Milliárdos Megoldás

A Megoldás Mozgalom elindítja Magyarország mintatelepülésének létrehozására irányuló programját, melynek
1 MILLIÁRDOS
pályázati alapot hozott létre! Az összeg fejlesztési forrásként és pályázati önerőként is szolgál.

A Megoldás Mozgalom által kezdeményezett program keretében egy olyan mintatelepülés létrehozására invitáljuk a leendő településvezetőket, amely kiváló színvonalú, innovatív és fenntartható környezetet biztosít polgárainak. A cél egy olyan közösség megteremtése, ahol az emberek boldogsága és jóléte prioritást élvez, és ahol az élet minden területe kimagasló színvonalon működik.

A mintatelepülés jellemzői:

Shield icon

Biztonságos és tiszta környezet: A település a lakosság biztonságát és az ökológiai fenntarthatóságot szem előtt tartva kerül kialakításra, ahol a tisztaság és a környezeti tudatosság kiemelt jelentőséggel bír.

Leaf icon

Zöld és önellátó: A település zöldterületei és parkjai egy virágos, esztétikus környezetet biztosítanak az ott élőknek. Az önellátás fontosságát kiemelten kezeljük, és olyan infrastruktúrát alakítunk ki, amely lehetővé teszi az élelmiszer- és energiaellátást a helyi források felhasználásával.

Wind turbine icon

Karbonsemleges és fenntartható: A település a karbonsemlegesség felé haladva, fenntartható energiaforrásokat és technológiákat alkalmazva kívánja minimalizálni ökológiai lábnyomát.

Family icon

Családbarát és innovatív: A település arra törekszik, hogy ideális lakóhely legyen családok számára, ahol a gyermekek biztonságban és kényelemben nőhetnek fel. Az innovációra építve, az élet minden területén támogatjuk a fejlődést és javítjuk a közösségi élményt.

Star icon

Kiváló közszolgáltatások: A település kiváló egészségügyi és oktatási szolgáltatásai, valamint modern infrastruktúrája által a lakosok számára európai szinten is mérhető életkörülmények biztosítottak.

Az újonnan kinevezendő településvezető személyére vonatkozó követelmények:

Green tick icon

Azon településvezetők jelentkezését várjuk, akik 2024. június 9-én a Megoldás Mozgalom jelöltjeként indulnak a polgármesteri posztért bármely magyarországi településen.

Green tick icon

A pályázóknak kiemelkedő vezetői képességekkel és vezetői tapasztalattal kell rendelkezniük, valamint elkötelezettnek kell lenniük a fenntartható fejlődés és az innováció iránt.

Green tick icon

A pályázóknak szükséges egy komplex településfejlesztési tervet előterjeszteniük a kidolgozás, illetve a megvalósítás terén.

A pályázat benyújtása és elbírálása:

Clock icon

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
polgármesterjelöltek számára

Envelope icon

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE:

Pályázat benyújtásának módja: településfejlesztési terv beküldése elektronikus úton az info@memo.hu címre, legfeljebb 20 MB méretben.

Pályázatok elbírálásának határideje:
2025. január 30.

Pályázat sikeres elbírálásának feltétele: A Megoldás Mozgalom színeiben induló polgármesterjelölt 2024. június 9-én győzelmet arat a választásokon.

További információkért és részletekért kérjük, forduljon a Megoldás Mozgalomhoz az info@memo.hu e-mail címen.

A Megoldás Mozgalom fenntartja a jogot a változtatásokra, így akár az alap növelésére is a pályázati folyamat során, valamint további támogatók és befektetők bevonására a programba.

2024