ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK 2024


ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK icon
ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

MIÉRT FONTOS A SZAVAZÁS?
Az önkormányzati választások döntő fontosságúak, mivel ezeken választjuk meg egy település, megye vagy a főváros vezetőit, akik felelősek lesznek a helyi ügyek, problémák megoldásáért, valamint a felődés irányításáért.

MIKOR LESZNEK AZ ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK?
A 2024-es önkormányzati választásra június 9-én, vasárnap kerül sor. A szavazóurnák nyitvatartása reggel 6 órától este 7 óráig tart.


MILLIÁRDOS MEGOLDÁS

JELSZAVUNK:

JÓ LEGYEN ITT ÉLNI!


A magyar vidék tele lehetne erőforrásokkal, tehetséges emberekkel, gyönyörű tájakkal és millió lehetőséggel.

A Megoldás Mozgalom azt tűzte ki feladatul, hogy ismét jó legyen a magyar falvakban élni. Hogy a fiatalok térjenek vissza a hazájukba, mert fel tudják építeni itt is a sikeres életpályájukat. Hogy legyen helyben is jövőképünk, ne csak az országot elhagyva. Hogy a családok találjanak helyben jó minőségű oktatási lehetőségeket, hogy a gyermekeik képességei fejlődjenek, és megfelelő jövedelmet és életkörülményeket tudjanak létrehozni maguknak. Hogy a szépkorúak jó egészségben, aktívan élhessék meg a nyugdíjas éveket.

Helyi problémákra helyi megoldások kellenek
A közel négyezer településen eltérő problémák vannak, és eltérő lehetőségek. A helyi problémákra nem központosított, egyetlen vezérelv alá rendelt módszerek, hanem helyi megoldások szükségesek.

A Magyarországi Mintatelepülés Program ezt célozza meg:
A Megoldás Mozgalom által kezdeményezett program keretében egy olyan mintatelepülés létrehozására invitáljuk a leendő településvezetőket, amely kiváló színvonalú, innovatív és fenntartható környezetet biztosít polgárainak. A cél egy olyan közösség megteremtése, ahol az emberek boldogsága és jóléte prioritást élvez, és ahol az élet minden területe kimagasló színvonalon működik.

1 MILLIÁRD FORINTOS

PÁLYÁZATI ALAPOT HOZUNK LÉTRE!

A pályázat célja nem lehet más, mint hogy a magyar polgárok kiváló színvonalú, innovatív és fenntartható környezetben éljenek. A végső cél: minden magyar ember legyen boldog!

MIRE SZOLGÁL AZ ÖNERŐBŐL FELAJÁNLOTT 1 MILLIÁRD FORINT?
Egyszerre lehet pályázati önerő és fejlesztési forrás.

KIK PÁLYÁZHATNAK?
AZOK, AKIK 2024. JÚNIUS 9-ÉN A MEGOLDÁS MOZGALOM JELÖLTJEKÉNT INDULNAK A POLGÁRMESTERI POSZTÉRT, BÁRMELY MAGYARORSZÁGI TELEPÜLÉSEN.

MIT TARTALMAZ A PÁLYÁZAT?
Komplex településfejlesztési tervet.

MIT VÁRUNK EL A PÁLYÁZÓTÓL?
Lehetőleg olyan vezetői képességeket, amelyek alkalmassá teszik egy olyan közösség megteremtésére, amelyben az emberek boldogsága és jóléte az élet minden területén prioritást élvez.

KIINDULÓPONT A PÁLYÁZÓKNAK:
Írják le, hogy hogyan képzelnek el egy magyarországi mintatelepülést

Szempontok

Shield icon

Biztonságos és tiszta környezet: A település a lakosság biztonságát és az ökológiai fenntarthatóságot szem előtt tartva kerül kialakításra, ahol a tisztaság és a környezeti tudatosság kiemelt jelentőséggel bír.

Leaf icon

Zöld és önellátó: A település zöldterületei és parkjai egy virágos, esztétikus környezetet biztosítanak az ott élőknek. Az önellátás fontosságát kiemelten kezeljük, és olyan infrastruktúrát alakítunk ki, amely lehetővé teszi az élelmiszer- és energiaellátást a helyi források felhasználásával.

Wind turbine icon

Karbonsemleges és fenntartható: A település a karbonsemlegesség felé haladva, fenntartható energiaforrásokat és technológiákat alkalmazva kívánja minimalizálni ökológiai lábnyomát.

Family icon

Családbarát és innovatív: A település arra törekszik, hogy ideális lakóhely legyen családok számára, ahol a gyermekek biztonságban és kényelemben nőhetnek fel. Az innovációra építve, az élet minden területén támogatjuk a fejlődést és javítjuk a közösségi élményt.

Star icon

Kiváló közszolgáltatások: A település kiváló egészségügyi és oktatási szolgáltatásai, valamint modern infrastruktúrája által a lakosok számára európai szinten is mérhető életkörülmények biztosítottak.

A pályázat benyújtása és elbírálása:

Clock icon

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
polgármesterjelöltek számára

Clipboard icon

JELENTKEZÉS
(kattintson az alábbi gombra)

Envelope icon

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE:

Pályázat benyújtásának módja: településfejlesztési terv beküldése elektronikus úton az info@memo.hu címre, legfeljebb 20 MB méretben.

Pályázatok elbírálásának határideje:
2025. január 30.

Pályázat sikeres elbírálásának feltétele: A Megoldás Mozgalom színeiben induló polgármesterjelölt 2024. június 9-én győzelmet arat a választásokon.

A Megoldás Mozgalom fenntartja a jogot a változtatásokra, így akár az alap növelésére is a pályázati folyamat során, valamint további támogatók és befektetők bevonására a programba.

2024

/valasztasi-informacio
/eu-valasztasok