EURÓPAI PARLAMENTI VÁLASZTÁSOK 2024

ÁLTALANOS TUDNIVALÓK icon
ÁLTALANOS TUDNIVALÓK

Mikor lesznek az Európai parlamenti választások?


Az Európai Unió tagállamaiban 5 évente kerülnek megrendezésre az Európai parlamenti választások, így a következő 2024. június 6. - 9. közötti időszakban zajlik. Magyarországon ez a voksolás június 9-én, vasárnap lesz. A szavazóurnák nyitvatartása reggel 6 órától este 7 óráig tart.


Miért fontos a szavazás?


Az Európai Parlamentbe választott képviselők felelősek lesznek Magyarország érdekeinek képviseletéért az európai színtéren. Az ott felmerülő kérdések, viták és döntések befolyásolják hazánkat. Az EP képviselők vesznek részt azokban a tárgyalásokban, vitákban és szavazásokban Brüsszelben és Strasbourgban, amelyek az Európai Unió összes országát és polgárát érintik.


Hány magyar képviselő vesz részt az Európai Parlament munkájában?


Magyarországnak összesen 21 képviselője lehet az Európai Parlamentben.Ki és mire szavaz?


A választópolgárok az induló pártok listáira szavazhatnak. Minden párt állít egy listát, amelyen képviselőjelöltek szerepelnek. A választók a pártlisták közül választhatnak, és ezzel támogathatják a preferált politikai irányzatot és képviselőket.Mi történik azokkal, akik a legtöbb szavazatot kapják?


Minél jobban teljesít egy párt a választáson, annál több jelöltje kerül be a lista elejéről az Európai Parlamentbe. Az Európai Parlament képviselői 5 évre kapnak mandátumot a választás útján.Mi történik, ha egy EP képviselő nem tölti ki a teljes 5 éves mandátumot?


Amennyiben egy megválasztott EP képviselő mandátuma bármilyen okból megszűnik, akkor az őt delegáló pártlista következő jelöltje veszi át a helyét a sorrendben.A szavazólap kitöltésének és a szavazásnak a szabályai


Az Európai választáshoz egyetlen szavazólap tartozik, ami az induló pártok listáját tartalmazza. Érvényesen szavazni csak egy listára lehet! Az érvényes szavazat két egymást metsző vonal által alkotott X alakú jelölésből áll.


TÉGED KI KÉPVISEL EURÓPÁBAN? icon
TÉGED KI KÉPVISEL EURÓPÁBAN?
Európa a gyermekeink jövője. Az új generáció sosem élte át a zárt határokat és a hiánygazdaságot. Ma újra ezekért kell küzdenünk, hogy szabadon dönthessenek a gyerekeink, hogy milyen egyetemre járnak, melyik országban fognak dolgozni, hol alapítanak családot.


Európainak lenni azt jelenti, hogy szabadon választhatok lakóhelyet, állást, karriert, sorsot magamnak. Hogy nem vagyok megbélyegezve azért, mert az országom egykor liberális, fiatal, értelmiségi vezetői ma már autoriter "illiberális" világot építenek maguk köré.

Erősítsük az európai közösséget a nemzeti értékeinkkel: a tudásunkkal, a szorgalmunkkal és a tehetségünkkel. Működjünk együtt az EU tagországaival, hogy több gazdasági erőforrás érkezzen hazánkba, amelyek nem szűk érdekcsoportok gazdagodását segítik, hanem minden Magyarországon és Európában élő magyar emberét.

Európa a magyar termékek és családok otthona. Őrizzük meg a nemzeti értékeinket: a magyar gazdák szorgalmas munkájával megtermelt élelmiszereket, a hazai vállalatok által előállított termékeket, amelyek nem csak versenyképesek Európában, de meg is előzik sokszor az Uniós versenytársakat.


Képviseljük a magyar érdeket úgy, hogy méltányos áron tudjunk kereskedni Európa-szerte, szélesre tárva a kaput a magyar terméket keresők előtt. Ugyanakkor harcoljunk a génmanipulált, alacsony értékű nyersanyagok és termékek ellen, amik mérgezik a gyermekeinket és a gazdaságunkat egyaránt.

Európainak lenni azt jelenti, hogy emelt fővel mondhatjuk: magyar vagyok! Erősítsük az európai közösséget a nemzeti értékeinkkel: a tudásunkkal, a szorgalmunkkal és a tehetségünkkel. Működjünk együtt az EU tagországaival, hogy több gazdasági erőforrás érkezzen hazánkba, amelyek nem szűk érdekcsoportok gazdagodását segítik, hanem minden Magyarországon és Európában élő magyar emberét.

Érjük el, hogy jó legyen ismét magyarnak lenni Európában. Ezért küzdünk, ehhez kérjük a Te támogatásodat is, hiszen TE VAGY A MEGOLDÁS!

AJÁNLÁSGYŰJTÉSI HELYSZÍNEINK icon
AJÁNLÁSGYŰJTÉSI HELYSZÍNEINK

Az alábbi helyszíneken megtalálod MEMOs kollegáinkat, akik 2024.04.21-től 2024.05.02-ig minden nap 09:00-17:00 óra között gyűjtik az ajánlásokat. Az ajánlóív érvényes és hibamentes kitöltéséhez csupán a lakcímkártyára van szükség.

Előre is köszönjük támogatásodat!


/valasztasi-informacio
/onkormanyzati-valasztasok