• Csatlakozz!
  • Bejelentkezés
  • Kövesd a memót a twitteren!
  • Bejelentkezés facebookkal

Kategóriák

Válassz kategóriát az egyszerűbb böngészéshez!

 

Hirdetés

Útmutató

A memo a memozó közösség által éltetett olyan webhely, amely valódi válaszokat igyekszik adni a valódi kérdésekre. Annál értékesebb az oldal minél érdekesebb kérdések és minél tartalmasabb válaszok töltik meg. Épp ezért a memo-tagok számára egymás tiszteletben tartása leginkább abban nyilvánulhat meg, hogy odafigyelnek mások kérdéseire és próbálnak segíteni a többieknek saját válaszaikkal.

Minden memo tagnak be kell tartania pár alapszabályt, amely elősegíti, hogy mindenki számára hosszútávon is élmény és siker legyen a memo használata.

A memo-közösség hasznos tagja lesz, aki pozitív módon működik együtt és rövid távon kikerül a tagok közül, aki visszatérően negatív a közösséggel szemben.

POZITÍV

A memo közösség ereje egymás segítésében rejlik. Tegyél te is hozzá a memo által gyarapított tudásbázishoz és segíts kigyomlálni azt az oda nem illő dolgoktól! Bármilyen negatív kérdést vagy választ észlelsz jelentheted azt, hogy mielőbb eltávolításra kerüljön. Minél több gaztól szabadítod meg a memo-t, annál erősebb memo-taggá válasz te magad.

Oszd meg a többiekkel, ami a fejedben van
Válaszolj a kérdésekre, a szavazásokra, mondd el a véleményed a tapasztalatod! Minél több mindent osztasz meg a többiekkel, annál pozitívabb, erősebb memo-taggá válsz. Gyűjts memo pontokat is a válaszaiddal és igyekezz minél több legjobb válasz jelölést begyűjteni!

Légy elfogadó
Jó, ha elmondod a véleményed, ugyanakkor mindig tartsd tiszteletben mások véleményét is. Mindenki joggal várja el, hogy a többiek meghallgassák, és kíméletesek legyenek a gondolataival szemben.

Hallasd a hangod
A többiek kérdéseivel és válaszaival kapcsolatban könnyen hallathatod a hangod, kifejezheted tetszésed vagy akár az ellenkezőjét. Adj egy + vagy egy - jelet mindig, ha szimpatikus a kérdés, esetleg nem tetszik a válasz. Jelezd, ha szerinted az adott írás nem odavaló! Így tarthatjuk leginkább tisztán a memo-t.

Törekedj az egyszerűségre
Próbáld tömören feltenni a kérdésed, de azért úgy, hogy az könnyen megérthető legyen bárki számára. A pontos és teljes fogalmazás segít abban, hogy az érdeklődők megtalálják a kérdésed, és abban is, hogy te minél korrektebb választ kapj.

Ügyesen helyezd el a kérdésed
Mindig abba a fő- és alkategóriába rakd a kérdésed, ahová az leginkább való, ahol arra számítasz, hogy a téma iránt fogékony tagok leginkább rátalálnak. Próbálj minél pontosabb címkéket hozzáadni a kérdésedhez, mert az is segíti a többieket a keresésben.

NEGATÍV

Ne chat-elj
A memo nem egy chat szoba, hanem egy olyan oldal ahol egy-egy egzakt kérdésre adnak lehetőleg minél hasznosabb válaszokat egymásnak a memo-tagok. A kérdésekre adott válaszaidban ne kérdezz vissza és mindig egy üzenetben fogalmazd meg a válaszod. Így tarthatod hosszú távon is értékes választárnak a memo-t. Chateléshez keress egy valódi chat oldalt!

Ne káromkodj
A memo-tagok egymás segítésére és szórakoztatására szövetkeztek és nem arra, hogy személyes frusztrációjukat vagy az egyes kérdésekkel szembeni ellenérzéseiket kiáltsák világgá. Légy elfogadó mások kérdéseivel, válaszaival és véleményével kapcsolatban és soha ne használj oda nem illő, káromkodó, másokat megsértő kifejezéseket!

Ne légy obszcén
A memo-t kicsik és nagyok egyaránt használják, és mindenki látja egymás kommentjeit. Légy tekintettel a többiekre és soha ne használj vulgáris vagy egyéb olyan szavakat, amelyeket jó érzéssel gyerekek környezetében nem használnál egy beszélgetés során!

Ne rombold a tudásbázist
A memo egy olyan hely, ahol személyes ismereteikkel, tapasztalataikkal teszik gazdagabbá egymást a tagok. Természetesen az belefér, ha valódi személyes információd van egy témában és részletes válaszod ki szeretnéd egészíteni a témába illeszkedő weboldalra történő utalással, személyes blogod vagy egy releváns e-mail cím megadásával. De soha ne tegyél fel a tárgyhoz szorosan nem kötődő linket vagy más weboldalra történő utalást, esetleg olyan címet, elérhetőséget, amely kereskedelmi haszonnal kecsegtet valakinek!

Ne csalj
Memo-tagként csak egy felhasználónévvel légy jelen és csak azért, hogy pontokat gyűjts, ne tegyél bejegyzést a memo-ba. Ne másold a saját vagy mások kérdéseit és válaszait és tartózkodj a hasonló típusú csalásoktól is.

Ne okozz kárt vagy bosszúságot
Soha ne tanácsolj olyat, amit te nem fogadnál szívesen tanácsként. Vigyázz rá, hogy ne okozz másoknak bosszúságot a válaszoddal és legyél mindig felelősségteljes.

Ne legyél szabályszegő
Ne használd máshogy a memo-t, mint ahogy annak szellemisége és szabályai megkövetelik azt. Ne tedd fel újra és újra ugyanazt a kérdést, és ne válaszold meg többször ugyanazt. Ne használj idegen nyelvet. Ne jelents zavarónak vagy eltávolítandónak egy kérdést vagy választ, ha az nem ütközik a memo útmutatójával és elveivel.

Ne legyél kártékony
Soha ne terjessz vírust, vagy ne helyezz el olyan linket, amely vírusos helyre mutathat. Ne próbáld akadályozni vagy elrontani a memo működését, és ne használj fel számodra kifejezetten nem hozzáférhetővé tett adatokat.

Ne szegd meg a törvényt
A memo használata során is tartózkodj minden törvénybe ütköző magatartástól. Ne lopj el semmit, tartsd tiszteletben mások személyiségi és szellemi tulajdonhoz fűződő jogait. Ne vádolj meg senkit, és ne terjessz olyan gondolatokat, amelyek mások számára kellemetlenek vagy ártalmasak lehetnek.

Kérdezz te is!

Csak az email címed és a beceneved szükséges a regisztrációhoz!
Ne csak kérdezz, válaszolj is! Legyél Memo Profi!

Regisztráció »

Pontverseny állása

Kelly

4629 pont

itsze

3835 pont

Future

3787 pont

lajo

3499 pont

pamelacska1

2185 pont

Gergő

1655 pont

oregano

1567 pont

aranyoskám

1463 pont

torpilla

1432 pont

present

1425 pont

Online felhasználók

Jelenleg egy felhasználó sem érhető el.

 

regisztráció 20
kérdés beküldése -2
tiéd a legjobb válasz 4
kérdésedre legjobb választ jelölsz 1
kérdésre válaszolsz 1
szavazáson részt veszel 1
bejelentkezés (naponta) 1
más válaszát értékeled 1
+ szavazatot kap egy válaszod 1
ismerősöd regisztrál 3
szabályzattal ellentétes válasz -3