• Csatlakozz!
  • Bejelentkezés
  • Kövesd a memót a twitteren!
  • Bejelentkezés facebookkal

Kategóriák

Válassz kategóriát az egyszerűbb böngészéshez!

 

Hirdetés

Andi

Andi**
kérdezte több mint egy hónapja

Nyelvoktatás az alsóban

Két gyermekem van és az elmúlt évben arra kellett rájönnöm, hogy az alsós nyelvoktatás rendszerét meg kellene változtatni olyan módon, hogy a kicsiket nem kellene írni tanítani az idegen nyelvből, hiszen az anyanyelvükön is akkor kezdenek el írni-olvasni. Még azt sem tudják rendesen, miért kellene a másképp ejtjük másképp írjuk szisztémát érteniük és megtanulniuk. A nyelvben végülis a beszéd a fontosabb és sokkal nagyobb eredményt lehetne elérni, ha csak beszélni tanítanák őket. Erről várom a véleményeteket....

címkék – keress hasonló kérdéseket!

nyelvoktatás, alsó tagozat, beszéd központúság

  • 4 válasz
 
Future

Future ***** válasza több mint egy hónapja

Szia!
A gyermek beidegződési időszaka az első 5 év a születésétől számítva. Ha ez idő alatt a gyermekhez folyamatosan beszélnek 2,3 akár 4 különböző nyelven, jó esélyei vannak arra, hogy mindezeket anyanyelvi szinten elsajátítsa. Egyetértek azzal, hogy jobb eredményeket lehet elérni beszéd alapú nyelvtanítással. Hisz ekkor a gyermek nem tanulásnak fogja fel az idegen nyelven való kommunikációt, hanem anyanyelvi szinten, tehát azon a szinten, amelyen megtudja magát értetni másokkal. Így könnyebb nyelvet tanulni, ez tény. De idővel szükséges, hogy el is tudja olvasni az adott nyelvet s le is tudja írni azt. Ebben segít az oktatás. Mindenképp plusznak számít, ha a gyermek már fiatal korban tanul idegen nyelveket, ám akkor célszerű arra figyelni, hogy egy adott nyelven adott személyhez szóljon, így nem fogja összekeverni a nyelveket.
fossza99

fossza99 * válasza több mint egy hónapja

Én kiscsoportos koromtól németet tanulok
Most leszek 5.-es!
barbi

barbi * válasza több mint egy hónapja

Sziasztok! Én 7 éves koromtól kezdtem németül tanulni, először könnyebb mondókákat, dalokat, majd egyre nehezebb szavakat, mondatokat.Harmadikas voltam amikor már mindent le is tudtam írni.Gyerekként nem szerettem a sok gyakorlást stb.,de az eredmény nem maradt el, hiszen ma már felsőfokon beszélem a nyelvet. A lányom 8 éves, ő is németet tanul, írni még nem,de olvasni sokat szoktak a suliban. Itthon pedig úgy szoktunk játszani, hogy csak németül szólunk egymáshoz, ha valamit nem ért, addig magyarázom, amíg megérti.Mindketten nagyon élvezzük.Érdemes foglalkozni velük, megéri, és az eredmény nem marad el.
torpilla

torpilla ***** válasza több mint egy hónapja

Én annak idején csak 4. osztálytól kezdtem idegen nyelvet tanulni. De sztem is korai rögtön 1. osztályban írás-olvasással kezdeni, azt az évet ki lehetne tölteni azzal, h például rövid kis dalokat, mondókákat, köszönéseket, bemutatkozást, néhány alapszót (pl. gyümölcsök, ruhák nevei...) tanulnak, ehhez nem kell feltétlenül írni-olvasni, a szavakat is lehet képek alapján tanítani (ahogy végső soron a saját anyanyelvét is tanulta a gyerek annak idején: a dolgok képéhez társította, h hogy nevezik azt a dolgot). Ehhez persze sokszor el kell ismételni mindent, hogy megjegyezzék, de sztem érdemes lenne energiát fektetni ebbe, mert jobban megmaradna bennük később, mint a sok-sok leírt, megtanulandó szó (ami lehet, h mennyiségre is sok néha nekik).

A válaszadáshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!

Kérdezz te is!

Csak az email címed és a beceneved szükséges a regisztrációhoz!
Ne csak kérdezz, válaszolj is! Legyél Memo Profi!

Regisztráció »

Pontverseny állása

Kelly

4629 pont

itsze

3834 pont

Future

3787 pont

lajo

3499 pont

pamelacska1

2185 pont

Gergő

1655 pont

oregano

1567 pont

aranyoskám

1463 pont

torpilla

1432 pont

present

1425 pont

Online felhasználók

Jelenleg egy felhasználó sem érhető el.

RSS csatorna


regisztráció 20
kérdés beküldése -2
tiéd a legjobb válasz 4
kérdésedre legjobb választ jelölsz 1
kérdésre válaszolsz 1
szavazáson részt veszel 1
bejelentkezés (naponta) 1
más válaszát értékeled 1
+ szavazatot kap egy válaszod 1
ismerősöd regisztrál 3
szabályzattal ellentétes válasz -3