• Csatlakozz!
  • Bejelentkezés
  • Kövesd a memót a twitteren!
  • Bejelentkezés facebookkal

Kategóriák

Válassz kategóriát az egyszerűbb böngészéshez!

 

Hirdetés

GIGI

GIGI*****
kérdezte több mint egy hónapja

Van törvény arra vonatkozóan, hogy egy talált kutya a megtalálás időpontjától számítva mennyi idő elteltével tekinthető a sajátomnak??

Tegyük fel, hogy talál az ember egy kutyust (fajtiszta kutyust) az utcán. Majd elviszi állatorvoshoz, megnézeti van-e baja, mivel nincs chip a kutyusban, utánanézet a valódi gazdinak minden módon (törzskönyv szám alapján a fülben, hirdetéseket ad fel a neten, szóróanyagot ragasztgat ki az utcán a hely közelében, ahol megtalálta, stb.). A gazdi ha nem található mindezekután sem, akkor egy idő után uj gazdi/örökbefogadó kell. Ez mikortól lehetséges, mondjuk napokban meghatározva? Van erre vonatkozó törvény vagy rendelet, előírás?

címkék – keress hasonló kérdéseket!

kutya, fajtiszta, örökbefogadás, EB, kistestű, gazdit keres, uj gazdi

  • 6 válasz
 
alex - angyali szolgálat

alex - angyali szolgálat * válasza több mint egy hónapja

Az előző hozzászólásomhoz, még annyit írnék, ha tényleg van neki tetoválása, az alapján a tenyésztőt meg lehet találni, aki nyilvántartást vezet a kutyáiról. Így megtalálhatjátok a gazdát is. A MEOE nyilvántartása is segíthet. Abba azért gondoljatok bele, ti mit éreznétek, ha elveszne a kutyátok és szeretnétek visszakapni. Ha lehet próbáljatok mindent megtenni, hogy az eredeti gazda meglegyen. Ha egyébként jó gazda, akkor lehet, hogy hihetetlenül hálás lesz nektek. Az igazán "kutyás" emberek úgy tekintik a kutyáikat, mint a családtagjukat.
alex - angyali szolgálat

alex - angyali szolgálat * válasza több mint egy hónapja

Szia GIGI!
14 nap az az idő, amíg a tulajdonos keresheti a kutyáját, ha bekerül a gyepmesteri telepre. A legtöbb ilyen helyen például joguk van a 14 nap várakozási idő letelte után elaltatni. Amit sajnos sok esetben meg is tesznek. Ha tehát te minden módon próbáltad megtalálni a gazdát, és nem sikerült, de mindent meg tudtok adni a kiskutyának, akkor tartsátok meg nyugodtan. Én is találtam egy öreg fajta tiszta törzskönyvezett kutyát (tetovált füllel), sérülten a parkban, de a gazdája nem kereste (annak ellenére, hogy a tenyésztőt is megtaláltuk), ezért megtartottuk. Miután egy éve velünk volt és sikeresen felépült a testi és lelki sérüléseiből, vissza sem adtam volna semmi pénzért, de szerintem a kutya sem akart volna menni oda, ahol nem törődtek vele. A lényeg, hogy legyetek jó gazdái, tetessetek bele chip-et és vigyázzatok, hogy tőletek ne tudjon eltűnni, elszökni. Sok örömet a kutyához!
Maja

Maja ** válasza több mint egy hónapja

én nem akarok ünneprontó lenni de szerintem a törzskönyves kutyákra sok pénzt költöttek és nem hiszem hogy csak úgy a kutyát elhagyák. Szerintem fogják keresni meg oltási könyve is a gazdijánál van nem tudhatjátok milyen oltást kapott már meg
Future

Future ***** válasza több mint egy hónapja

De nem fog felkeresni,mert nem tudja,hol keresse a kutyát.
GIGI

GIGI ***** válasza több mint egy hónapja

Azt szeretnénk, de állítólag ha felkeresne a valódi gazdája (bármennyi idő elteltével) vissza kellene szolgáltatni a részére. Ez így "gázos".:-((
Tf88

Tf88 **** válasza több mint egy hónapja

Nincs, de szerintem ha egy-két hónapon belül nem jön a gazdája nem látsz róla ELVESZETT plakátokat és semmilyen jel nem utal arra hogy hiányzik a gardájának, akkor tards meg!

A válaszadáshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!

Kérdezz te is!

Csak az email címed és a beceneved szükséges a regisztrációhoz!
Ne csak kérdezz, válaszolj is! Legyél Memo Profi!

Regisztráció »

Pontverseny állása

Kelly

4629 pont

itsze

3835 pont

Future

3787 pont

lajo

3499 pont

pamelacska1

2185 pont

Gergő

1655 pont

oregano

1567 pont

aranyoskám

1463 pont

torpilla

1432 pont

present

1425 pont

Online felhasználók

Jelenleg egy felhasználó sem érhető el.

RSS csatorna


regisztráció 20
kérdés beküldése -2
tiéd a legjobb válasz 4
kérdésedre legjobb választ jelölsz 1
kérdésre válaszolsz 1
szavazáson részt veszel 1
bejelentkezés (naponta) 1
más válaszát értékeled 1
+ szavazatot kap egy válaszod 1
ismerősöd regisztrál 3
szabályzattal ellentétes válasz -3