• Csatlakozz!
  • Bejelentkezés
  • Kövesd a memót a twitteren!
  • Bejelentkezés facebookkal

Kategóriák

Válassz kategóriát az egyszerűbb böngészéshez!

 

Hirdetés

lajo

lajo*****
kérdezte több mint egy hónapja

Miért politizálnak a vallási vezetők holott Jézus kifejezetten elutasította ezt?

címkék – keress hasonló kérdéseket!

politizálás, vallás

  • 13 válasz
 
judit

judit * válasza több mint egy hónapja

Igen, igazad van. Jezus es az apostolok sem, valamint az I.szazadi keresztenyek sem vettek reszt semmifele politikai megmozdulasban.
Jezus maga jelentette ki Pilatusnak: "Az en Kiralysagom nem ebbol a vilagbol valo".
Jezus, es az apostolok is egyszeru eletet eltek. A vallasvezetok sajnos nem kovettek az O peldajukat. Vagyonokat gyujtottek, es igen, reszt vettek a politikaba. A kozepkorban olyan hatalmuk volt, hogy kiralyokat emeltek es buktattak a maguk haszna szerint. De nem kell olyan messzire visszamenni. Napjainkban is ugyan ez tortenik. Benne vannak a kereskedelemben, a kabitoszer uzletekben, nyilvanoshazak fenntartasaban, es ahogy most hallatszik, fopapok meg a letunt Szovjetunio KGB-osztalyaval is kapcsolatban voltak. Mindez igaz, hiszen errol a sajtobol, TV hirekben Is lehetett hallani.
Sokan mondjak azt, hogy egyes emberek mit tesznek, az nem hat ki az egesz vallasra. De bizony igen. Hiszen hogy mukodhetne Isten szelleme egy olyan egyhazon, ahol ilyen dolgok tortennek, es a fo dolog, hogy megturik maguk kozott az ilyen szemelyeket, sot, meg takargatjak is ezeket a tetteket.
Nem az a problema, hogy egy-egy szemely megbotlik, hanem hogy megturik maguk kozott a gonoszt. Az I.szazadi kereszteny gyulekezetekben ha valaki vetett, /es nem banta meg a bunet, hanem kitartott abban/ bizony eltavolitottak a gyulekezetbol. Pontosan azert, hogy ne hozzon szegyent Isten nevere.
András

András ** válasza több mint egy hónapja

Kedves Lajó!
Kérek egy idézetet a Bibliából,ahol Jézus tiltotta a politizálást!
Én küldök egyet, ahol ő maga is politizált.
Jézust az adófizetésről kérdezik.Szabad-e a császárnak adót fizetni vagy nem?
Márk,12:17

"És felelvén Jézus, monda nékik:Adjátok meg ami a Császáré,aCsászárnak,
és ami az Istené,az Istennek."
törölt felhasználó

törölt felhasználó ***** válasza több mint egy hónapja

mert szelektív a hallásuk
atina

atina ** válasza több mint egy hónapja

Szia!
A Biblia egyértelműen kimondja hogy Jézus tökéletes volt
Zsidó 5/9 És tökéletességre jutván, örök üdvösség szerzője lett mindazokra nézve, a kik neki engedelmeskednek,
Zsidó levél 7/26-28
Mert ilyen főpap illet vala minket, szent, ártatlan, szeplőtelen, a bűnösöktől elválasztott, és a ki az egeknél magasságosabb lőn,
A kinek nincs szüksége, mint a főpapoknak, hogy napról-napra előbb a saját bűneiért vigyen áldozatot, azután a népéiért, mert ezt egyszer megcselekedte, maga-magát megáldozván.
Mert a törvény gyarló embereket rendel főpapokká, de a törvény után való esküvés beszéde ÖRÖK TÖKÉLETES FIÚT
atina

atina ** válasza több mint egy hónapja

Szia Lajo!
Megnéztem a Bibliában azt az igerészt amit írtál ide és ott nem az van amire utálni akartál.
Jézus nem azért nem engedte magát királlyá kenni mert nem érdekelte a politika, hanem mert tudta hogy csak azért akarják Őt királlyá tenni mert sok csodát tett Pl (kenyér szaporítás János 6/1-15) és hogy Jézus oldja meg az élelmezési problémájukat.
Jeremiás 29/ 7: "És igyekezzetek a városnak jólétén, a melybe fogságra küldöttelek titeket, és könyörögjetek érette az Úrnak; mert annak jóléte lesz a ti jólétetek."
Én olvasom a Bibliát és én addig nem találtam olyan igeszakaszt ahol Jézus konkrétan tilt minket a politizálástól.
Future

Future ***** válasza több mint egy hónapja

Természetes,hogy nem volt Jézus tökéletes,hiszen ő félig halandó volt.Afféle Isten-ember, ha jól tudom. Mint minden ember, halandó nem tökéletes,ezt tudjuk mind. Az emberiség,pedig azért lett megváltva, mert Isten fiaként a keresztény hitet hirdette, tanította s Péter tanítványára megalapította az első római keresztény Anyaszentegyházat. Isten annyira szerette a világot,hogy egyszülött fiát,Jézust adta érte. Mikor Jézus meghalt, akkor az emberek bűnét magára vállalva tette azt. Így lett az emberiség megváltva. Én bérmálkoztam, s nekem így tanította a tisztelendő atya. De én emellett számos filmet megnéztem, s számos könyvet elolvastam.Egy pap tudja az igazat,jobban mint hinnétek,ezt biztos forrásból tudom.Egyébként, még is melyik vallási vezető politizált? De az igazat megvallva, a politika elkerülhetetlen az emberekkel folytatott prédikációban. Ha azt akarjuk,legyen vízhangja annak,amit mondunk,már pedig az igaz,akkor a politikát is súroljuk.De ez a mai világban szerintem,amúgy is elkerülhetetlen.
roros

roros **** válasza több mint egy hónapja

Máténak igaza van!! Lajo nekd pedig ebben a tökéletes dologban nincs igazad!! jézus nem volt tökéletes, törödjj bele!!
itsze

itsze ***** válasza több mint egy hónapja

Kedves lajo! Amint látom elég szépen megválaszolta a kérdését, s úgy gondolom nem is kell semmilyen más hozzászólás részemről e gondolatmenetben.Továbbá nem áll módomban megkérdőjelezni vagy megváltoztatni az ön tényállítását.
Egyépként a politikát igen sokféleképpen értelmezhetjük, még akkor is ha a legszűkebb verzióban gondolkodunk.
lajo

lajo ***** válasza több mint egy hónapja

Ha Jézus nem lett volna tökéletes akkor nincs megváltva az emberiség....
Máté

Máté **** válasza több mint egy hónapja

Jézus nem volt tökéletes: Jézus ugye emberként nézett ki, na ehez viszont ezimeknek kellett kiválasztaniuk és elrendezni a DNS-ét. De köztudott hogy az enzimk olyan bonyolult folyamatot látnak el hogy tévednek ebbő lkövetkezik az hogy semeik ember sem egyforma és kisebb nagyob testi is SZELLEMI hibák jelentkeznek. Szerintem Jézus tévedett. De tévedni emberi dolog! :)
lajo

lajo ***** válasza több mint egy hónapja

Kedves itzse! Köszönöm a hozzászólását.Talán nem "evezünk egy hajóban"de Jézus nem politizált.Mivel a politika a közélet illetve a saját akarat véghezvitelének kísérlete.Jézus sose tett ilyet.A gyógyítás és Isten útjaira való tanítás nem politika.És Jézus kifejezett utasítást adott a tanítványainak hogy "ne legyetek e világ része"( János evangélium 17:16 ).Mikor királlyá akarták koronázni ő elmenekült,jelezve ezzel hogy ő nem avatkozik bele korának politikai vitáiba és intrikáiba.A politika akkor is és ma is romlott.Jézus mint Isten fia nem volt romlott és tanítványait is óvta ettől.Ma is jól tennék a vallások vezetői ha nem politizálnának,mivel a politika sose lehet teljesen tiszta,Isten szavának prédikálóinak pedig ez a kitétel a minimum.
itzse

itzse *** válasza több mint egy hónapja

Amint látom ön nincs tisztában a politika fogalmával, mely így szól összefoglalóan: Minden olyan dolog amely emberekkel foglalkozik az Politika.
Jézus Krisztus törödött az őt körülvevő emberekkel.Tanította,gyógyította,védelmezte őket, s olykor a jó utra terelte a rászorulókat.Hisz Jézus a mi pásztorunk, mi pedig bárányai vagyunk neki. Illetve ő a kereszténység bevezetője.
Tehát Jézus Krisztus igen is foglalkozott az emberekkel,így politizált is.
arany-alma

arany-alma **** válasza több mint egy hónapja

Ők is emberek és nem tudnak kibújni a saját, anyagba ragasztott bőrükből.
Jézus elénk élte és megtanította apostolainak az utat, ami a Mennybe vezet. A papok egyáltalán nem különbek más embernél, ugyanolyan esendőek, mint bárki más.

Néha...néha sokszor elhiszik, hogy a boldogság abban rejlik, hogy mások hogyan élik az életüket és mások milyen hatással vannak rájuk, ránk. Néha pedig rájönnek, hogy a boldogság magunkban rejlik, hogy tudjuk olyannak és annak látni körülöttünk lévő világot, amilyennek Jézus látta.

Véletlenek nincsenek és ha megfelelően látjuk, akkor minden a javunkra válik. Még a legelvetemültebb gonosztettben is van "üzenet", ezt kell tudni megérteni és a javulásunkra fordítani.

Az egyház már régen nem az, aminek Jézus életre hívta. Ebben az egyházban is ott vannak a bűnök, mint minden egyes ember életében, hiszen a papok is halandóak és egyikük sem (!) tévedhetetlen.

A válaszadáshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!

Kérdezz te is!

Csak az email címed és a beceneved szükséges a regisztrációhoz!
Ne csak kérdezz, válaszolj is! Legyél Memo Profi!

Regisztráció »

Pontverseny állása

Kelly

4628 pont

itsze

3834 pont

Future

3786 pont

lajo

3499 pont

pamelacska1

2185 pont

Gergő

1655 pont

oregano

1567 pont

aranyoskám

1463 pont

torpilla

1432 pont

present

1425 pont

Online felhasználók

Jelenleg egy felhasználó sem érhető el.

RSS csatorna


regisztráció 20
kérdés beküldése -2
tiéd a legjobb válasz 4
kérdésedre legjobb választ jelölsz 1
kérdésre válaszolsz 1
szavazáson részt veszel 1
bejelentkezés (naponta) 1
más válaszát értékeled 1
+ szavazatot kap egy válaszod 1
ismerősöd regisztrál 3
szabályzattal ellentétes válasz -3