• Csatlakozz!
  • Bejelentkezés
  • Kövesd a memót a twitteren!
  • Bejelentkezés facebookkal

Kategóriák

Válassz kategóriát az egyszerűbb böngészéshez!

 

Hirdetés

lajo

lajo*****
kérdezte több mint egy hónapja

Szükség van-e modern világunkban egyházakra,vallásosságra?

Megfigyelhető hogy az emberek nagy része nagyon ellenséges a vallás iránt.Miért van ez?

címkék – keress hasonló kérdéseket!

vallásosság, egyház

  • 57 válasz
 
András

András ** válasza több mint egy hónapja

A keleti filozófia szerint:

"Az evésben,az alvásban,a félelemben és a párzásban,ember és állat nem
különböznek egy mástól.Egyedül az Istenben való hit az,ami az embert az
állattól megkülönbözteti!"

Mivel az ember közösségi lény,szükséges,hogy a hasonló nézetet vallók
néha találkozzanak,és megbeszéljék nézeteiket! Ezt pedig leghatékonyabban,
egy szervezett közösségben tudják megtenni.
Az viszont igaz,hogy ha egy közösség bezárkózik,tehát nem nyitott a más
vallások felé,akkor előbb vagy utóbb,torzulások léphetnek föl.
törölt felhasználó

törölt felhasználó ***** válasza több mint egy hónapja

a jövőbe méginkább!
'אהבה'

'אהבה' *** válasza több mint egy hónapja

Az emberi akarat szabad, és hogy miért ellenségesek a vallás iránt?Ezt még ők sem tudják, majd megtudják ha eljön az Ő idejük.
Future

Future ***** válasza több mint egy hónapja

Miért?
rita

rita ** válasza több mint egy hónapja

Kelly! Attól, hogy én még nem hiszek ezekben, attól más még hihet, én ez ellen semmit nem tettem !
Kelly

Kelly ***** válasza több mint egy hónapja


rita **

Élni és élni hagyni.

Higgy, de hagyj hinni másokat is.

"Legyen a te hited szerint."

rita

rita ** válasza több mint egy hónapja

DE! Tudod nagyon sokan tagadják még azt is, hogy jézus létezett volna, nemhogy azt, hogy isten létezett/zik ! Igen a világ létrejött, amihez nincs köze egy nemlétező valakinek, akit istennek hívtok!
Kelly

Kelly ***** válasza több mint egy hónapja

rita **

Jézus hús vér ember volt.
Ezt nem tagadja senki.

Isten?
A Teremtő Intelligencia, ami létrehozta az Univerzumot, kell hogy létezzen, hisz vagyunk.
Mindegy, hogy ki hogyan, minek nevezi.rita

rita ** válasza több mint egy hónapja

nagyon sok helyről Kelly! Számtalan dolgot hoztak fel példaképpen, ami bizonyítja, hogy nem léteznek... és a mai világ pedig élőpélda erre .. hova fajulunk.. és te mégis arra, hogy léteznek ( isten,jézus ) honnan szereztél bionyososságot? : /
Kelly

Kelly ***** válasza több mint egy hónapja

rita
"nem létezik se isten, se jézus, sem a szeretetük, "

Erre honnan szereztél bizonyosságot?
rita

rita ** válasza több mint egy hónapja

Szerintem pedig nincs szükség a vallásra sem most, sem máskor! Nem sok értelmét látom annak, hogy az emberek foglalkozzanak/higgyenek egy olyan valamiben, amire abszolúte nincs szükség, másrészt nincsenek is azok a bizonyos " személyek ", akikben ők mélyen hiszenk.. Talán néhány ember, azért " ellenséges " a vállás iránt, mert tudja, hogy tök fölösleges az egész dolog, nem létezik se isten, se jézus, sem a szeretetük, meg a figyelmük, amik állítólag folyton jelen vannak, csak nem igazán látszik/érződik .. másrészt talán még azért is " ellenségesek ", mert a mai világban, annyi más dolog van a világban, ami valós is, hogy nincs szükségük a vallásra, elfoglalja őket, az az állapot, ami most van, és ami miatt reggeltől-estig dolgozhatnak ! Ez a sok baj után, kinek van " hangulata " a valláshoz, és imátkozni ehhez-ahhoz, hogy segítse meg az emberiséget/az országot, vagy éppen vmi más dolgot ... és még szép, hogy egyesek arra " használják " a vallást, hogy maguk segítségére mondjanak imát, és ne azért imátkozzanak, hogy meg ne haljon a 70éves szomszéd jóska bácsi ! : | elvégre erre van a vallás, hogy a helyzetünk fényezésére kérjük " istent ", és azt akarjuk nekünk legyen jobb, de vannak okos emberek, akik rájöttek, hogy a vallás, azért van, hogy a jobb helyzetünkért imátkozzunk, és ez tök fölösleges hisz úgysem jön be, és már nincs is szükségük erre az időpocsékolásra ! És, akkor ők már ellenségesek a vallás iránt ?!! NEM! Ők csak OKOSAK! Ennyi az egész dolog!
Kelly

Kelly ***** válasza több mint egy hónapja

"HIGGY
és HAGYJ HINNI MÁSOKAT. "

Teljesen mindegy, hogy ki milyen utat választ magának,
hisz mindegyik az EGY-hez vezet.

Future

Future ***** válasza több mint egy hónapja

Szerintem szükség van a modern világunkban egyházakra. Hisz megfigyelhető,hogy az emberek nagy része ellenséges a vallás iránt. Ez azért van, mert az emberek többsége eleinte arra használta a vallását, hogy magán segítsen, hogy kizárólag önön érdekeire mondjon imát. Ami nem is baj,egy bizonyos pontig. De Isten, s Jézus feltétlen szeretete a legfontosabb. Az embernek szüksége van rá.
rita

rita ** válasza több mint egy hónapja

jó bocsi, én ezt másképp értelmeztem. : )
Future

Future ***** válasza több mint egy hónapja

Tudod a tenger egy nevezetes költő szerint az élet.Én csak jót kívántam neked,ha végig gondolod, s semmi rosszat. Azt szeretném,hogy merülj el a tengerben,az életben,ismerd meg, ne csak hallomásból, látásból tapasztalj,mert az élet szép.Egy ajándék nekünk,halandóknak.Pussz:)
rita

rita ** válasza több mint egy hónapja

Na igen, isten nem létezik, és ezt számos túdos bebizonyította, és hoztak fel érveket is erre.Lehet, hogy ismerik csak nem hisznek benne! És ez nem trágár vélemény, én így gondolom, és nemtudom milyen jogon szólsz meg, hogy nekem ez a véleményem! Te pedig süllyedj el szépen a föld alá,jó mélyen! Nekem erre nincs okom! Amúgy arra sem kíváncsi semmi, amit itt írogatsz, és bizonygatsz olyat, ami nincs is!
Future

Future ***** válasza több mint egy hónapja

Jó. Isten létezik és ezt egyrészt a számos egyház is bizonyítja a Földön.Bár nem mindenhol Isten néven ismerik, de ismerik, s ez a fontos. Az ilyen trágár véleményedet pedig jobb lett volna, ha megtartod magadnak.Én is ezt teszem. Ez itt senkit sem érdekel.Talán most jobb lenne,ha elmerülnél a tengerben...
rita

rita * válasza több mint egy hónapja

Ez a " jajj istenem " stb-k... ezek már ilyen " berögzült " felkiáltások, és az ember automatikusan ezt mondja : / .. szinte nem is tudod másképp már kifejezni, de az, hogy annyit mondanak : " jajj istenem " nem kell rögtön félre gondolni.. unom már nap, mint nap bebízonyítani itt az igazságot, én tudom, h isten nincs, és kész, és az hogy ti szerintetek van pont leszarom!
Future

Future ***** válasza több mint egy hónapja

A válasz mélységesen egyszerű, s ebben lakozik a rejtelmessége is.
Azért mert ők is tudják,hogy van Isten...
Kelly

Kelly ***** válasza több mint egy hónapja

Utolsó hozzászólásokat olvasva egyetlen kérdés jutott eszembe.

Ha az ateistákat valami trauma éri, miért úgy kiáltanak fel, hogy
"jaj Istenem".

?
rita

rita * válasza több mint egy hónapja

persze.. nem kell hülyeséget irogatni, isten nincs és kész!
Future

Future ***** válasza több mint egy hónapja

De hogy nem...
rita

rita * válasza több mint egy hónapja

isten NEM LÉTEZIK!! ( kész ! ) kár, hogy te másképp gondolod...
én is írhatom ezt! nagyon sok ember szerint nem létezik isten, úgyhogy nem olyan biztos, h mi/én gondolom/juk másképp ezt!
Future

Future ***** válasza több mint egy hónapja

Isten létezik.Kár,hogy te másként gondolod...
rita

rita ** válasza több mint egy hónapja

Felőlem írjatok amit akartom, és egyben higyetek is amit akartok ( kelly, future és a többiek, akik hisnek istenben ) isten nincs mindenhol jelen ( mert nincs is ) , de nem is tudna mindenhol jelen lenni, mert isten 1 van , és ő sem egy csodalény, hogy mindenhol jelen van! kelly mi nem varjuk a gaztetteinket isten nyakába, mert az, hogy millió gyerek éhezik, ( nem segít rajta senki ( pl. emberek, hisz mindenkinek meg van a saját baja ; és még isten sem segíti meg ) az nem hinném, hogy gaztett! másrészt ha egy férfi megerőszakol egy nőt, akkor miért nem segíti meg vhogy ? ha már szerintetek ő mindenhol jelen van, és ő a mindenható ő mindent tud, akkor ezek szerint ott is jelen van, ahol épp megölnek vkit / vagy megerőszakolnakk vagy stb.. és ő akkor végignézi? úgyhogy nem segít rajta? jó kis mozi azt csá!? sztem hagyjuk ezt a témát, isten nem létezik, és készz!
Kelly

Kelly ***** válasza több mint egy hónapja


future *****

:-)
Kár, hogy csak egy pontot lehet adni.

Future

Future ***** válasza több mint egy hónapja

Szia Kelly!Egyetértek veled.De ritával, nem.Isten mindenütt jelen van.Akkor is jelen volt,amikor te választ adtál nekem.Korábban is írtam,hogy emelkedj fel magadon, s végre gondolj a szép emlékeidre,tapasztalataidra és ami a legfontosabb a szeretetre. Isten már rengeteg emberen segített. Máig vannak megoldatlan történéseink, ezt te is tudod. Azt írtad,hogy sztárok fogadnak örökbe gyermekeket és ebben hol van Isten segítsége.Hogy megértsd végre hol van,azt előtte,leírom,hogy az embereknek különböző esélyeik vannak az életben.Vannak gyengébbek és vannak erősebbek.Valaki jobban, valaki kevésbé tudja megélni az életét. De aki megtudja élni, miért ne segítene azokon akiknek nincsenek olyan lehetőségeik az életben. Tudod,itt van a kutya elásva.Mert aki megtehetné, sokszor nem teszi.De akik megteszik, ők próbálnak segíteni, és örömöt lelni abban, amit tesznek, mert megtehetik. És itt van Isten segítsége.Ha elhiszed ha nem. Ez így van, én biztos forrásból tudom mindezt.Szíves figyelmedbe ajánlom Kelly válaszánák utolsó mozzanatait
Kelly

Kelly ***** válasza több mint egy hónapja


rita * válasza 15 órája

Nebraskai Szenátor Pereli Istent

"Az Egyesült Államokbeli
(hol máshol történik ilyesmi?)
Nebraska állam egyik szenátora pert indított az Isten ellen, mondván a magasságos nem tesz semmit a terroristák fenyegetéseinek magállítása ér..."


Első fokon csak azért utasították el az indítványt, mert a felperes tartózkodási helyét nem határolta be pontosan a szenátor.

Az emberi butaság és aljasság az, aminek nincs határa, de vége sem.

Milyen egyszerű dolog a gaztetteinket Isten nyakába varrni.

Nagyon jó olvasmány a Beszélgetések Istennel trilógia.

Ezekben a kötetekben is számon kérő kérdéseket szegeznek Istennek.

Pl.
"miért tűri Isten a gyermekek éhezését?"

Isten válasza:
"Nem tűröm, hisz megteremtettelek téged".
rita

rita ** válasza több mint egy hónapja

Igen Afrikában nagyon sokan éheznek, és segít rajtuk isten?! NEM!
Sztárok fogadják őket örökbe, segítve rajtuk! Szerinted az, hogy örökbe fogadnak emberek afrikából éhező kisgyerekeket az istennek köszönhető?! Tényleg? És hol van ebben istennek az a " nagyon jó " segítsége !? Vki örökbefogadta és segített rajta, de nem isten fogadta örökbe! Vagy talán isten " mondta " annak a személynek, hogy fogadja örökbe? Jajj haggyuk már ezt! Mért esett olyan rosszul, hogy azt írtam isten semmit nem segít nekünk!? Az igazságot írtam, és ez így igaz, h az igazság mindenkinek fáj! Pont, mint neked ..
Gondolkoztam én nagyon sokat a világról .. mindenről, és nem igazán érdekelnek azok az " hálás észlények " , akik szerint rajtuk isten segített! A szerencse mond valamit? Valakinek nem lehet szerencséje, ha vmi jó történt vele? Mért kell rögtön istenre hivatkozni, és azt mondani , hogy ezt is neki köszönhetjük?! ... ne minden isten " körül forogjon " , nem kell mindre azt hinni, hogy " Na most ezt is istenkének köszönhetjük ! " : |

Gyógyuljatok már ki ebből a " betegségből " , hogy minden minden minden neki köszönhető, és inkább te/ti próbáljatok felemelkedni magadon/tokon , és arra is gondolni, hogy nem minden istennek köszönhető, hanem épp szerencséd volt, vagy magadnak köszönheted pl. hogy kitartottál hiába is voltál rosszhelyzetben, keményen dolgoztál vagy bármi mást csináltál, és meghozta a gyümölcsét a kitartásod, az élniakarásod a sorolhatnám még mid! ! : /
Future

Future ***** válasza több mint egy hónapja

De hogy nem...Afrikában mennyien éheznek? Mit gondolsz?Nagyon rosszul esett,hogy azt írtad Isten semmi jót nem tesz értünk.Sztárok fogadnak örökbe afrikai kisgyerekeket, szerinted az a kisgyerek is így gondolja mint te?Hogy Isten semmi jót nem tesz értünk? Azt javaslom, szerintem egyszer az életedben,most emelkedj fel magadon,s gondolkozz el a világról,vagy hogy pontosabb legyek arról,hogy mi van benne és ne a rossz dolgokra gondolj végre,hanem arra,hogy mennyi hálás ember van a földön akiken segített Isten...
rita

rita ** válasza több mint egy hónapja

adryka én nem csak a tvből tájékozodok, tudok egysmást, és azt is tudom miért nem hiszek istenben, de nem szeretném elmesélni az életemet, nyomos okom van rá, hogy istenben nem hiszek!
Future! hidd el én nem agresszívan gondolkozok, én hinni szeretnék istenben, de nem tudok, egyszerűen nem! nagyon nagyon bíztam benne, amikor baj volt, és pofára estem! nem segített meg, borzalmasan csalódtam benne, persze nem azt vártam el tőle, hogy akármit, szeretnék, elmondok két imát, és isten megadja nekem! de ennél itt sokkal többről van szó, mert én nem olyanért imátkoztam nap mint nap, hónapokon át, hogy pl. eltudjak menni nyaralni, vagy egkapjak egy melót, sokkal súlyosabb esetről volt szó, bíztam/hittem benne, de csalódnom kellett! midenki azt mondta, higyek benne és imátkozzak , és én így tettem azelőtt is hittem benne, de amikor baj volt még jobban hittem/bítam benne, templomba jártam, nem tettem semmi rosszat ( pl. bűnözés, lopás, hasonló rossz tettek ) még sem segített meg! mégis mit gondoljak?! számomra már hnem fontos a vallás, se isten se senki. Számomra a családom a fontos, szükségem van a szereteükre és nekem ennyi elég. nem kell nekem a hit, azhogy istenhez imátkozzak, mert tudom, hogy ez mind felesleges, semmijót nem tesz értünk. : (
Future

Future ***** válasza több mint egy hónapja

Látod már is mennyi ellenszenvet,feszültséget váltottál ki? Vajon ez így jó..?
Mert most biztos azt hiszed, sikerült elégtételt venned. Pedig pontosan az ilyen agresszív gondolkodású emberek,vagy ahogy te nevezted, normális emberek miatt, történnek a rossz dolgok.Csak annyit javaslok,ha nem is ismered el Istent s Jézust, vagy tudom is én ,hogy gondolod,annyit megtehetnél,h a jövőben nem csak azzal törődsz,hogy felvezesd ez miért szükségtelen,hanem azt is leírod,hogy a te számodra mi a szükséges?Persze tisztában vagyok vele,hogy a témát lezártad,ámbár erre a kérdésre még válaszolhatnál.Remélem megteszed.De várjunk csak,ha a hitet hülyeségnek tartod,akkor mégis miért érdekel?Mert ez az oka annak,hogy ezen az oldalon vagy.Nem igaz?Talán nem kaptál a hitről elegendő információt,amikor kellett volna.Igen,feltételezem ezért vagy ennyire hitetlen a vallás iránt.Pedig ez egy szép dolog,ami mindenképp,csak hozzá tesz az emberhez.Ezzel csak több lehetsz, jó irányba.Egyébként a vallásban a hívők hitének erőssége megoszlik.Tudod, valaki jobban, valaki pedig kevésbé hívő.Ha voltál templomban,valószínű imátkozásban is résztvettél.De amint érzékelem azóta,romlott katalikus vált belőled.
Már csak az érdekelne,te miben hiszel?Ha akarsz válaszolsz,ha akarsz nem.Azt is megértem.Hisz ezzel én nem leszek se több,se kevesebb..
adryka

adryka **** válasza több mint egy hónapja

A neved meg nem sűrűn érdekel.
adryka

adryka **** válasza több mint egy hónapja

Hát, sztem is zárd le.Ha te a TV-ből tájékozódsz és a sok kitalált filmből, akkor inkább hagyjuk is.
rita

rita ** válasza több mint egy hónapja

és mielőtt abba is belekötnél, hogy a nevem más, akkor szólnék, hogy a rita egy újcím! : P ...
rita

rita ** válasza több mint egy hónapja

Nos adryka! Én igen is voltam már templomban tudom miről szól egy prédikáció, de amint meghallotam miről is szól, hát... azt hittem bealszok, másrészt minden ökörséget összehord. És képzeld, akik templomba járnak és hallják egy pap prédikációját, azok szerinted tisztelik a többi embert?! höhhö! Hát NEM! Én sok olyan filmet nézek a tvben, ahol egy esetet mutatnak be, ahol vkit megöltek/erőszakoltak stb.. és mit ad "az a jó isten " ??!! Mind mélyen vallásos! Nem azt mondom, hogy egytől-egíig, de igenis rengeteg vallásos ember van, aki öl gyilkol! És soknak az az alibie, hogy meg kellett ölnöm, mert a egésznap abban a szaros templomban gubbaszt, és a papoktól hallja, hogy tisztelni kell a másikat, és azt állítja, akit megölt az nem tisztelt másokat ezért meg kellett ölje! Na ennnyit a papok prédikációjáról! Igen, bególyoznak tőle, és kinyírják azt, aki SZERINTÜK nem tiszteli a többit! Ennyit erről! Másrészt nem azok a TÖKÉLETES EMBEREK, akik templomba járnak, azt hiszed, azok nem önzök, nem mindig csak magukkal foglalkznak?! xD dehogyisnem, csak lehet hogy éppen nem mutatják! És az emberek nem úgy viselkednek, mint az állatok, a kettőt nem kéne összekeverni, mivel hogy ég és a föld! Csak az emberek túlságosan is azt hiszik, hogy isten létezik, és ha megöli azt az embert aki SZERINTE nem tisztelte a többit, akkor azzal ő jót tesz, és isten megbocsátja neki xDXD vicc az egész! Nagyon sok ember, aki meggyilkolt vkit, letudja azzal, hogy isten megbocsátja, és azért tette, hogy megtanulja azt a bizonyos személyt, hogy nem úgy kell viselkedni, ahogy ő azt tette! Igen na erre tanít a vallás! Semmi egyébre!És erre tényleg szükség van? dejó...Minden normális ember, aki elkezdett templomba járni, és nagyon vallásos lett, az mind begolyózott, hogy jajj ittam egy pohár pálinkát; vagy éppen elment bulizni; vagy kiosztott egy embert, mert az beszólt neki.. és akkor most istenke megveri őt o_O ez már szánalom -.- hülyíti az embereket, és arra tanítja, hogy olyanban higyjenek, ami NINCS IS! ja amúgy igen télleg, isten nem azért van, hogy egy picit is megsegítse az embert, áá dehogyis, ő csak úgy dísznek van ott, és azért, hogy a sok hülye higgyen benne! Na és ezzel én a témát lezárnám!
adryka

adryka **** válasza több mint egy hónapja

Érdekesen gondolkodsz, kedves roros. Azt mondod, a vallásos embereknek van a legtöbb bűnük, és hogy "hallgatják a papok hülye prédikálását". Gondolom életedben nem voltál még templomban. Szal azt sem tudod miről szólhat egy prédikáció. Pont arról, hogy tiszteljük a többi embert, legyünk emberségesek, ne bántsunk másokat. Milyen érdekes, nem? Valszínűleg az, aki megöl egy másik embert ki tudja miért, vagy kirabol, vagy sorolhatnám, annak se jutott még eszébe hogy elmenjen egy templomba és nem is vallásos. Mért gondolod akkor h a vallásosak a bűnösök? És főleg, h betegek. Nem inkább az a beteg, aki elrabol nőket, gyerekeket, embereket öl meg pénzért v féltékenységből v bármi más miatt, lop, csal, hazudik csakhogy mégnagyobb hatalomra tegyen szert, gátlástalanul átgázol másokon és kihasználja az embereket azért h mégtöbb pénze legyen, vagy elgázol vkit az úton és hagyja ott meghalni mert egyáltalán és abszolút nem törődik a többi emberrel, és egyszerűen nem érdekli az, hogy mi van másokkal csakis SAJÁT MAGA! A vallás egy hit nem pedig betegség. És mindenki hisz valamiben. Csak nem mindenki istenben. Hanem mondjuk a pénzben v csak saját magában.És éppen ezért válik önzővé. És isten nem azért van h ne legyenek bűnözések v válságok. Tudnillik, ha az ember tudna úgy viselkedni tényleg mint egy ember és nem úgy mint az állatok, akkor nem lenne annyi bűneset, és lehet h annyi válság sem, mert tudna különbséget tenni jó és rossz között, és törődne a többi emberrel és tudna uralkodni magán úgy, hogy mindezt önszántából teszi. Isten nem arra teremtette az embert h majd ő fogja és fentről irányítja őket mint a bábukat és minden problémát megold. NEM! Isten ugyanis adott vmit az embernek amit úgy neveznek h szabad akarat. Csak az a baj, hogy ezt sokan nem arra használják amire kéne, hanem bűnözésre. A vallás pontosan arra próbálna tanítani, h hogyan viselkedjünk emberként.
roszi

roszi ** válasza több mint egy hónapja

istenem mennyi BETEG EMBER VAN EZEN A FÖLDÖN! xD
: / o_O amúgy egyáltalán nincs rá szükség!
roros

roros **** válasza több mint egy hónapja

akik nem járnak templomba és NEM vallásosak! elírtam
roros

roros **** válasza több mint egy hónapja

Vagesz! Nagyon igazad van. eljes mértékben egyet értek veled, úgyan ez a véleményem. egyáltalán nem kell/ nincs rá szükség a kérdésre válaszolva. és EGYÁLTALÁN NEM agresszívan gondolkozunk, ahogy már írták, hanem nagyon is NORMÁLISAN!!!!! mi normálisan gondolkozunk, és tudjuk hogy isten nem létezik, nem létezett soha, ebbe bele kéne törödnötök, de sajnos annyi eszetek nincs! amióta világ a világ, és vannak emberek, mondja el nekem vki, h isten mit segített azóta az emberek?! semmit, hisz nem is létezik/ett! nézz már kicsit szét, és gondolkozz már el, hisz válsság van, nem is akármilyen , volt is van is és még leszis, és segített isten bármit is?? hogy kilábaljunk a válságból? hát nem segített.. volt már válság máskor is , akkor se segített, vhogy MI ilábaltunk belőle, de most megint válság van, és apró kis töredékét sem látom annak, hogy ahelyzet javulna. rendbe kell szedni az országot, de ezt nekünk kell elérni, hisz isten nem segít! mert nincs is!! deha létezne, akkor segítene, és nem hagyná, hogy éhezenek az emberek, nem hagyná, hogy annyi gyilkosság történjen, és azt sem hagyná h annyi nőt megerőszakljanak és még sorolhatnám...de a helyzet csak rosszabb, s ezzel bizonyítja, hogy nincs ISTEN!!! FOGJÁTOK MÁR FEL! mindegy, a ti bajotok, hogy ennnyire betegen gondolkodtok, én az ilyen istent dicsőítő, templomba járós, vallásos embereken csak jót nevetek! xDxD
ja és azt meg kell jegyezni hogy a vallásos emberektől nincs rosszbb! na tőlük aztán ISTEN MENTS! ( bár hiába mondom, ezt mert nincs aki megmentsen ezektől. : ( ) ők egésznap csak a teplomban ücsörögnek, hallgatják a papok hüye prédikálását, és eljátszák, hogy ők most a vallásos emberek, de nekik van a legtöbb bünük, annyi, hogy azoknak akik nem járnak templomba, és vallásosak, azoknak életükbe nem lesz annyi meggyónandó bünük, mint amennyi ezeknek az istent dicsőító férgeknek most van! - . -
Future

Future ***** válasza több mint egy hónapja

Igen.
present

present ***** válasza több mint egy hónapja

Modern, attól függ honnan nézzük...
present

present ***** válasza több mint egy hónapja

A vallásra szükség van.Ellenségesek lehet,de éljünk inkább a "nem törödöm" szóhasználattal.Hisz nehéz jónak lenni, nem igaz? Ez unalmas, a rosszaság pedig vértpezsdítő.Pedig a vallás utat mutat,azoknak az embereknek is, akik még nem fedezték fel maguk körül a világot.Feltehetőleg, azt hiszik deformálná őket a vallás,mely egy erősebb a hiten alapuló "rendszer", s tudja mi a Helyes s mi nem az.A vallás teljessé, életrevalóvá teszi az embert,nem pedig deformálja.
present

present ***** válasza több mint egy hónapja

Hogy a vallás a kultúra része?Igen,nincs is ebben semmi kivetnivaló.Úgy gondolom szükség van a keresztény vallásra.Hogy miért vannak emberek,akik ellenségesen vélekednek,holott csak jót tudna nyújtani a vallás számukra.Magukba kellene nézni,s nem a felszínen élni.Elkellene merülni a tengerben....
adryka

adryka **** válasza több mint egy hónapja

Szerintem szükség van. A hit, a vallás,(bármilyen legyen is az) lelki megnyugvást ad az embernek, egy kapaszkodó amire tudja, hogy bármikor számíthat. Ráadásul egyfajta gátat is szab, hogy olyat cselekedjen ami nem helyes.

Lábnyomok

Egyszer valaki azt álmodta, hogy az Úrral együtt menetelt az úton, miközben életének egyes jelenetei villantak fel előtte az égbolton. Közben maguk mögött két sor lábnyomot látott a homokban, amik egymás mellett haladtak: a sajátját és az Úrét...
Amikor az utolsó jelenethez érkezett, visszatekintett a lábnyomokra. Ekkor vette észre, hogy az út folyamán sokszor csak egyetlen sor lábnyom volt látható. Arra is felfigyelt, hogy ez életének legkeservesebb szakaszainál fordult elő. Bántotta a dolog, így megkérdezte az Urat:
- Uram, Te megígérted, hogy ha egyszer elhatároztam, hogy követlek Téged, Te mindig velem jársz életem útjain. De íme a legnyomasztóbb esetekben csak egyetlen sor lábnyom látható. Nem értem, hogy éppen akkor hagytál volna el, amikor a leginkább szükségem volt Rád...
Az Úr így felelt:
- Drága gyermekem! Én szeretlek téged, és sohasem hagynálak el. A megpróbáltatás idején - amikor csak egy sor lábnyomot látsz -, akkor a karjaimba vettelek, és úgy hordoztalak.
itsze

itsze ***** válasza több mint egy hónapja

Szívesen!Az igazi vallásosság. (de attól,hogy valaki imátkozik s megtalálja lelki békéjét, nem feltétlenül jelenti azt,hogy segédakciót folytat.Jézus köztünk, bennünk él tovább..)
lajo

lajo ***** válasza több mint egy hónapja

Köszönöm itsze a válaszodat! Igazad van sok ember számára csak "segélyakciók" kordinálására érdemes "használni" a vallást,illetve csak a saját lelki nyugalmunk érdekében.Sajnos Isten őszinte szeretete már nem "divat".Sok ember számára a vallás a kultúra része.Nem valóságos Isten sok ember számára.Mert ki tartja be igazán azt az Istentől származó ( a mi érdekeinket szolgáló) törvényt hogy szexuális életet csak kizárólag a törvényes házastársunkkal éljünk.Sokan ezt felesleges,régimódi buta korlátozásnak tartják.Pedig sok ember életét meg lehetne menteni ezzel.Nagyon sok tudós dolgozik régóta hogy megtalálja az AIDS ellenszerét.Akármilyen hihetetlen a Bibliában található a megelőzése( inkább előzzük meg mint gyógyítsuk).Aki Isten törvényei szerint él az sose lehet AIDS-es.Ha Istent tényleg szeretjük megteszünk érte mindent.És Jézus? Sokan mondják mekkora áldozatot hozott az emberiségért.És mi? Mi mekkora áldozatot hozunk Istenért?Botorság azt hinni hogy meggyónok valamit és már Isten megbocsát akkor is ha ugyanazt ismételten elkövetjük.Fontos a vallásosság,de csak az igazi és nem a mű vallásosság.
itsze

itsze ***** válasza több mint egy hónapja

Igen szükség van rá!
Évszázadokon,évezredeken át a vallással kapcsolatban a hitet, az erkölcsöt, az emberi élet értékeinek és céljainak kijelölését hangsúlyozták és kevésbé foglalkoztak azzal, hogy a vallás nem csak elvek dolga, hanem tevékenységek, emberi kapcsolatok és szervezeti kötődések is tartoznak hozzá.
"A vallás tudománya" abban az időben a teológia, az Istennel foglalkozó tudomány volt. A legújabb kor belátása szerint, a vallásosság a konkrét emberek és a társadalom életében valósul meg, mikéntjét pedig a konkrét körülmények alakítják és ezáltal a vallás ember-kultúra- és társadalomformáló tényező is egyben. Tehát, a vallás a látás, amely utat mutat, és elvezet minket a Túlvilághoz. Illetve a vallás maga az intúíció, amely dacol a magyarázatokkal, s amely önmagát megtestesítő és önmagát magyarázó Igazság.
Ma sokan állítják, hogy a globalizáció egyik legizgalmasabb kérdése, hogy a vallások jelen vannak a világban, miközben a világ vallásilag megosztott. Az 5 nagy világvallás: a keresztény vallás, az iszlám vallás, a hinduizmus, a buddhizmus, és a kínai univerzizmus. Egyfelől a világvallások képviselik a legláthatóbban az értékrendeknek és hagyományoknak azt a sokféleségét, ami az egyesülő világban maradandó különbözőséget jelent. Lényeges lenne tehát egymás elismerése s a másság elfogadása.
Számomra a vallásom gyakorlása,vagyis az imátkozás, a megnyugvást, a lelki békém megtalálását jelenti.
A mondás szerint,ha valamit nagyon szeretnénk, s nem csak beszélünk róla, hanem teszünk is érte, Isten segít annak tényleges megvalósításában.Jézus mondta egyszer: "Segíts magadon, s Isten is megsegít!" Igaz, sok mindent megvásárolhatunk pénzzel, de az emberek jótállását s jóakarását nem. Ahogy a modernizáció mindenféle formája kiteljesülni látszik világunkban egyben több öröm, s veszély is érhet minket. Fontos tehát, hogy imátkozzunk, kérjük Isten segítségét s, Jézust is elismerjük. Ugyanis Isten annyira szerette a világot, hogy egyszülött fiát, Jézus Krisztust adta érte. Így aki nem hisz Jézusban, s tanításaiban, annak eleve el van rendelve a sorsa Isten szeme előtt. Minden embernek szüksége van hitre, mely hozzásegíti céljai megvalósításához. Így ad a hit megoldást s erőt számunkra.
Ahogy az áldások ígérete is kimondja, ha betartjuk amit az Úr kér tőlünk, akkor e földnek minden népénél feljebbvalójává vált minket. A keresztény hit szerint, a Szentléleknek kell engednünk,hogy irányítsa gondolatainkat, szavainkat, cselekedeteinket, vágyainkat, s szerelmünket. Mert végezetül, így lesz boldog, értelmes, értékes életünk!
arany-alma

arany-alma **** válasza több mint egy hónapja

Az emberek ellenségessége az egyházak, szekták, egyebekkel szemben nem újkeletű. És a hittől átjárt józan ész alapján teljesen érthető is.

Annak idején Jézus megtanította apostolainak, hogyan éljenek és életükkel hogyan mutassanak példát az embereknek, hogy mindenki abban a szeretetben éljen, ami végül elvezet a boldogsághoz. Hogy az emberek a jó példa által tanuljanak meg szeretni. Szeretni egymást, magukat és ellenségeiket. Nem nyalni-falni a másikat, hanem önzetlenül kívánni neki a jót és tenni szüntelenül azért, hogy a másik szeretve érezze magát.

Régebben is és ma is azt látjuk, hogy az egyház elvilágiasodott. Sokminden a pénzről, hatalomról, befolyásról szól már egyházi kereteken belül is. Pl: szervezni kell a hittanórákat - mert a fejkvóta ez alapján jár, vagy hétvégi adakozásnál szinte letolják a közösségek, hogy "csak" ennyit és ennyit adakoztak szegény testvéreinkenk...stb. Sok helyen előfordul, hogy üldözik a kisgyermekes családokat a templomból.

Mindenkinek a szívébe van írva a szeretet. És mindenki törekszik az eszét arra használni, hogy a szíve és az esze szinkronban legyen. Az emberek elfordulnak az egyháztól, mint szervezettől, mert megérzik azt, hogy hamis, amit látnak, tapasztalnak.

Ugyanakkor nem adják fel azt, hogy keressék Istent, az élet értelmét, a boldogabb létet. Keresik - és ez a lényeg. Mert aki keres, az talál. És előbb-utóbb mindenki megtalálja a számára felfogható, megérthető és gyakorolható Istenhitet.

Nekünk, akik hittől átjárt józan ésszel hiszünk Istenben, dolgunk saját életünkkel példát mutatni a "keresőknek". Nem tukmálni, nem győzködni, de alkalmo adtán nyíltan beszélni arról, amiben hiszünk és legfőképpen úgy cselekedni, szólni, gondolkodni, ahogyan azt Jézus elénk élte. A példa ragadós, nem a duma.

Az emberek Istent keresik, nem az egyházat. és ha az egyházban nem találják, akkor addig keresik, míg meg nem találják...
lajo

lajo ***** válasza több mint egy hónapja

Kedves vagesz! Amit téged illet neked is van hited( nincs Isten) és rendkívül aggresszíven gondolkodsz mint sok fanatikus hívő.Ha meggondolom ez nagyon veszedelmes lehet akár az inkvizíció....
zsuzsi

zsuzsi *** válasza több mint egy hónapja

Kedves vagesz! Neked mit ártottak a hívők? Akik nem hívők, azt gondolják, hogy a templomba járók vakbuzgók. Pedig aki hisz Istenben, az valahogy megtapasztalta az életében, hogy Isten létezik, és segít az embereken!
vagesz

vagesz ** válasza több mint egy hónapja

Kétszer voltam templomban, mind a kétszer kinevettem a sok "xxx" embert.
Gyerekek, de tényleg mire jó az, hogy eljár valaki a templomba. Mi értelme van annak, hogy hirdetik azt, hogy létezik egy személy, aki minket teremtett, aki minden felett áll. Ezek a papok csak dicsőítik azt a kitalált személyt és közben lekicsinylik az embereket. "Isten így, isten úgy, ti meg csak emberek vagytok istentől származtok, tehát jobb, ha meghunyászkodtok". De mondja meg valaki nekem, hogy mit adott nekünk isten a teremtés óta? Én azt olvastam, hogy isten csalódott az emberben, magára hagyta őt. Akkor meg mi a fenének dicsőítjük őt, ha ő úgy is magasról leszar(bocsánat) minket. Én most úgy adtam elő ezt, mint ha hinnék istenben, de valójában nem hiszek benne. Én úgy tartom, hogy van egy erő ami létrehozta és fent tartja a világegyetemet, de ezt az erőt olyannak tartom, mint a szelet. Élettelen fizikai jelenségnek, akinek tök mindegy, hogy mi itt csináljuk-e a fesztivált, vagy sem.

Szerintem az elmúlt 50 évben a tudósaink nagyon sok bizonyítékot mutattak fel az ellen, hogy isten nem létezik. Már nem kell túl sok idő és a tudomány bebizonyítja, hogy amiben eddig hitt egy fél világ, az valójában hülyeség volt, s ekkor összefog törni több milliárd szív, de ugyanekkor ugyanennyi szívről egy nehéz kő fog leesni. Akkor egy új korszak veszi majd kezdetét, amiben nem lesznek papok, a templomokból üzletek lesznek, nem lesznek vallásicsoport összeütközések és 100 év múlva már nem is fogja senki sem azt mondani, hogy isten. (úgy szeretném megélni ezt a kort.) És ha a múltba néznek az akkori emberek, ugyanolyan felfogásuk lesz erről az egészről, mint most nekem.

Szükség van-e modern világunkban egyházakra,vallásosságra?

Nem nincsen, de a legtöbb ember valamilyen vallás befolyása alatt áll, s ezért nem tud megszakadni ez a lánc. Valaki mindig hinni fog, és akkor a gyerekeit is úgy fogja nevelni, hogy higgyenek. Tehát elég nehéz lenne ezt megszakítani.
Csak az a kár hogy sokan vannak akik nem is akarják, hogy megszakadjon, mert azt hiszik, hogy isten létezik. Ez ellen semmit sem lehet tenni, én is csak röhögni tudok rajtuk. Megpróbálhatnánk nekik segíteni, de minden hiába, hiszen ők csak isten szavát hallják meg. És ahelyett, hogy azon gondolkodnának vajon van-e értelme ennek az egésznek, azon jár a fejük, hogy lehetnek-e a homokosok püspökök. Mi ez az elfajzott világ amiben nekem élnem kell?
Lia

Lia ** válasza több mint egy hónapja

Szerintem az emberek nagy része nem is a vallás iránt ellenséges, inkább a papok iránt.Véleményem szerint, ha én hiszek istenben, az csak rám tartozik! Ez magánügy. Ehhez nekem nincs szükségem semmilyen vallásra, sőt még a papokra sem. Én az istenben hiszek, hozzá imádkozom, nem kell hozzá közvetítő.
Máté

Máté **** válasza több mint egy hónapja

A történelem során egyre csak kevesebb embernek válik komoly dologgá a vallás. + Az ember géneik és tudásuk átadásával egyre csak átfogobb tudást kapnak a világról.
Java42

Java42 ** válasza több mint egy hónapja

egyetértek kiskozával, valami változik most. mások az igényék, mint 500, 1000 vagy 2000 évvel ezelőtt. egyre kevesebben vannak, akik a régi egyház keretein belül találják meg a válaszokat, és szerintem egyre többen _keresnek_ máshol.
randomface

randomface **** válasza több mint egy hónapja

szerintem nem "valláshiány" van most, hanem csak nem mondják ki annyira, hogy hisznek valamiben. lehet, nem konkrét Istenben (istenekben), de pl.: babonák még ma is mindenhol vannak (akár olyan közösségekben is, ahol azt mondják hogy nem hisznek Istenben). Szerintem csak "egyházváltás" van kialakulóban, ahol az embereknek szuksége lenne valami újításra. (mint a többistenhívő rómaiak korában az egyistenhívő kereszténységre)
torpilla

torpilla ***** válasza több mint egy hónapja

Talán mert sokan úgy gondolják, hogy csak a primitív embereknek van szükségük vallásra és a vallások útmutatásaira, a "felvilágosult" embereknek nem.
Másrészt sok ember pontos bizonyosságot akar, márpedig Isten létét nem lehet bebizonyítani úgy, mint pl. egy matematikai tételt.
A másik dolog pedig, hogy az egyházról mint intézményről is sok negatívum van az emberek fejében, amelyeknek részben van alapja (gondolok itt egy csomó "régebbi dologra", mint az inkvizíció vagy az egyház középkori hatalma), másrészt viszont a média alig várja, hogy vmi történjen, rögtön lecsap a dologra, és felfújja 5x akkorára, mint amekkora valójában (legalábbis sokszor én így érzem, bár ez nem csak az egyházra igaz persze, hanem más témákra is).

Hogy szükség van-e vallásokra? Sztem mindenképpen. Alapvetően a legtöbb vallás (nem a szekták, hanem a tényleges történelmi vallások) a szeretetet, a békét, az egymásra való odafigyelést hirdeti. Emellett sztem ha az embernek van miben hinnie, akkor jobban el tudja fogadni és fel tudja dolgozni az amúgy elfogadhatatlannak tűnő dolgokat (pl. halál, szenvedés...).
Az egyházakra is szükség van, mert nekik az a feladatuk, hogy közelebb hozzák az emberekhez a vallást, a megfoghatatlant. Nyilván az egyházak nem tökéletesek (ahogy egyetlen emberek alkotta közösség sem az), vannak hibáik, de észre kell venni azt is, hogy mennyi jót tesznek (pl. szegények, árva gyerekek segítése, a fejlődő országokban végzett gyógyító-gyámolító tevékenységek...).

A válaszadáshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!

Kérdezz te is!

Csak az email címed és a beceneved szükséges a regisztrációhoz!
Ne csak kérdezz, válaszolj is! Legyél Memo Profi!

Regisztráció »

Pontverseny állása

Kelly

4629 pont

itsze

3835 pont

Future

3787 pont

lajo

3499 pont

pamelacska1

2185 pont

Gergő

1655 pont

oregano

1567 pont

aranyoskám

1463 pont

torpilla

1432 pont

present

1425 pont

Online felhasználók

Jelenleg egy felhasználó sem érhető el.

RSS csatorna


regisztráció 20
kérdés beküldése -2
tiéd a legjobb válasz 4
kérdésedre legjobb választ jelölsz 1
kérdésre válaszolsz 1
szavazáson részt veszel 1
bejelentkezés (naponta) 1
más válaszát értékeled 1
+ szavazatot kap egy válaszod 1
ismerősöd regisztrál 3
szabályzattal ellentétes válasz -3