• Csatlakozz!
  • Bejelentkezés
  • Kövesd a memót a twitteren!
  • Bejelentkezés facebookkal

Kategóriák

Válassz kategóriát az egyszerűbb böngészéshez!

 

Hirdetés

lajo

lajo*****
kérdezte több mint egy hónapja

Minek nevezhetjük az abortuszt?

Szavazás

14%
bűn
10%
közönséges gyilkosság
12%
Önrendelkezési jog gyakorlása
64%
egy rutineljárás

címkék – keress hasonló kérdéseket!

abortusz, egészség, család

  • 77 szavazat, 29 hozzászólás
 
örökbe

örökbe * válasza több mint egy hónapja

Szerintem óriási döntés és egy életere szóló fájdalom lehet... sokszor olvasom blogokban, fórumokon, hogy a rutineljárásnak gondolt beavatkozás után még 15 évvel is minden este megsiratja a hölgy a babáját. Mert ezt soha nem lehet egy foghúzással összehasonlítani. Az ember ha besöpri a szőnyeg alá a szemetet külsőleg rend van... de akkor is tudja, hogy mi lapul alatta....
Egy nőnek joga van dönteni, ez igaz... de a védekezéshez is joga van! És utólag örökbe adni is joga van. Ennek ellenére elítélik az abortuszt és az örökbeadást is Magyarországon.
törölt felhasználó

törölt felhasználó ***** válasza több mint egy hónapja

GYILKOSSSSSSSSSSSSSÁG
törölt felhasználó

törölt felhasználó ***** válasza több mint egy hónapja

olyan hülyék azok akik azt mondják hogy nem bűn!
ha nem akartok gyereket akkor menjetek elköttetésre vagy vaszéktómiára!!!!!!

:(
András

András ** válasza több mint egy hónapja

Az abortusz ugyanolyan gyilkosság,mint egy csecsmő megölése.A néhány napos magzat,ugyanaz az ember,mint aki megszületik.Csak a fejlődésnek egy alacsonyabb fokán áll.
Future

Future ***** válasza több mint egy hónapja

Te minek neveznéd lajo?
kitti

kitti ** válasza több mint egy hónapja

az abortusz egy lehetőség egy nő számára, akinek nem kell a " becsúszott " gyerek! Sem bűn, sem gyilkosság, se semmi egyéb! Ha egy nőnek nem kell a gyerek, akkor hagy döntse már el ő, hogy most megtartja - e , vagy sem, hisz neki kell majd szenveddnie azzal a kölyökkel, senki másnak! szóval ez egy LEHETŐSÉG ! egy NAGYON JÓ lehetőség !
Kelly

Kelly ***** válasza több mint egy hónapja

jav.

Minden teher a nőé,
Kelly

Kelly ***** válasza több mint egy hónapja

Egy eszköz a túlnépesedés megakadályozására.

Erre mindig is voltak eszközök,
menjetek vissza a történelembe, ahol lehajigálták a gyerekeket a Tajgetoszról,
vagy a jeges vízbe mártották őket, ha túlélte élhetett, ha nem, nem.

Vagy: 2 ezer évvel ezelőtt lemészárolták a 2 év alatti gyermekeket.

Ez azért humánusabb, mivel nagyon sok ezoterikus tanítás szerint a Lélek az első légvétellel költözök a testbe.

Önrendelkezési jognak tartom,

és nagyon röhejesnek azt, hogy erről a cölibátusban élő egyházatyák, vagy férfiak akarnak dönteni, akik semmit nem tesznek a fogantatás megakadályozásáért.

Minden tehet a nőé,
őt illeti a döntés joga is.

Ezzel természetesen nem az abortuszra akarok buzdítani,
hanem a józan belátásokra és döntésekre.

A magzatoknak kicsivel talán humánusabb abortumnak lennie, mint kukában vagy gyermekvárosban végeznie.

nedi

nedi * válasza több mint egy hónapja

ez természetes rutineljárás, és ebben semmi rossz nincs!!! ( :
GIGI

GIGI ***** válasza több mint egy hónapja

"sose bocsátom meg"-nek nevezzük.
(kivéve, amikor mindenképp szükséges és orvosilag indokolt, mert halál, a baba megbetegedése, stb állhat fent).
hugi

hugi *** válasza több mint egy hónapja

már elnézést zsuzsi , de a szexuális élet nem csak arra való, hogy kölyök szülessen!
roros

roros **** válasza több mint egy hónapja

sztem ez egyáltalán nem bűn, se gyilkosság.megáll az ész, hogy ezt valaki gyilkosságnak nevezi, és szerinte bűn..az még csak egy embrió, nem egy élőlény, majd ha megszületik akkor az lesz, és azzal hogy valaki abortuszt végeztet el, az egyáltalán nem bűn.még gyógyszer mellett is teherbe lehet esni, és lehet, hogy valaki ezt nem akarja, akkor viszont nem kötelessége megtartani!!És ez hülyeség, hogy joga van élni, joga van az élethez, blabblabla..neki még semmihez nincs joga hisz még csak a hasadban van, semmit nemtud..ezt majd a nőnek kell eldöntenie, hogy elveteti-e vagy sem, és nem kell azon rágódjon, hogy neki most joga van ehhez és ehhez, elvégre ő van a te hasadban nem fordítva, szóval nem is tudom kinek van joga bizonyos dolgokhoz.
És lelehet pontozni nem érdekel, ez az igazság!
mamuska

mamuska ** válasza több mint egy hónapja

Annyi módja van a védekezésnek hogy már a csapból is ez folyik,tehát ha besikeredett akkor igenis vállalják a felelőséget.Legyen jó az is.
trc

trc *** válasza több mint egy hónapja

Egy olyan törvényadta lehetőségnek,ami lehetővé teszi magára és másokra felelőséget vállalni nem tudó "emberek"önkényes rendelkezését gyilkosságról.
Ja és amit nem árt tudni:a lélek a test motorja,ha ő nincs ott a test halott>>>ha megölöm a testet a lélek megy tovább,mert ő halhatatlan.Viszont a testből elüldözni a lelket bűn,amiért majd szenvedni kell annak aki engedte,aki megcsinálta és aki támogatta.És az pedig a különös kegyetlenség az emberek részéről,hogy ha egy csecsemőt ölnek meg valéahol vagy egy gyereket akkor abból címlapsztorit csinálnak,ha egy abortuszt hajtanak végre akkor azt pedig a RUTINELJÁRÁS-okhoz sorolják....ez szégyen és punkt um.
Blue

Blue **** válasza több mint egy hónapja

De hogy a kérdésre is írjak valamit:
Egy megermékenyített petesejtet embernek tekinteni éppen olyan marhaság, mint egy születése előtt egy nappal még a méhben levő magzatot nem annak tekinteni. Hogy meddig terjed az anya önrendelkezési joga és hol kezdődik a magzaté, azt a mindenkori társadalom dönti el, önkényesen. Ez van.
Blue

Blue **** válasza több mint egy hónapja

Rózsa, azért a Néma sikoly c. agymanést ne nevezzük már dokumentumfilmnek! Ennél picit több objektivitást, ha kérhetném!
zsuzsi

zsuzsi *** válasza több mint egy hónapja

Sokan elfeledkeznek róla: a szexuális élet arra való, hogy gyermek szülessen!
Ha az ember ezt tudja, onnantól már nincs nagy gond.
lajo

lajo ***** válasza több mint egy hónapja

Nem értem miért szükséges a rossz,főleg egy gyilkosság....
Anulu

Anulu *** válasza több mint egy hónapja

Szükséges rossz.
lajo

lajo ***** válasza több mint egy hónapja

Kedves nevembalint! Nem is tudom hogyan fogalmazzak.Ha a te anyukád téged is csak tárgynak tartott volna mit szólnál hozzá? Egy élő gyermeket( ami épp még anyja hasában van ) egy nyereményautónak tekinteni kissé furcsa....A másik pedig az hogy egy gyermeket nem nyerni szoktak hanem normális esetben felelősségteljes döntés következménye.Sajnos manapság nem tekintik életnek a meg nem született gyermeket.Pedig ha nem élne akkor nem kellene szétdarabolni( nem tévedés ).Ha a gyermek nem születik még meg akkor sokan csak orvosi rutineljárásnak tekinti,ha megszületett gyermeket ölnek meg akkor gyilkosságnak tartják.Csak azért mert pár hónap eltérés van közötte.Ez sajnos ijesztő!
nevembalint

nevembalint **** válasza több mint egy hónapja

Nem feltétleül rossz dolog. Képzeld magadat egy nő helyébe akinek nem igazán kell gyerek. Pl.:Nyersz egy autót, de nincs jogsid. Mit csinálsz: hagyod porosodni a garázsban vagy eladod (ha megengedik)?
Rózsa

Rózsa *** válasza több mint egy hónapja

Véleményem szerint nem az agyműködés kezdete a lényeg, mert a fogantatás pillanatától számít az élet lehetősége, amit erőszakkal vesznek el az ő beleegyezése nélkül.Egyébként sem a fogantatás pillanatában hajtják végre az abortuszt hanem általában a második, harmadik hónapban.Orvosok kimutatták, -még dokumentum film is készült róla,- hogy a megzat igyekszik kitérni a gyilkos eszköz elől, s ha az mégis eléri sikolt. Mi ez ha nem értelem. Az élet élni akar, legyen bármilyen fiatal, s nincs joga senkinek elvenni azt a másiktól. Az abortuszok többsége az illető nő egoizmusa!
lajo

lajo ***** válasza több mint egy hónapja

Kedves barátaim! Ha nem tudtok választani akkor ti is indítsatok szavazást.Nekem úgy tűnik kissebb a képzelőerőm mint nektek,de "sajnos" csak egyszerű dolgozó ember vagyok.
Szüzi

Szüzi ** válasza több mint egy hónapja

Törvényes gyilkosságnak.
oregano

oregano ***** válasza több mint egy hónapja

Az abortuszt emberi halál okozásának csak onnantól lehet nevezni, amikortól halálokozás. A halál - a nemzetközi orvosi és jogi konvenció szerint - a szervezet visszafordíthatatlan felbomlása a légzés, a keringés és az agyműködés teljes megszűnése miatt.

A zigótának, és a többsejtű magzatnak pedig pár hétig biztosan nincsen agyműködése.

A kérdés általában beszél abortuszról, és döntési alternatívaként olyan két lehetőséget is felkínál (1/bűn - 2/közönséges gyilkosság), amelyek közül az egyik fajfogalma a másiknak. Ez választható alternatíváknál nem szerencsés, mert nagyon félreérthető.

Ráadásul a többes szám első személyű kérdésfeltevés a magyar nyelvi közösségre, kb. 15 millió emberre utal, amelynek vallási, erkölcsi, tudományos és jogi felfogás-típusát biztosan nem fedi le a megjelölt négy válaszlehetőség.
tms

tms *** válasza több mint egy hónapja

nem tudok ebből a válaszékből szavazni...

az abortuszt csak akkor tudom elfogadni, ha bűncselekménnyel fogant a magzat, ill. súlyos rendellenesség fenyegeti vagy esetleg az anyára nézve van valami kockázata (orvosi értelemben)

egyébként, ha valaki ahhoz felnőtt, hogy szexuális életet éljen, akkor legyen ahhoz is, hogy minden szempontból végiggondolja és belássa az esetleges következményeket!
taopapa

taopapa *** válasza több mint egy hónapja

az abortusz s a vetélés szerintem két különbözö dolog,csak a baba halála köti össze öket.
bemapoe

bemapoe ***** válasza több mint egy hónapja

Fontos megjegyezni, hogy az abortusz nem csak erőszakos terhességmegszakítást jelent, hanem vetélést is.
taopapa

taopapa *** válasza több mint egy hónapja

egy abortusz nagyon komoly mivel egyes vallások szerint,az élet a fogantatással kezdödik.a fogantatás lehet eröszak által s igy megint bonyolodik a dolog.van aki az abortuszal a gyogyszert váltják ki,illetve felelötlenek.a gyogyszer mellett illetve más védekezés mellett is teherbe lehet esni.vagyis nagyon összetett dolog szerintem.

A válaszadáshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!

Kérdezz te is!

Csak az email címed és a beceneved szükséges a regisztrációhoz!
Ne csak kérdezz, válaszolj is! Legyél Memo Profi!

Regisztráció »

Pontverseny állása

Kelly

4628 pont

itsze

3834 pont

Future

3786 pont

lajo

3499 pont

pamelacska1

2185 pont

Gergő

1655 pont

oregano

1567 pont

aranyoskám

1463 pont

torpilla

1432 pont

present

1425 pont

Online felhasználók

Jelenleg egy felhasználó sem érhető el.

RSS csatorna


regisztráció 20
kérdés beküldése -2
tiéd a legjobb válasz 4
kérdésedre legjobb választ jelölsz 1
kérdésre válaszolsz 1
szavazáson részt veszel 1
bejelentkezés (naponta) 1
más válaszát értékeled 1
+ szavazatot kap egy válaszod 1
ismerősöd regisztrál 3
szabályzattal ellentétes válasz -3