• Csatlakozz!
  • Bejelentkezés
  • Kövesd a memót a twitteren!
  • Bejelentkezés facebookkal

Kategóriák

Válassz kategóriát az egyszerűbb böngészéshez!

 

Hirdetés

Borisz

Borisz*
kérdezte több mint egy hónapja

kolyok kutya nevelese, tanitasa

Nekem van egy 6 honapos nemetjuhaszom korahoz kepest elg nagytestu es nagyon jatekos. elkezdtem vele tanitatni a porazon valo setalast meg ulest de nem hajlando szotfogadni. de ha fogom a jatekat akkor egybol ugrik es szalad utana es egyszer ketszer vissza is adja. ja meg maniaja az hogy allandoan felugral mindenkire. mit kene csinalnom ahoz hogy egy kicsit neveltebb legyen?

címkék – keress hasonló kérdéseket!

kutya

  • 2 válasz
 
egylány1021

egylány1021 * válasza több mint egy hónapja

A németjuhász nagyon könnyen tanul, mivel munka kutya. Könnyen alkalmazkodik. Nekem 7hónapos a németjuhász kutyám, 1 hónapja járunk kutyaiskolába. Tökéletesen megtanulta az ül, fekszik parancsot illetve behívást, pórázon való sétálást, közömbösítést és már az akadály pályán is ügyeskedik. Persze minden türelem kérdése és csak a gazdin múlik hogy hogyan viselkedik a kutya. Otthon is taníthatod. Pl: Ül: az orra felet vidd el a jutalom falatot miközbe mondod neki hogy ül és a kutya lefog ülni és fokozatosan le lehet szoktatni a faltról. Ha megcsinál egy feladatot kedvesen dícsérd meg hogy Okos , nagyon okos és megkapja a falatot. ha nem csinálta meg vagy csak másodszor, harmadszor akkor nem jár falat ...illetve a NEMet erőteljesen mondjuk a kutyának hogy érezze hogy ez nem jó így. Csak rajtad múlik hogy mit csinál a kutya.:)
Vivcsello..

Vivcsello.. * válasza több mint egy hónapja

először is.:kezd a tanítást jutalom falattal fogd a kezedbe és mutass az ujjaddal és mond a nevét és mellé hogy ül.pl.: Sztella ül! De ne engedd, hogy felugorjon rád de ha mégis akkor üss az orrára és mond neki nem szabad . és utána addig próbáld még nem sikerül.én például nem jutalom falatot veszek hanem veszek egy 1kg tápot és egyesével adogatom neki persze csak akkor ha jól csinálja meg a feladatot. a fekszik -et úgy tanítsd hogy 3 ujjad alá zárj egy falatot(ami akár lehet hús darabka is a maradék ebédből) és mutass a földre és mond , hogy fekszik.nekem először nem feküdt le hanem kaparta a kezem de akkor se add neki oda addig a falatot még nem csinálj a a dolgát!! ha meg vendég jön vagy valami idegen és ráugrik akkor csapj az orrára,vagy csavard meg a fülét,vagy a nyakánál csavard meg egy kicsit a szőrét. nem lesz neki semmi baja .már utána ne is fog rá emlékezni.

A válaszadáshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!

Kérdezz te is!

Csak az email címed és a beceneved szükséges a regisztrációhoz!
Ne csak kérdezz, válaszolj is! Legyél Memo Profi!

Regisztráció »

Pontverseny állása

Kelly

4629 pont

itsze

3835 pont

Future

3787 pont

lajo

3499 pont

pamelacska1

2185 pont

Gergő

1655 pont

oregano

1567 pont

aranyoskám

1463 pont

torpilla

1432 pont

present

1425 pont

Online felhasználók

Jelenleg egy felhasználó sem érhető el.

RSS csatorna


regisztráció 20
kérdés beküldése -2
tiéd a legjobb válasz 4
kérdésedre legjobb választ jelölsz 1
kérdésre válaszolsz 1
szavazáson részt veszel 1
bejelentkezés (naponta) 1
más válaszát értékeled 1
+ szavazatot kap egy válaszod 1
ismerősöd regisztrál 3
szabályzattal ellentétes válasz -3