• Csatlakozz!
  • Bejelentkezés
  • Kövesd a memót a twitteren!
  • Bejelentkezés facebookkal

Kategóriák

Válassz kategóriát az egyszerűbb böngészéshez!

 

Hirdetés

lajo

lajo*****
kérdezte több mint egy hónapja

Mit gondoltok,létezik e a valóságban a "mennyország" és a "pokol"?

címkék – keress hasonló kérdéseket!

vallás, pokol, mennyország

  • 23 válasz
 
Titusz

Titusz ** válasza több mint egy hónapja

Régóta gondolkodom szegény Júdás sorsán.Ügye ő a Mester tanitványa volt,látta a csodákat amit Jézus tett,joggal gondolhatta hogy Jézus természetfeletti erővel rendelkezik,minden földihatalomnál erősebb.A Bibliában olvashatjuk hogy Jézus többször tett megjegyzést,hogy el fogják árulni és előre látta hogy az áruló Júdás lesz.És igy is történt.Júdás "árulása" nélkül nem következett volna be a "megváltás".Jézus a kereszthalála és feltámadása után többször megjelent különböző embereknek,de nem kereste meg a pokolba szenvedő Jùdást.Pedig emberileg elvárható lett volna ,hogy tisztázzanak néhány félreértést.Pl.miért kellet Jézusnak a sok csodát művelnie ,és igy elhitetni hogy simán képes csodás menekülésre.
Jézusnak szemtöl szembe kellett volna árulással vádolni Júdást ha ezt ìgy látta.Igazábol Jézust az isten direkt megváltási áldozatként küldte a Földre ,Júdás az Isten elrendelése szerint cselekedett.Mi a véleményetek erről?

judit

judit * válasza több mint egy hónapja

Pokol, marmint a "tuzes pokol" nem letezik. Valoban emlit a Biblia ilyent, de az nem szo szerint ertendo. Jezus mondott peldazatot a szegeny Lazarrol, es a gazdag emberrol. Ebben a peldazatban szerepel a pokol es a menny, de ennek teljesen mas a jelentese.
A Bibliaban sehol nem talasz olyan idezetet, ami arrol szolna, hogy az embernek kulonallo lelke van, ami a halalunk utan egyik vagy masik helyre menne. Ez a vallasok tanitasa, ami nem Bibliai alapu. A Biblia vilagosan leirja, mi van a halal utan. A halal "bunteteskent" jott be az emberek eletebe. Isten nem azt mondta Adamnak es Evanak, hogy meghaltok, es a pokolba vagy a mennybe mentek. Azt mondta: "porbol vagyok, es porra lesztek". Azaz egyszeruen megszuntok letezni. Olyanna lesztek, mint mielott egyaltalan "megfogantatok" volna.
A Janos 3:13 verse ezt irja: "Es senki nem ment fel a mennybe, hanemha az, aki a mennybol szallott ala, az embernek Fia, a Krisztus." Na mar most, ha megis letezne kulonallo lelek, ami elhagyvan a testet a pokolba, vagy a mennybe menne, akkor a Biblia meghazudtolna sajat magat. Marpedig ez lehetetlen, mert Isten nem hazudik.
Viszont Isten megigerte, hogy a halottaknak lesz feltamadasuk, de itt a foldon. Errol reszletesen ir a Biblia.
törölt felhasználó

törölt felhasználó ***** válasza több mint egy hónapja

ja
'אהבה'

'אהבה' *** válasza több mint egy hónapja

Ahogy van jó úgy van rossz is.Van menny és van pokol is.
atina

atina ** válasza több mint egy hónapja

Szia!
Én hiszek a mennyben és a pokolban is.
Sok olyan ige hely van ami egyértelműen leírja hogy van menny:
Kezdjük csak a Miatyánkkal: Mt 6,9-10
Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;
Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a MENNYBEN, úgy a földön is.
Mt 5,12
Örüljetek és örvendezzetek, mert a ti jutalmatok bőséges a MENNYEKBEN: mert így háborgatták a prófétákat is, a kik előttetek voltak.
Mt 11,25
Abban az időben szólván Jézus, monda: Hálákat adok néked, Atyám, MENNYNEK és FÖLDNEK Ura, hogy elrejtetted ezeket a bölcsek és az értelmesek elől, és a kisdedeknek megjelentetted.
1Pt 1,4
Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, a mely a mennyekben van fenntartva számunkra, stb.

Pokol
A gazdag és a lázár története egyértelműen mutatja hogy van pokol
Lukács 16/19-31
Kóré-nak története 4Mózes 16/20-35
16/30
Ha pedig az Úr valami új dolgot cselekszik, és a föld megnyitja az ő száját, és elnyeli őket, és mindazt, a mi az övék, és elevenen szállanak alá pokolba: akkor megismeritek, hogy gyalázták ezek az emberek az Urat.
Mk 3,29
De a ki a Szent Lélek ellen szól káromlást, nem nyer bocsánatot soha, hanem örök kárhozatra méltó;
Péld 9,18
És az nem tudja, hogy ott élet nélkül valók vannak; és a pokol mélyébe esnek az ő hivatalosai!

Ági

Ági ** válasza több mint egy hónapja

van! és ráadásul ha jól, szeretetben élsz már a földön is elkezdődhet!
aranyoskám

aranyoskám ***** válasza több mint egy hónapja

mi a valóság?..egy irányban történő haladás..a pokol és a menyország az emberi elme által érzékelhető..mivel az életedben te vagy a központ..nos van választásod..szenvedsz vagy elfogadod azt amit felkinál a pillanat számodra..ha sokat töprengsz elfelejtesz létezni..:)
Kelly

Kelly ***** válasza több mint egy hónapja

Léteznek, és örülj neki, ha Te még nem tapasztaltad meg a poklot.

Mindkettőt mi teremtjük meg magunknak.

Pl. Nagyon szeretsz valakit, vagy valami nagy öröm ér, hol érzed magad?
Én a Mennyben.


-Ha valaki bánt, vagy Te bántasz valakit,
vagy elveszítesz valamit, vagy valaki, hol érzed magad?
Én bizony a Pokolban.

Van választásunk,
mi döntünk, hogy hol, és hogyan alakítjuk az életünket.

"AZ VAGY, AMIT GONDOLSZ".

Future

Future ***** válasza több mint egy hónapja

Csak a mennyben hiszek, a pokolban nem.
itsze

itsze ***** válasza több mint egy hónapja

Szerintem létezik.Ezt számos tanulságos történet támasztja alá a Bibliában.
waterfall

waterfall ** válasza több mint egy hónapja

hi lajo!

itt olvashatod, hogy mit mondott Jézus az igazakról és a hamisakról:
Máté 7:13-24
Márk 1:15
Máté 25:31-46
János 3:16
János 5:28,29
Apostolok Cselekedetei 2:38
János 5:39
János 6:47,48
János 8:12

és Jézus azt is mondta:
Máté 10:32,33
Máté 24:13
.
.
.
még nagyon sokat tudnék felsorolni, de ez elég egy ideig. tanulmányozd figyelmesen, mert ezek Jézus szavai
randomface

randomface **** válasza több mint egy hónapja

vagesz: bár a módszered alakalmazásával tényleg egyből megtudja áldozatod, hogy létezik-e, viszont nem tudja majd velünk megosztani a tapasztalatait, úgyhogy inkább keress más módszert.
vagesz

vagesz ** válasza több mint egy hónapja

Mit gondoltok,létezik e a valóságban a "mennyország" és a "pokol"?

Dúrva leszek! Leszúrlak és megtudod!
lajo

lajo ***** válasza több mint egy hónapja

Köszönöm waterfall a válaszodat,de kérlek támaszd alá légyszíves Szentírási bizonyítékokkal.
waterfall

waterfall ** válasza több mint egy hónapja

Jézus Krisztus az Ítélet napján mindenkinek megadja a jutalmát, ami a földi életünknek az eredménye. Ha inkább a bűnnek élsz, és nem Jézust követed, akkor az örök szenvedés lesz a jutalmad. Ha hű maradsz Jézushoz, akkor vele töltheted az örökkévalóságot dicsőségben.

De mindezek csak az Ítélet után jönnek.
törölt felhasználó

törölt felhasználó **** válasza több mint egy hónapja

Szerintem Dante Isteni színjátékában, hatalmas képzelő erő van és sok olyan dolog ami valószínűleg nem úgy van ( ez nálam a hülyeség szinonímája) De abban biztos vagyok hogy valami igaz benne és ha más nem is akkor legalább az alaphelyszínek. Viszont amondó vagyok hogy mindenki a saját vallása szerint ítélkezzen. Én olvastam egy kiváló könyvet. Ifjusági könyv, jobban mondva nem is mert sorozat. Darren Shan az írója. Ezek ugy mond démonkönyvek. Az író azt állítja hogy 2 univerzum van: A sajátunk és egy másik melyben démonok vannak. Ám valahogy valamikor valakinek létre kellett hozni azt is. A naprendszert és a Földet a tudósok szerint ősrobbanás hozta létre. Rendben biztos így van de Valami vagy jobban mondva Valaki akkor is elindította az ősrobbanást. Az a valaki aki mindenzt tette minen bizonnyal azzal is törődni fog hogy ki mit és hogyan csináljon a halála után. Szerintem ne mi döntsünk arról hogy van e pokol és menyország, mert nem értünk hozzá, pont úgy ahogy a vasutas sem az ügyvédi élethez. Bízzuk ezt arra aki ért hozzá. És legfeljebb örüljünk annak ha nincs pokol.
M

M *** válasza több mint egy hónapja

Uncsitesó most 6 éves, s még nemrég is azt emlegette, hogy :
" fent ültem a felhőkön, s amikor kiválasztottuk az anyukát, meg az apukát, akkor lemásztam egy kislétrán, s ugy kerültem anya pocakjába"
ugyhogy valaminek mindenképp lennie kell!
randomface

randomface **** válasza több mint egy hónapja

köszönöm szépen a dicséretet oregano :D
ha az elképzeléseimhez hozzáveszünk egyfajta halál utáni ujjászületést, körforgást, akkor akár újjászülethetünk másik világban is. Ebben csak az egyetlen bizonytalan pont, hogy nem örökre maradunk a poklok egyikében, nincs örök kárhozat (se örök mennybeli jutalom)
tms

tms *** válasza több mint egy hónapja

mindkettő létezik, most épp az utóbbiból írok ide :)
lajo

lajo ***** válasza több mint egy hónapja

Kedves Rózsa! Némi kiigazítást szeretnék írni.A Károli féle Bibliafordításban van írva a pokolról,de héberül seolt,görögül hádeszt jelent.Viszont ezek az emberiség közös sírhelyét jelöli.Nem tüzes pokol.A jelenések 21rész 8-as verse szerint létezik tűznek tava de az ott írja is rögtön hogy a tűznek tava a második halál.Jeremiás 7rész 31 vers szerint Istennek soha nem jutott volna eszébe hogy tűzzel égessenek embereket( lelkeket).Jézus azt mondta hogy szeressétek ellenségeteket,akkor Atyja nem az ellenkezőjét teszi.A római levél 6rész 23verse szerint a bűn zsoldja a halál,tehát az ember bűneit "kifizette"halálával és nyílván Isten nem bünteti tovább örökké.A menyország már nem ennyire egyértelmű.Nyílván létezik az a dimenzió ahol a szellemi lények élnek.A jelenések 14 rész 1 verse szerint nem mindenkinek elérhető a halála után a menyország csak 144000 embernek akiket Isten kiválaszt.Jézus a hegyibeszédben mondja ( máté evangélium 5 rész 5 vers ) "boldogok a szelidek mert ők öröklik a földet".Jézus itt a zsoltárok könyvéből idéz a 37 rész 11 verset.Némi Bibliaismerettel rá lehet jönni hogy itt földi örök életről beszél Jézus.Mivel a feltámadás nyílván itt a földön lesz.
Rózsa

Rózsa *** válasza több mint egy hónapja

Egyikőtöknek sincs igaza. A tökéletes válasz ismételten a Bibliában található, amely kimondja, hogy van pokol, mely a föld alatt található és van menyország is, maly az egekben található. Az ember választásán múlik hova kerül. Véleményem szerint, ha a menyországba kerül az ember, megismerheti az Isten teljes univerzumát.
oregano

oregano ***** válasza több mint egy hónapja

A kérdésre kiskoza majdnem tökéletes választ adott. Csak annyi a hibája, hogy a hétköznapi felfogás szerint a mennyországba és pokolba a földi ember eljut halála után - kiskoza másvilágaiba pedig nem biztos.

Egyébként ismétlem, majdnem tökéletes a válaszl, le a kalappal.
randomface

randomface **** válasza több mint egy hónapja

szerintem ha léteznek (biztos nem vagyok ebben), akkor kell léteznie több világnak is, viszont ha több (akár végtelen) világ van, nem tudjuk eldönteni, melyik a pokol vagy a menyország. Tehát inkább poklok (a mostani világunktól rosszabbak) és mennyországok (a mi világunktól jobbak) léteznek, így többesszámban.

A válaszadáshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!

Kérdezz te is!

Csak az email címed és a beceneved szükséges a regisztrációhoz!
Ne csak kérdezz, válaszolj is! Legyél Memo Profi!

Regisztráció »

Pontverseny állása

Kelly

4629 pont

itsze

3834 pont

Future

3787 pont

lajo

3499 pont

pamelacska1

2185 pont

Gergő

1655 pont

oregano

1567 pont

aranyoskám

1463 pont

torpilla

1432 pont

present

1425 pont

Online felhasználók

Jelenleg egy felhasználó sem érhető el.

RSS csatorna


regisztráció 20
kérdés beküldése -2
tiéd a legjobb válasz 4
kérdésedre legjobb választ jelölsz 1
kérdésre válaszolsz 1
szavazáson részt veszel 1
bejelentkezés (naponta) 1
más válaszát értékeled 1
+ szavazatot kap egy válaszod 1
ismerősöd regisztrál 3
szabályzattal ellentétes válasz -3