• Csatlakozz!
  • Bejelentkezés
  • Kövesd a memót a twitteren!
  • Bejelentkezés facebookkal

Kategóriák

Válassz kategóriát az egyszerűbb böngészéshez!

 

Hirdetés

Ági

Ági**
kérdezte több mint egy hónapja

14 éves lány vagyok, és terhes lettem.Megtartsam?

A kérdésre adott legjobb válasz

GIGI

GIGI ***** válasza több mint egy hónapja

Bizti van érv, hogy miért NE tartsd meg (szerintem egyértelmű, így nem sorolom), viszont én ezt gondolom a témáról:

Az emberi élet a fogantatással kezdődik és ettől kezdve az embriót személynek kell tekinteni. A legsúlyosabb érv, amely a terhességmegszakítás ellen szól, hogy a megfogant élet magában hordozza az emberré válás lehetőségét, és így megilleti az ember életére vonatkozó legfontosabb erkölcsi törvény védelme: az emberi élet közvetlen kioltása, és az ebben való közreműködés tilos.

címkék – keress hasonló kérdéseket!

terhesseg

  • 29 válasz
 
Alexa

Alexa * válasza több mint egy hónapja

Szerintem tartsd meg! Én ugyan ebben a helyzetbe vagyok. Sok kitartást
örökbe

örökbe * válasza több mint egy hónapja

Ha orokbeadason gondolkodsz, akkor kerlek irj a lombik80@indamail.hu cimre. Mi tudunk segiteni mindenben.
Sam J.

Sam J. ** válasza több mint egy hónapja

NE tartsd meg!! NEEE!! Ha jot akarsz magadnak neee!!!
En 15 vagyok/ most lettem 15 es meg nem szexeltem... Te meg terhes vagy? Sajnallak:( kitartasttttt!!!
Udvozol: sam
csak_egy_*SZISZI*

csak_egy_*SZISZI* * válasza több mint egy hónapja

Ne tardsd meg...!én nagyon szeretem a gyereket tehát együtt tudok érezni.veled,de ez nem csak a babának lenne rossz hanem neked is...már nehogy félreércs nem úgy gondoltam hogy rossz anya lennél csak még nagyon fiatal vagy szóval NE TARDSD.MEG!!!!!!!
Doroti

Doroti * válasza több mint egy hónapja

Szerintem ne tartsd meg, nem azért mert nem szeretem a gyerekeket, hanem mert túl fiatal vagy.
bori

bori * válasza több mint egy hónapja

serintem ne mert nagyon fiatal vagy meg
szandy

szandy * válasza több mint egy hónapja

Szerintem igen tartsd meg!!
Száni:$

Száni:$ * válasza több mint egy hónapja

Cijaa! Áttudom érezni mennyire tanácstalan vagy,de szerintem az butaság, hogy egy netes oldalon akarsz erre a kérdésre válast kapni..:/
Persze tudom h vannak érveke amiket szerettél volna tudni ,de ezt neked kell eldöntened..:/
Remélem helyesen fogsz dönteni..:) És ha megtartodd biztos jó anya leszel , ha nem tartanád meg akkor ne bántson a tudat hiszen még te magad is gyermek vagy..:)
brigi

brigi * válasza több mint egy hónapja

Én is csatlakozom az előttem hozzászólókhoz,akik azt mondják,hogy NE TARTSD meg.Még kislány vagy,előtted az élet.Rengeteg csodálatos dolog vár még rád és tapasztalat szerzés.Egy gyerekvállalás óriási nagy felelősséggel jár és kitartó munkával és te ennyi idősen nem vagy erre még képes.Ezt most nem rosszból mondom,de ez így van.A terhesség,meg a szülés(bár még én sem szültem)egy csodálatos dolog lehet,amit felnőtt,érett fejjel kell átélni...
Aki azt mondja,hogy tartsd meg az nincs teljesen tisztában azzal,hogy ez mivel jár.Bár én ellene vagyok az abortusznak,de ilyen esetben szerintem elfogadott.Kívánom neked,hogy helyesen dönts ebben a kérdésben!
aa

aa * válasza több mint egy hónapja

Nekem is az a véleményem, amit már egy páran itt leírtak : Ne tartsd meg ! Sok érvet olvashattál itt már, hogy miért tartsd meg, és egy olyan hozzászólás nem volt köztük, ami normális okot add arra, h megszüld. Eleve, ha egy 14 KISLÁNYRÓL van szó, márnem lehet nomális érvelést adni arra, h miért tartsa meg. De most komolyan ! Hogy mondhat vki olyat egy 14 éves KISlánynak, h szüld meg, mert majd 10 év múlva ezt akarsz azt akarsz .. megha elveteted az bűn. nevetséges.
Elég egyértelmű, h nem kéne megtartanod ! Még te is gyerek vagy!
Fruzsi

Fruzsi * válasza több mint egy hónapja

Hát szerintem ne vetesd el,mert lehet,hogy később,pl.10 év múlva amikor már nagyon fogsz akarni egy gyereket,akkor nem fog össze jönni.Persze nyílván nagy felelősséggel jár,ha anya leszel,de akkor is tartsd meg!
kini

kini * válasza több mint egy hónapja

Háát .. Kíváncsi vagyok hogyan alakultak a dolgok .. DE az én véleményem erről : Szerintem NEM KELLENNE ítélkezni Ági felett, ha ő úgy döntött, hogy most lefekszik valakivel, akkor ott a pont, és nem kell jönni azzal, hogyha ahhoz felnőtt ehhez is legyen az. Már elnézést, de valakivel lefekedüni ÉS egy gyereket megszülni és nevelni, az ÉG és a FÖLD. Jó kis különbség van a kettő között, míg az egyiket semmiség megtenni, addig a másikat egy KÜZDELEM/SZENVEDÉS. Úgyhogy én nem látom értelmét annak, hogy elhalmozzuk olyan " tanácsokkal " szegény lányt, hogyha a szexhez felnőtt voltál, akkor a gyerekneveléshez is legyél az. : / ( Félreértés ne essen, én sem tartom normálisnak ilyen fiatalon a szexet )

És szerintem ugyanúgy azok a " tanácsok " is értelmetlenek, amikben le van írva, hogy add örökbe, meg add ennek meg annak .. Könyörgöm egy 14 éves KISLÁNYRÓL van szó !! Nem örökbe kéne adni, olyanoknak akik nemszülhetnek, hanem meg kéne kímélni őt a ettől a borzalmas szüléstől és a gyereknevelés nehézségeitől.

Az abortuszról a véleményem : Nevtséges, hogy itt vannak olyanok, akik ezt gyilkosságnak tartják. Remélem nem gondolják komolyan. Szerintem ez abszolút nem gyilkosság, különben nem is engedélyeznék !
torpilla

torpilla ***** válasza több mint egy hónapja

Már feltette a kérdést más is, de: egy 14 éves lány, aki még maga is gyerek, hogyan jut el oda, hogy becsússzon az a baba? Ha elég felnőtt volt ahhoz, hogy megtegyen valamit, akkor ahhoz miért nem elég felnőtt, hogy viselje a következményeit is?
Az abortusz szerintem is gyilkosság, legelsősorban nem a biblia, vagy bármi más törvény, hanem a lelkiismeretem alapján. Persze, ha valaki 14 éves, az még ne neveljen gyereket, mert az a gyereknek lesz a legrosszabb. Kérjen segítséget a szüleitől, vagy adja örökre, nagyon sok házaspár van, akinek nem lehet gyereke, és szívesen fogadná. Így jót tesz a gyerekkel is, és a saját életét sem forgatja fel.
brigii

brigii * válasza több mint egy hónapja

lonley girl! képzeld igenis normális vagyok, legalább az én felfogásom normális, nem pedig az őskorból marad vissza, ahol az volt a divat, hogy szülsz, ha kell, ha nem. lehet, hogy épp a nyomorba szülted azt a kölyköt, de akkor meg kellett szülnöd! hát ez az idő elmúlt, de úgy látszik egyesek még mindig azt a kort élik!
- . - és mondhatsz akármit, akkor sem ember a hasadban az a valami, ami semmire sem hasonlít, csak egy maszatra kb. nem fogom előről kezdeni az egész téma elemzését, írtam már eleget, ha felfogjátok, hogy az nem ember, akkor jó, ha nem akkor is jó, és ha elfogadjátok, ha nem, akkor is ígyvan ! másrészt az én szüleim akartak engem, nem csak úgy becsúsztam, akivel nem tudtak mit kezdeni! és az én anyum is teljesen egyetért velem! nem az az idióta felfogású betegesen abortuszellenes ember, hanem igenis normális felfogású, és tud gondolkozni, és nincs az abortusz ellen hamár muszáj! mert ő tud gondolkodni, és feltudja mérni a körülményeket, és nem azt tanácsolja egy 14 (!!) éves lánynak, hogy szülje meg a gyereket, úgyhogy még ő maga is gyerek! ennyi!!!
lonley girl

lonley girl * válasza több mint egy hónapja

brigii bocs de te se vagy teljesen komplett...
az a baba is ember... ha a te anyud is így gondolkodott volna amikor te jöttél gondolom tudod h nem lennél sehol...
am. abban egyetértek h 14 évesen ne tartsa meg a gyereket, mert még nagyon fiatal. de ezt meglehet normálisan is mondani...
egyébként Ági a szüleid tudják? mi az ő véleményük?
brigii

brigii ** válasza több mint egy hónapja

másrészt pedig BÜSZKE LEHETSZ RÁ, hogy nem szégyenled ezt a borzalmasan őskorszaki felfogásod!
brigii

brigii ** válasza több mint egy hónapja

én nem vagyok betegesen abortuszt támogató, csak nem vagyok olyan idióta elvetemült felfogású, hogy az abortuszt GYILKOSSÁGNAK ( !! xD ) nevezzem! tudod, aki elfogadja az abortuszt, és azt, hogy megcsináltassuk, ha kell azt nem nevezném betegesen abortusz támogatónak ! viszont az, hogy valaki gyilkosságnak merje nevezni az abortuszt, és azt mondja egy 14 ( !!!!! ) éves kislánynak, aki még ő maga is gyerek, hogy neveljen fel egy újszülöttet, mert brutális dolognak számít abortuszt végeztetni, na az már NEM NORMÁLIS !!!!!! erről lenne szó. ha felfogod jó, ha nem nekem az is jó !
atina

atina ** válasza több mint egy hónapja

Ha én betegesen abortusz elleni vagyok akkor te betegesen abortusz támogató vagy. S én nem szégyenlem.

S amúgy majd úgy is kiderül, hogy kinek volt igaza.
brigii

brigii ** válasza több mint egy hónapja

megáll az ész !! mi az, hogy 14 ( !! ) évesen felelősséget kell vállaljon egy kölykért, akit nem akart? nem, nem kell vállalnia a felelősséget érte, hanem elveteti és kész. számtalan olyan eset volt már, hogy gyógyszer vagy óvszer mellett is becsúszott a terhesség. lehet, hogy vele is ez történt, és meg kéne tartania? mondcsak, akkor mindenkinek meg kéne tartani a becsúszott gyereket? akkor minden nőnek csomó gyereke lenne már! sztem kezeltesd az agyad, ha szted az abortusz bűn és gyilkosság! akkor a nők is és az orvosok is börtönbe lennének! borzalmas felfogásod szerintem a nyolcvanas évekből maradthatott vissza ! akkoriban voltak olyan idióta felfogású emberek, akik szerint gyilkosság az abortusz és meg kell szülnie azt a büd*s kölköt, ha akarja, ha nem ! annyira borzasztó, hogy sokan elítélnek mert nem szülöd meg a kölyköd, akire nincs szükséged, mert nem bírnád szeretni és nem bírnád eltartani sem stb.. addig amíg a hasadban van az a valami, az NEM EMBER! és felőlem sz*r is folyhat az ereiben ( bár nem tudom, hogy egy 8 napos összevisszaságnak a hasadban milyen erei lehetnek .. - . - ), de ez akkor sem gyilkosság. az a gyilkosság amikor az egyik ember lelövi, megkéseli a másikat ..
atina

atina ** válasza több mint egy hónapja

Mint ahogyan mondtam már az elöbb nem akarok ítélkezni senki felett, de a véleményem az lehet, hogy ha egy 14 éves lány aki már eltudta dönteni hogy Ő szexuális kapcsolatba lép egy férfival akkor a következményeiért is kell vállalni a felelősséget. S amúgy Ő kérdezte és elmondtam a véleményemet, mivel demokrácia van és mindenki úgy él ahogy akar és abban hisz amiben akar.
Szerintem ha egy emberben vér folyik ami már egy 8 napos magzatnál bizonyított tény az nem ember ölés ha kioltjuk egy emberi életet? S amúgy ajánlom mindenkinek hogy nézze meg a Néma sikoly című rövid filmet.
brigii

brigii ** válasza több mint egy hónapja

ez nagy tévedés! ha besikeredett egy kölyök, az nem azt jelenti, hogy már is felelős vagy érte! Úgyanis ha nem szánt szándékkal akartad, nem vagy érte felelős egyszerűen elveteted és annyi volt. ez rutineljárás, és aki állítja, h ez bűn, az nem 100-as és javaslom neki, hogy forduljon orvoshoz !! - . - és a bibliát hagyjuk már! a biblia csak egy nagy kitalált mese, ha vki annak akar megfelelni, amiket abban írnak, az kb a négy fal közül ki sem mozdulhatna. ..
atina

atina ** válasza több mint egy hónapja

Kedves Ági!
Nem akarok ítélkezni feletted, de mivel kérdeztél elmondanám az én véleményemet.
14 évesen még testileg és lelkileg is gyerek vagy, de mivel már egy gyermeket hordasz a szíved alatt már felelelős vagy érte akár hány éves is vagy.
S bár a Magyar törvények szerint az abortusz nem gyilkosság a 12. hétig attól függetlenül a Biblia gyilkosságnak mondja.
De te döntesz és a következményeit is neked kell elhordozni.
kitti

kitti ** válasza több mint egy hónapja

hogy lehet ilyet mondani egy 14éves gyereknek, hogy " ez emberölés, kérlek tarsd meg " meghogy " Naná " ( h tartsd meg ) csupán azért, mert ti betegesen abortusz-ellenesek vagytok, csak tudnám miért...igaz jobban kellett volna figyelnie ( éshát 14 évesen nem ezzel kéne foglalkozni ) , de akkoris ha már meg van abj, nem azzal kell jönni, h megölöd, ha elveteted : | : /
picci

picci ** válasza több mint egy hónapja

sztem se tartsd meg! te is gyerek vagy! amúgy rorosnak teljesen igaza van!
GIGI

GIGI ***** válasza több mint egy hónapja

Nos:
A memo egy olyan hely, ahol bárki, bármilyen témában bármit megkérdezhet és erre bárki, bármit válaszolhat. Vallási szemszögből közelítettem meg a dolgot elsősorban, de ha el akarja vetetni, tegye azt!!!

Azért ezt jó ha tudjuk:
A magzatelhajtást a nő szabad akaratából a magyar állam a 12. terhességi hétig engedélyezi, afelett csak különleges orvosi indok mellett hajtható el a magzat. Ha azonban a terhes nő 18 év alatti, a terhesség megszakítása a 18. hétig engedélyezett.

roros

roros **** válasza több mint egy hónapja

hát szerintem meg ne tartsd meg! még te is gyerek vagy, hogy akarod így egy újszülötettnek gondját viselni? kicsit jobban kellett volna vigyázni ezzel a dologgal, védekezhetettek volna, de mostmár késő, úgyhogy inkább hagyjuk is. én a helyedben bizosan nem tartanám meg! de te tudod... amúgy az, ha elveteted a gyereket, az EGYÁLTALÁN NEM EMBERÖLÉS! ekkora hü..eséget! :S az még csak egy kis embrió, fölötte te döntesz, és az lesz a sorsa, amit te választasz! de ez így nem igaz, hogy emberölés..akkor nem végeznének ABORTUSZT SEM, hisz ha emberölés, a börtönben rohadna az összes orvos, aki abortuszt elvégzett, meg a nők is. szval nem kéne megrémiszteni szegényt, azzal, hogyha elveteti, akkor az emberölés, és lelkiismeret furdalásának kéne lennie "az emberi élet közvetlen kioltása, és az ebben való közreműködés tilos."----> ez pedig ne az abortuszra igaz! hanem arra, pl., ha vkit elrabolsz, fogod azt lelövöd, vagy megkéseled..na ez gyilkosság. de az abortusz NEM! de ezt mért nem lehet felfogni?! valószínű, hogyha bűn lenne, meg gyilkosság, ahogy mondjátok, akkor börtönben lennének az orvosok, hisz ők végezték, és a nők is , hisz ők meg közremüködtek!.. és nem ezt kéne mondani, hogy azért mert SZERINTETEK ez gyilkosság, ezért kéritek, h tartsa meg.. úgyhogy, ha el akarod vetetni minden lelkiismeret furdalás nélkül tedd!!!! ;)
ittvana

ittvana ** válasza több mint egy hónapja

Igen,Giginek 100% igaza van,elvetetni már emberölés,kérlek,tartsd meg.
GIGI

GIGI ***** válasza több mint egy hónapja

Bizti van érv, hogy miért NE tartsd meg (szerintem egyértelmű, így nem sorolom), viszont én ezt gondolom a témáról:

Az emberi élet a fogantatással kezdődik és ettől kezdve az embriót személynek kell tekinteni. A legsúlyosabb érv, amely a terhességmegszakítás ellen szól, hogy a megfogant élet magában hordozza az emberré válás lehetőségét, és így megilleti az ember életére vonatkozó legfontosabb erkölcsi törvény védelme: az emberi élet közvetlen kioltása, és az ebben való közreműködés tilos.
Ani

Ani ** válasza több mint egy hónapja

Naná!

A válaszadáshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!

Kérdezz te is!

Csak az email címed és a beceneved szükséges a regisztrációhoz!
Ne csak kérdezz, válaszolj is! Legyél Memo Profi!

Regisztráció »

Pontverseny állása

Kelly

4629 pont

itsze

3835 pont

Future

3787 pont

lajo

3499 pont

pamelacska1

2185 pont

Gergő

1655 pont

oregano

1567 pont

aranyoskám

1463 pont

torpilla

1432 pont

present

1425 pont

Online felhasználók

Jelenleg egy felhasználó sem érhető el.

RSS csatorna


regisztráció 20
kérdés beküldése -2
tiéd a legjobb válasz 4
kérdésedre legjobb választ jelölsz 1
kérdésre válaszolsz 1
szavazáson részt veszel 1
bejelentkezés (naponta) 1
más válaszát értékeled 1
+ szavazatot kap egy válaszod 1
ismerősöd regisztrál 3
szabályzattal ellentétes válasz -3