• Csatlakozz!
  • Bejelentkezés
  • Kövesd a memót a twitteren!
  • Bejelentkezés facebookkal

Kategóriák

Válassz kategóriát az egyszerűbb böngészéshez!

 

Hirdetés

veva

veva**
kérdezte több mint egy hónapja

Mitől lesz a kínai ételekben a csirkehús olyan puha?

A kínai éttermekben a csirkéből készült ételekben a hús hihetelenül finom és puha. Nekem még soha nem sikerült olyan puhára sütnöm-főznöm, akár pároltam, akár nem. Ki tudja, hogy mit kell beletenni, vagy mivel kell fűszerezni, hogy olyan finom puha omlós legyen?

címkék – keress hasonló kérdéseket!

csirke

  • 4 válasz
 
törölt felhasználó

törölt felhasználó ***** válasza több mint egy hónapja

az ázsiai fűszerek miatt
zsani

zsani * válasza több mint egy hónapja

Szia!

Én sokszor főzök kínait, nekem sem sikerül, pedig wokot használok:(
Annyi biztos, ha a kínaiban vásárolt némely étel félékben, a csirke falatkákat tüzetesebben megfigyeled, látható, érezhető, hogy a csirke parányból úgy lesz nagyobbacska darabka, hogy valóban, lisztes bevonatot kap, mintha nokedlibe bújtatott csirkehusi lenne:)
Különben, a csirkét nem jó soká sütni-főzni, mert vagy gumis, vagy száraz lesz.

Zs.
Mcfield48

Mcfield48 * válasza több mint egy hónapja

Ha a csirkemellet egy egész éjszakán át hideg tejben, vagy fokhagymás tejben áztatjuk, esetleg olíva olajos szójaszószban egészen biztosan lágy, omlós lesz a sütés-főzés végén!
tms

tms *** válasza több mint egy hónapja

a puhaság kizárólag a főzési technológiának köszönhető. A kínaiak vok-ban főznek, amelyben eszméletlenül magas hőmérséklet érhető el, ennek köszönhetően párolódnak olyan gyorsan a húsfalatok például.

Fűszerezés tájjelegű, így ebbe most nem mennék bele, a lényeg, hogy nem sóznak, csak egy pici lisztbe mártják/forgatják bele a párolni kívánt húst.

Ezt követően a lehető leggyorsabban készítik el az ételt, a legmagasabb hőmérséklet mellett.

Jó étvágyat :)

A válaszadáshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!

Kérdezz te is!

Csak az email címed és a beceneved szükséges a regisztrációhoz!
Ne csak kérdezz, válaszolj is! Legyél Memo Profi!

Regisztráció »

Pontverseny állása

Kelly

4622 pont

itsze

3834 pont

Future

3776 pont

lajo

3499 pont

pamelacska1

2185 pont

Gergő

1654 pont

oregano

1565 pont

aranyoskám

1457 pont

torpilla

1432 pont

present

1425 pont

Online felhasználók

Jelenleg egy felhasználó sem érhető el.

RSS csatorna


regisztráció 20
kérdés beküldése -2
tiéd a legjobb válasz 4
kérdésedre legjobb választ jelölsz 1
kérdésre válaszolsz 1
szavazáson részt veszel 1
bejelentkezés (naponta) 1
más válaszát értékeled 1
+ szavazatot kap egy válaszod 1
ismerősöd regisztrál 3
szabályzattal ellentétes válasz -3