• Csatlakozz!
  • Bejelentkezés
  • Kövesd a memót a twitteren!
  • Bejelentkezés facebookkal

Kategóriák

Válassz kategóriát az egyszerűbb böngészéshez!

 

Hirdetés

törölt felhasználó

törölt felhasználó****
kérdezte több mint egy hónapja

Ha a világ globálisan melegedik, akkor mért félnek a tudósok a jégkorszaktól?

Tudom hogy a jégtakaró olvad és ennek hatására sok lessz a víz. De ha felmelegedik a világ és jégtakaró sem lessz többé akkor mért áll fenn a veszélye a jégkorszaknak?

Szavazás

43%
Nem lessz jégkorszak
57%
Lehethogy lessz de nem tudni mért...

címkék – keress hasonló kérdéseket!

Jégkorszak, globális felmelegedés, jégtakaró

  • 23 szavazat, 12 hozzászólás
 
Melinda

Melinda ** válasza több mint egy hónapja

Láttad a Holnapután c. filmet?
Nézd meg és választ találsz a kérdésedre!!!
A film és a színészek is nagyon jók.
GT

GT *** válasza több mint egy hónapja

nem is félnek
Zotyó (IKe)

Zotyó (IKe) ** válasza több mint egy hónapja

Nem tom miért de ha megfulladunk a víztől vagy megsülünk akkor tök mindegy nem? Amúgy meg egyszer megáll a folyamat és jön a jégkorszak nem tom hogy víz mennyi lesz de ha lesz akkor az fagy meg. Szerintem a felmelegedés is mindegy, mert azt hallottam, hogy a mai férfiak hímivarsejtjei fele olyan gyorsak mint 4 generációval előbb, tehát ha kb 16 generációig (kb 1120 év, 70 év átlagéletkorral számolva) így megy akkor addigra ha nem lesz semmi gáz akkor már szinte nem is mozognak a sejtek.
present

present ***** válasza több mint egy hónapja

Ha a nagy mennyiségű gáz elteríti a Föld légkörét,az meg akadályozza,hogy a napfény bejusson a Föld légkörébe,hiszen a gázok ugynevezett fóliaként borítják ekkor a Földet.Na most ha nincs napfény,nincs meleg sem,hisz a földet nem tudja felmelegíteni a nap és az pedig a levegőt.Tehát a világ globális melegedése,a járművekből kibocsájtott széndioxidtól és még sorolhatnám milyen mérges gázoktól,kezd melegedni.De ha a gázkibocsájtás nem korlátozódik,továbbra is tarthatunk a következő jégkorszaktól,bár szerintem előbb fogy ki az emberiség olajkészlete,mint,hogy jégkorszak jöjjön.
törölt felhasználó

törölt felhasználó **** válasza több mint egy hónapja

hát jó. Köszi a tippet.
Gergő

Gergő ***** válasza több mint egy hónapja

A szavazásnál máskor ügyelj a helyesírásra!(nem lessz hanem lesz.)
itsze

itsze ***** válasza több mint egy hónapja

az autókból kibocsájtott széndioxid és egyéb más mérges gázok melyek az emberek életfeltételeire nagyon rossz hatással vannak,azok amiktől bolygónkon egyre melegebb van.Csakhogy éppen ezek is azok amik elzárhatják,beboríthatják a bolygónkat.Így nem érheti napsugár,s így sötétség, ezáltal hideg s akár jégkorszak is bekövetkezhet a Föld történetében újra. Szerintem ez a legkézenfekvőbb,magyarázata a Földön létrejövő jégkorszak kialakulásának,hiába is tűnik a válaszom egyszerűnek.
Máté

Máté **** válasza több mint egy hónapja

Jégkorszak több esetben is kialakulhat: óriási vulkánkitörés esetén (szuperkitörés) vagy kozmikus test becsapódásával pl. egy nagyobb üstökössel való összeütközésnél. de amit mondtál hogy a jégtakarók elolvadnak az is elindíthat ilyen folyamatot. pl. ha elolvadnak a jégtakaró az óceánokba rengeteg édesvíz kerül és ez fölboríthatja azt az egyensújt ami a golf áramlatban zajlik (a golf áramlat a sós és az édes víz megfelelő egyensújával müködhet). ez azért fontos mert a golf áramlat felel a meleg klímánkért. ha ez felborúl LEHETSÉGES hogy egy kissebb jégkorszak alakul ki de természetesen nem úgy mint a Holnapután című filmben 10- 20fokos hőméséklet ingadozást jelentene, tehát nyáron +10-20 fok télen meg -10-20 fokot jelent. Eddig erre számítanak a természettudósok. habár még mindig ez az elmélet a legjobb, nem biztos hogy így fog lezajlani.
és most divadba jött egy új elméélet miszerint egy közeli nagyobb csillag fölrobbanásával (szupernova) a káros gamma sugárzás is okozhat nagy jégkorszakot. a trilobiták feltehetően így haltak ki.
swad

swad **** válasza több mint egy hónapja

Nos ha be is áll a jégkorszak akkor legalább a jegesmacik nem fognak kihalni :)...nade komolyan...

Gondolkozzatok! Az emberiség fosszilis energiakészlete kb 40 évre elegendő (maximálisan) ... nem attól melegszik a Föld , hogy CO2 -t eregetünk a légkörbe, hanem a napfolt -tevékenységek aktivitása miatt../egyébként már alkalmaznak mesterséges fákat, amelyek 1000* hatékonyabban vonják ki és kötik meg a CO2-t a légkörből ,mint a hagyományosok (napokban láttam 1 hírműsorban^^))

Ami miatt azonban mégis erre fogják az emberek az a fentebb emített ok, azaz: valahogyan rá kell kényszeríteni az emberekre, hogy térjenek át az alternatív energiaforrások alkalmazására, mielőtt az utolsó csepp olajért is háborút/világháborút kellene vívnunk! ^^ S erre tökéletesen megfelel a globális felmelegedés swindli!
( A tudósok nem félnek a jégkorszaktól...átlag 100000 évenként áll be 1 újabb a Föld ilyenkor távolabb kering a Naptól. Az utolsó nagy földtörténeti korszakot, a pleisztocént az északi félteke nagy részén a jégkorszaki klíma jellemezte. A korszakban hat glaciális követte egymást viszonylag rövidebb interglaciálisokkal. Ezért gyakran a pleisztocén egész korát csak mint „a jégkorszakot” említik. Az utolsó jégkorszak (glaciális) kb. 10 000 éve fejeződött be. Most interglaciálisban, jégkorszak közötti korban élünk. Tehát kb még vagy 90000 évig nem kell tartanunk a hagyományos jégkorszaktól. Persze ha beüt 1 nagyobbacska ménkű és a légkörbe került por és hamu...nade ez már másik lapra tartozik ^^)
törölt felhasználó

törölt felhasználó **** válasza több mint egy hónapja

Arról hogy a periódusok váltakoznak és is sokat hallottam földrajzórán. Ámde a föld történetében a " jégkorszakosdi" egy viszonylag új dolog. Tehát akár teljesen másképp is lehetséges. A Golf áramlat szerintem ugyanúgy halad majd tovább, mivel a jégtakaró még meg van és sokáig kitart még, bár egyre jobban fogy de attól még a sarkokon hideg van az egyenlítőnél egyre melegebb, igy a víz cserélődik. A Corioli erő pedig kétségtelenül kitart így hát nem értem mért szűnne vagy változna meg a Golf áramlat.
bemapoe

bemapoe ***** válasza több mint egy hónapja

Nem egészen. Az helyes megállapítás, hogy a földtörténetben jégkorszakok (ún. glaciálisok) és nem-jégkorszakok (interglaciálisok) váltogatják egymást. Viszont ha nagy távlatokban nézzük, most egy jégkorszakban vagyunk. De ezek a "nagy-jégkorszakok" is bonthatók kisebbekre, és mi most egy felmelegedéses "kis-jégkorszakban" vagyunk.

Ez azonban nem függ össze azzal, amitől a tudósok (elvben) félnek. A föld valóban melegszik, tehát ugye semmi értelme nem lenne jégkorszaktól félni. Azonban valaki néhány éve kitalálta, hogy a felmelegedés hatására az Európát "fűtő" Golf-áramlat, amely az Atlanti-óceánon érkezik Amerika Egyenlítő-környéki partjaitól, nos ez az áramlat nemsokára (akár néhány éven belül) leállhat. Ezért Európában hatalmas lehűlés következhet be, aminek hatására kisebb lesz az átlaghőmérséklet, lejjebb csúszik a jégtakaró, stb. stb.

De ez csak Európára nézve igaz, máshol felmelegedés lesz. Ha ez az elmélet tehát igaznak bizonyul, akkor nekünk tulajdonképpen jó dolgunk lesz a többi kontinenshez képest. Viszont nyilván nem jó az élővilágnak. Megjegyzeznő ugyanakkor, hogy ez csak elmélet, sokan sokféleképpen cáfolták már, de hát sose lehet tudni.
torpilla

torpilla ***** válasza több mint egy hónapja

Van egy olyan elmélet, miszerint a Földön jégkorszakok és felmelegedések váltják egymást (persze, hosszú periódusokról van szó, talán évezredekről), és eszerint mi most éppen egy melegebb periódusban vagyunk, amit azonban aztán jégkorszak követ majd. Tehát a mostani időszak csak egy "összekötő" az előző és a következő jégkorszak közt. Nem tudom, hogy ez egyértelműen be lett-e már bizonyítva, hogy így van, de erről még földrajz órán hallottam 1x régen :)
A másik kérdés meg persze az, hogy a mostani felmelegedés mennyiben természetes és milyen arányban járul hozzá az ember (ha egyáltalán hozzájárul, bár sztem azért vmilyen mértékben igen).

A válaszadáshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!

Kérdezz te is!

Csak az email címed és a beceneved szükséges a regisztrációhoz!
Ne csak kérdezz, válaszolj is! Legyél Memo Profi!

Regisztráció »

Pontverseny állása

Kelly

4628 pont

itsze

3834 pont

Future

3786 pont

lajo

3499 pont

pamelacska1

2185 pont

Gergő

1655 pont

oregano

1567 pont

aranyoskám

1463 pont

torpilla

1432 pont

present

1425 pont

Online felhasználók

Jelenleg egy felhasználó sem érhető el.

RSS csatorna


regisztráció 20
kérdés beküldése -2
tiéd a legjobb válasz 4
kérdésedre legjobb választ jelölsz 1
kérdésre válaszolsz 1
szavazáson részt veszel 1
bejelentkezés (naponta) 1
más válaszát értékeled 1
+ szavazatot kap egy válaszod 1
ismerősöd regisztrál 3
szabályzattal ellentétes válasz -3