• Csatlakozz!
  • Bejelentkezés
  • Kövesd a memót a twitteren!
  • Bejelentkezés facebookkal

Kategóriák

Válassz kategóriát az egyszerűbb böngészéshez!

 

Hirdetés

Kelly

Kelly*****
kérdezte több mint egy hónapja

Szereted a "példabeszédeket"?

Ha ismersz ilyeneket, oszd meg velük, kérlek.
Köszönöm.

Részlet, Anthony De Mello: A Madár Dala című művéből.
Volt egyszer, egy nagyon Istenhívő ember.
Példás életet élt, és meg volt győződve, hogy Isten mellette áll mindig.
Történt egyszer, hogy hajótörést szenvedett, de nem esett pánikba, tudta,
-Isten megmenti.
,Istenre várt.
A hullámok elsodorták, a társak kötelet dobtak, nem fogadta el a segítséget, Istenre várt.
Olyan messze került a roncstól, hogy helikoptert kellett küldeni, hogy ki tudják menteni,
Ő nem fogadta el a ledobott létrát, Istenre várt.
Elsüllyed, és meghalt.
Miközben haláltusáját vívta, felkészült arra, hogy most nagyon beolvas az ígérgető Istennek.

Amikor Isten elé került, nekitámadt, hogy miért nem mentette meg, amikor egész életében Istent szolgálta minden tettével.
Isten végig hallgatta dühös kirohanását, majd kedvesen beszélni kezdett hozzá:
- oda küldtem a társaidat, hogy húzzanak ki,
- -bedobattam a kötelet, nem fogtad meg,
- fél órát köröztettem a helikoptert, nem másztál fel a létrán, miért?

Nos, fogadd el a feléd nyújtott kezet, mert semmi sem az, aminek látszik.

Szavazás

100%
Igen, nagyon szeretem, mert tanulságosak.
0%
Nem szeretem
0%
Nem értem őket
0%
más...

címkék – keress hasonló kérdéseket!

***

  • 10 szavazat, 8 hozzászólás
 
fenysugarak

fenysugarak * válasza több mint egy hónapja

Igen sokszor segítenek eligazodni az életben.
"Mindenki ateista, aki nem ismeri fel, hogy őbenne Isten lakozik. Isten nem a mennyekben ül és uralkodik, hanem szétszórtan él minden teremtményében. Valamilyen szinten mindenki ateista, aki Istent önmagán kívül keresi. Az igazi teista tudja, hogy Isten fényét (energiáját) magában hordozza, úgy hívjuk: Szeretet. A Szeretet körülöleli, fenntartja és élteti a Világot. (Isten, Igazság, Fény, Egyensúly, Rend, Értelem, ezek azonos fogalmak. Talán a legérthetőbb, ha az Egyensúly fogalmánál maradunk.) Az ember vagy Egyensúlyban van, vagy egyensúlyát elvesztve él. Aki Egyensúlyban van, békében, megelégedésben él, és bármit tesz is szeret. Ha az ember kizökken az Egyensúlyból, elhatárolja magát, falakat épít maga köré, amelyek eltakarják a fényt. Sötétségben (tudatlanságban) zűrzavar keletkezik, az embert elfogja a bizonytalanság, a félelem. Félelemben nem lehet szeretetteljes életet élni, vagyis visszatalálni az Egyensúlyba. Mivel a falakon belül nem látszik a fény, sokan azt hiszik, a fény nem is létezik. A sötétségben élés szenvedéssel jár. A fájdalmaktól egyetlen módon lehet megszabadulni: tudatossággal. A tudatosság réseket vág a kőfalakon és átszűrődik a fény. Ahol a fény megjelenik, ott visszaáll az Egyensúly.

Az ember teljes szabadságot élvez abban, hogy eldönthesse, szeretetben (megelégedésben), vagy félelemben (fájdalomban) szeretne élni. A döntés meghozatalára (saját magad és a világ megváltására) minden pillanatban megvan a lehetőség." "Theodor tanításai

Közreadja: Óvári Anna"
András

András ** válasza több mint egy hónapja

Szeretem a példabeszédeket,bár tisztában vagyok vele,hogy nincs gyakorlati
hasznuk.A Biblia tele van csodálatos példabeszédekkel,ugyanakkor a kereszténység történelme egyszerűen szégyenteljes.
Többre tartom a példaértékü cselekedetet,mert az ember inkább követi azt amit lát,mint azt amit hall.
Future

Future ***** válasza több mint egy hónapja

Személyszerint szeretem a példabeszédeket, mert rendkívül tanulságosak, emellett jól alkalmazhatóak az életben felmerülő élethelyzetekre.
Íme:

MIÉRT VAN OLY SOK SZENVEDÉS és IGAZSÁGTALANSÁG?
Kétségtelen, hogy az emberi történelem tele van háború, imperialista hódítás, kizsákmányolás, igazságtalanság, szegénység, szerencsétlenség, betegség és halálokozta boldogtalansággal. Miért történik annyi rossz oly sok ártatlan áldozattal? Ha Isten mindenható, miért engedte meg évezredeken át ezt a rengeteg szenvedést? Ha egyszer Isten olyan jól megtervezte és elrendezze a világegyetemet, miért engedett meg rendetlenséget és pusztulást a földön?Egy példa:
Megkérünk, képzeld el, hogy egy erdőben sétálsz, és egy házra bukkansz. Ahogy jobban megnézed a házat, észreveszed, milyen rendetlen állapotban van. Az ablakai betörtek, a tető súlyosan megrongálódott, a fatornác tele van lyukakkal, az ajtó egyetlen zsanéron lóg és a vízvezeték- hálózat sem működik. E hibák láttán vajon úgy következtetnél, hogy nem intelligens tervező tervezte ezt a házat? A rendetlenség arról győzne meg, hogy csakis a véletlen hozhatta létre azt? Vagy úgy következtetnél, hogy valaki olyan tervezte és építette, aki érzésed szerint nem volt szakember és nem járt el körültekintően?Aztán, amikor alaposabban megvizsgálod a szerkezete, észreveszed, hogy eredetileg jól volt összeállítva, ugyanakkor nagyfokú gondoskodásról is tanúskodik. Csak egész egyszerűen lepusztult, és a teljes pusztulás felé halad. Mit jeleznének e hiányosságok és gondok? Azt sugallhatják, hogy 1. meghalt a tulajdonos; 2. szakavatott építész volt, de már nem érdekli a ház; vagy 3. esetleg átmenetileg bérlőknek engedte át a birtokát, akik nem méltányolják. Ez utóbbi földünk helyzetéhez hasonló.Miért engedte meg Isten az embereknek, hogy ilyen hosszú ideig a saját útjukat járják? Miért engedte meg a szenvedést hosszú évszázadokon át? Az egyik alapvető ok, hogy egy nagyon fontos kérdés vetődött fel: Kinek van joga uralkodni? Vajon Isten legyen-e az emberek feletti Uralkodó, vagy az emberek képesek saját maguk is, tőle függetlenül sikeresen irányítani önmagukat?Az emberek szabad akarattal lettek megteremtve, amely magában foglalja a választás lehetőségét is. Nem olyanok voltak, mint a robotok vagy az állatok, amelyeket főleg az ösztöneik irányítanak. Az emberek megválasztják, kit akarnak szolgálni. Isten Szava ezért ezt tanácsolja: Szabad emberek vagytok, de nem arra való a szabadságotok, hogy a gonoszság takarójának használjátok, hanem mint Isten szolgái, akkor bár a szabad akarat csodálatos ajándékának birtokosai számolniuk kell választásuk, illetve tettük következményeivel.
Első szüleink rosszul választottak. Az Istentől való függetlenség útját választották. Igaz, Isten azonnal megölhette volna az első lázadó emberpárt, miután visszaéltek szabad akaratukkal. Ez azonban nem rendezte volna azt a kérdést, amely felmerült Istennek az emberek feletti uralkodási jogát illetően. Arról, hogy oly sok ártatlan ember szenved nap, mint nap a világban és emellett eldeformálják, tönkreteszik az emberi kapcsolatokat, a Földet, egyedül az ember tehet. Tudom, ez egy kellemetlen igazság. De van rá megoldás! Arra, hogy megtanuld tisztelni a környezetedet, hogy szép legyen az élet a gyermekeidnek, az unokáidnak és az ő gyermeküknek, tegyél meg mindent azért, hogy:
- szelektíven gyűjts a hulladékot,
- ne hagyd égve a lámpát, ha nincs szükséged rá,
- ha teheted, járj gyalog, kerékpárral, tömegközlekedéssel,
- vagy ha lehetőséged van, használj környezetbarát autót,
- ha van rá mód, szerelj fel energiatakarékos lámpákat!
- ha nincs rá lehetőséged, hogy környezetbarátian élj, kérdezd meg MIÉRT?
- Ha nem hallgatnak meg, indulj a választásokon!
- Tiszteld az emberi kapcsolatokat!
- gondolj a környezetben élő emberekre, segítsd őket!
- Tégy másokat boldoggá!
- Imádkozz, beszélj Istennel!
- rajtad is múlik, hogy milyen lesz a világ egy, kettő, három vagy akár 10 év múlva!Egyszer egy jól kereső apa úgy döntött, hogy elviszi vidékre 7 éves kisfiát azzal a céllal, hogy megmutassa neki, milyen szegény emberek is
vannak, és hogy a gyermek meglássa a dolgok értékét, és felfogja azt, hogy milyen szerencsés családban él.

Egy egyszerű falusi család házában szálltak meg, ahol egy napot és egy éjszakát töltöttek. Amikor a vidéki út végén tartottak, az apa megkérdezte fiát.

-Nos, mit gondolsz erről az útról?
-Nagyon jó volt apa!
-Láttad, hogy némelyek milyen szükségben és szegénységben élnek?
-Igen.
-És mit láttál meg mindebből?
-Azt, Apa, hogy nekünk egy kutyánk van, nekik négy. Nekünk egy medencénk van otthon, ők meg egy tó partján laknak. A mi kertünket lámpák
árasztják el fénnyel, az övékére pedig csillagok világítanak. A mi udvarunk a kerítésig tart, az övéké addig amíg a szem ellát. És végül láttam, hogy nekik van idejük beszélgetni egymással, és hogy boldog családként élnek. Te viszont, és Anyu egész nap dolgoztok, és alig látlak titeket.
Az apa csak fogta a kormányt, vezetett csöndben, mire a kisfiú hozzátette:
-Köszönöm Apa, hogy megmutattad, hogy milyen gazdagok is lehetnénk.

'אהבה'

'אהבה' *** válasza több mint egy hónapja„Volt egy magvető; aki hatalmas földet készített elő. Kiválasztotta a legjobb vetőmagot, hogy a legjobb búza teremjen! Amikor a termés megérett az aratásra - és micsoda gazdag aratás lett volna -, ellensége küldött egy sereg varjút, hogy repüljenek földje fölé, arra a földre, amelyet olyan sok szeretettel, áldozattal és vesződséggel készített elő. Olyan teljes és gazdag volt a vetés, hogy az egész országot ellátta volna, senki sem maradt volna éhes. A varjak, amelyeket a magvető ellensége küldött, kezdtek itt is, ott is szemezni a termésből. Annyit pusztítottak belőle, amennyit csak tudtak. Ha mindezt nem látta volna meg a magvető, és nem küldte volna ki szolgáit, hogy zavarják el a varjakat, tönkretették volna az egész termést."

Egy újabb példabeszéd Jézustól,Vassula által.


'אהבה'

'אהבה' *** válasza több mint egy hónapja

Egy hitetlen ember története

Volt egyszer egy hitetlen ember aki szeretett hegyekben túrázni.
Egy nap mikor a hegyekben volt, megállt egy szakadék szélén.
Megcsúszott és leesett de úgy hogy egy faág, megtartotta.
Mivel nem mert mozgolódni nehogy tovább zuhanjon,segítségért kiáltozott
hogyha valaki arra jár meghallja a hangját.
Egy kis idő után elhallgatott és ezt gondolta:
- kipróbálom és Istenhez fohászkodom hátha ez segít.
Majd tovább így kiáltozott:
-Uram ha hallasz engem , segíts rajtam ,
ígérem jó leszek és hinni fogok benned!
Ahogy ezt kálltotta valaki leszólt hozzá és megmenekítette.
Hazafelé pedig ez járt a fejében:
-Most mit tegyek, ígéretett tettem Istennek.
De mivel hitetlen ember volt ezért más gondolat is megfordult benne:
- Mi van ha ez csak a véletlen műve volt - és ezzel nem tartotta be az ígéretét.
Ennek az embernek pedig rosszabb helyzete lett az előzőnél.
Kelly

Kelly ***** válasza több mint egy hónapja

A CSODA

Egy kislány bement a szobájába és a szekrénykéje mélyéről előhúzott egy

lekváros üveget. Kiöntötte a padlóra az üvegben lévő érméket és

gondosan számolni kezdte.
Háromszor is megszámolta, mert a végösszegnek

nagyon pontosnak kellett lennie.
Nem hibázhatott.
Ezután óvatosan visszatöltötte a pénzérméket az üvegbe, rázárta a tetejét, és kisurrant a hátsó ajtón.
A hat háztömbnyire lévő patikába ment, amelynek ajtaja fölött a nagy vörös Indián

Törzsfőnök képe volt látható. Türelmesen várt a patikusra, hogy szentelne rá

egy kis figyelmet, de a patikus éppen nagyon el volt foglalva.

Tess - így hívták a kislányt - megcsoszogtatta a lábát a padlón.
Semmi.

Megköszörülte a torkát úgy, hogy a legkellemetlenebb hangot adja, amit csak

lehet.
Ez sem volt sikeres.
Végül kivett egy érmét az üvegből és megkocogtatta a pult üvegét.
Ez használt!

- És te mit szeretnél? - kérdezte a patikus érezhetően bosszús hangon.
-Éppen a testvéremmel beszélek Chicagóból, akit már ezer éve nem láttam
-tette hozzá a patikus, mint aki választ sem vár a kérdésére.

- Én pedig az én testvéremről szeretnék beszélni veled
- mondta Tess a patikuséhoz hasonlóan bosszús hangon.
- Az öcsém nagyon beteg és egy csodát szeretnék venni neki.

- Tessék? - fordult hozzá a patikus.

- A neve Andrew és valami csúnya dolog nő a fejében, és az Apukám azt

mondta, hogy csak egy csoda mentheti meg őt.
Hát tessék mondani, mennyibe kerül egy csoda?

- Kislányom, mi nem árulunk csodákat..
Sajnos nem tudok neked segíteni
-felelte a patikus, kissé megenyhült tónusban.

- Figyelj, nekem van pénzem, meg tudom fizetni.
Ha nem lenne elég, kipótolom. Csak mondd meg mibe kerül.

A patikus testvére, akivel eddig beszélgetett, jól öltözött férfi

volt.Lehajolt a kislányhoz és megkérdezte:

- Mondd csak, miféle csodára van az öcsikédnek szüksége?

- Azt nem tudom - válaszolt Tess könnyes szemmel - csak azt tudom, hogy

nagyon beteg és Anyu azt mondta, hogy valami operációra volna szüksége.
De Apu nem tudja megfizetni, ezért szeretném odaadni az én pénzemet.

- Mennyi pénzed van? - kérdezte a chicago-i férfi.

- Egy dollár és tizenegy cent - felelte Tess alig hallhatóan.
- Ez az összes, ami van, de tudok többet is szerezni, ha kell.

- Nahát, milyen csodálatos véletlen! - mosolygott a férfi -

Egy dollár és tizenegy cent - éppen az a pontos összeg, ami egy kisfiú

csodájának az ára.

Egyik kezébe tette a pénzt, a másikkal kézen fogta a kislányt:

- Vezess engem haza hozzátok, szeretném látni az öcsédet és találkozni

a szüleiddel. Lássuk, hátha van nálam egy olyan csoda, amit te

szeretnél.

A jó löltözött férfi Dr. Carlton Armstrong volt, sebészorvos, aki az

idegsebészetre specializálódott. Ingyen elvégezte az operációt, és nem

telt bele sok idő, amire Andrew ismét otthon volt, épen, egészségesen.

Anya és Apa boldogan beszéltek arról az esemény-láncolatról, ami idáig

vezetett.

- Ez a műtét egy igazi csoda volt - suttogta Anya - vajon mennyibe került volna?

Tess mosolygott. Ő pontosan tudta, mennyibe került a csoda:
egy dollárba és tizenegy centbe. no és egy gyermek töretlen hitébe.

Egy csoda nem a természet törvényeitől függ, hanem magasabb törvények

működésétől.

Kelly

Kelly ***** válasza több mint egy hónapja

Volt egyszer egy vak leány, aki gyűlölte magát amiatt, hogy vak volt.
Mindenkit gyűlölt, kivéve a kedvesét.
A fiú mindig vele volt.
Mondta egyszer a barátjának:
- Ha láthatnám a világot, hozzád mennék feleségül.

Egy napon valaki ajándékozott neki egy szempárt.
Amikor levették szeméről a kötést, láthatta az egész világot, beleértve a barátját is.

A fiú megkérdezte:
- Most, hogy látod a világot, hozzám jössz feleségül?
A leány a fiúra nézett, és látta, hogy vak.
A lehunyt szemhéjak látványa szinte sokkolta.
Erre nem számított.
Az a gondolat, hogy az élete hátralévő részében ezt kell nézze,
arra a döntésre vezette, hogy visszautasítsa a fiút.

A fiú csendesen könnyezett, majd pár nap múlva üzent a leánynak:
- Vigyázz jól a szemeidre, mert mielőtt a tied lettek, előtte az enyémek voltak.

Valahogy így működik az emberi agy, amikor megváltozik a helyzetünk.
Csak kevesen emlékeznek arra, milyen volt az életük azelőtt és ki az,
aki mindig mellettük volt a nehéz időkben.Ma, mielőtt kimondasz egy bántó szót, gondolj azokra, akik nem tudnak beszélni.
Mielőtt panaszkodsz az ételed íze miatt, gondolj azokra, akiknek nincs mit enni.
Mielőtt panaszkodsz a férjedre vagy a feleségedre, gondolj azokra, akik Istenhez fohászkodnak, hogy legyen társuk.
Ma, mielőtt panaszkodsz az életre, gondolj azokra, akik túl hamar mentek el a másvilágra.
Mielőtt siránkoznál amiatt, hogy túl nagy távolságon kell vezetned, gondolj azokra, akik ugyanezt a távolságot gyalog kell megtegyék.
És amikor fáradt vagy és panaszkodsz a munkádra, gondolj azokra a munkanélküliekre, akik szívesen végeznék a Te munkádat.
És amikor gyötrő gondolatok rosszkedvűvé tesznek, mosolyogj egyet és gondolj arra, hogy élsz és csodálatos, ami körülvesz.
Kelly

Kelly ***** válasza több mint egy hónapja

A paraszt és a csacsi

Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba.
Az állat órákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbálta kitalálni mit is
tehetne.
Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat úgyis ideje már betemetni; nem éri meg kihúzni az öreg szamarat.
Áthívta a szomszédait, hogy segítsenek. Mindegyik lapátot fogott és elkezdtek földet hányni a kútba. A szamár megértette mire készülnek, és
rémisztően üvölteni kezdett, majd nemsokára elcsendesedett.
Kis idő elteltével a paraszt lenézett a kútba.
Meglepetten látta, hogy a szamár él, és minden lapátnyi föld után valami csodálatosat művel. Lerázza magáról a földet, majd feláll a tetejére.
Ahogy a paraszt és szomszédjai tovább lapátolták a földet a szamárra, ő lerázta magáról azt, és egyre feljebb lépdelt.
Hamarosan mindenki ámulatára a szamár átugrott a kút peremén és boldogan elsétált!

Az élet minden fajta szemetet és földet fog rád lapátolni.
A kútból kimászás trükkje, hogy lerázd magadról és tegyél egy lépést.
Minden probléma egy újabb lehetőség a továbblépésre.
Bármilyen problémából van kiút, ha nem adod fel, nem állsz meg!
Rázd meg magad és lépj egyet feljebb.

A válaszadáshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!

Kérdezz te is!

Csak az email címed és a beceneved szükséges a regisztrációhoz!
Ne csak kérdezz, válaszolj is! Legyél Memo Profi!

Regisztráció »

Pontverseny állása

Kelly

4628 pont

itsze

3834 pont

Future

3786 pont

lajo

3499 pont

pamelacska1

2185 pont

Gergő

1655 pont

oregano

1567 pont

aranyoskám

1463 pont

torpilla

1432 pont

present

1425 pont

Online felhasználók

Jelenleg egy felhasználó sem érhető el.

RSS csatorna


regisztráció 20
kérdés beküldése -2
tiéd a legjobb válasz 4
kérdésedre legjobb választ jelölsz 1
kérdésre válaszolsz 1
szavazáson részt veszel 1
bejelentkezés (naponta) 1
más válaszát értékeled 1
+ szavazatot kap egy válaszod 1
ismerősöd regisztrál 3
szabályzattal ellentétes válasz -3