• Csatlakozz!
  • Bejelentkezés
  • Kövesd a memót a twitteren!
  • Bejelentkezés facebookkal

Kategóriák

Válassz kategóriát az egyszerűbb böngészéshez!

 

Hirdetés

nóri

nóri*
kérdezte több mint egy hónapja

Érdemes-e hatosztályos gimit választani?

címkék – keress hasonló kérdéseket!

gimnázium, hatosztályos, tanulás, kitartás

  • 4 válasz
 
hermia

hermia * válasza több mint egy hónapja

A lányom idén kezdte a hatosztályos gimit, és nekünk nagyon bevált. Elég gyenge ált. iskolából jött, és nagyon erős gimibe került. Nehéz volt bekerülnie, de megérte. Itt sokkal jobban érzi magát, kibontakozhat, jobban "veszik az adását" a társai és a tanárai. A tananyag ebben az iskolában ugyanaz, mint amit a többiek folytatnak a régi iskolájában. De több pluszt nyújtanak a tanárok, érdekesebben tanítanak, így a lányomat is jobban leköti. A régi iskolában a kisujjából kirázta a leckét, emiatt nem érdekelte annyira, ellustult, és elkezdte, hogy őt nem érdekli ez se meg az se. Kezdett volna belesüppedni a közegbe. Ha most nem váltunk, lehet, hogy 8. osztályban már fel se vették volna. Nem érzem úgy, hogy most hú de nagy lexikális tudást akarnának a fejébe gyömöszölni, bár többet kell készülnie mint a régi suliban kellett. A gyerekek könnyen alkalmazkodnak: szeptemberben még soknak tűnt a tanulnivaló, most januárra már nem tűnik annak.
torpilla

torpilla ***** válasza több mint egy hónapja

Nagyrészt egyetértek Andival, csak annyit tennék hozzá, h ha 6 osztályosba megy, akkor mindenképpen maradjon is ott végig. Mert nekem van több olyan ismerősöm is, aki 8. (vagyis hát 6 osztályosban 2.) után újból váltott, és normál 4 osztályos gimibe ment, aminek az lett az eredménye, h a 7. és 8.-os általános iskolai anyag totál kiesett neki, mert ugye a gimiben újból kezdték a törit, irodalmat stb., a 9.-es és 10.-es anyagot viszont pl. töriből meg irodalomból már tanulta egyszer... szóval csak annyit akarok ezzel mondani, h a 4 és a 6 osztályos gimik tanterve teljesen más, úgyhogy érdemes egyértelműen eldönteni, h melyik legyen, és aztán nem meggondolni magunkat.
d5335873@nwytg.net

d5335873@nwytg.net * válasza több mint egy hónapja

hát ha reálos a gyerek nem. ha humános meg nemtom. a gimnáziumba igazán semmire nem tanít meg, egyedül a nyelv lehet ami jó, és utána? nem lehet mindenki angol transzlátor. középsuliba meg tanulhat szakmát, ha onnan egyetemre fősulira megy, akkor előbb lesz, mivel van gőze a dolgokról. gimisként pl gépészmérnöknek, informatikusnak menni nemtom miért jó, a bizonyítvány egy dolog, ha lexikális tudása van az embernek, gondolkodni meg nem tud. én nem támogatom a gimit. no persze ehhez tudni kell mit akar a gyerek.
Andi

Andi ** válasza több mint egy hónapja

Szerintem a gimi mindenképp emeltebb szintű oktatást biztosít, mint az egyéb lehetőségek. És mint ilyenbe, mindenképpen csak jó képességű és szorgalmas gyereket vinnék. Ha te anyuka vagy, akkor ezt kell meggondolni, hogy elég jó képességű e a gyermek, megállja e a helyét majd. Mert ha nem bírja a magasabb színvonalat, akkor tele lesz kudarcokkal és szomorúvá válik. Hogy nyolcadik vagy hatodik után viszed, azt az alapján dönteném el, hogy milyen erős az az iskola, ahova most jár illetve mik az esélyek a bekerülést illetően hatodik illetve nyolcadik után.

A válaszadáshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!

Kérdezz te is!

Csak az email címed és a beceneved szükséges a regisztrációhoz!
Ne csak kérdezz, válaszolj is! Legyél Memo Profi!

Regisztráció »

Pontverseny állása

Kelly

4629 pont

itsze

3835 pont

Future

3787 pont

lajo

3499 pont

pamelacska1

2185 pont

Gergő

1655 pont

oregano

1567 pont

aranyoskám

1463 pont

torpilla

1432 pont

present

1425 pont

Online felhasználók

Jelenleg egy felhasználó sem érhető el.

RSS csatorna


regisztráció 20
kérdés beküldése -2
tiéd a legjobb válasz 4
kérdésedre legjobb választ jelölsz 1
kérdésre válaszolsz 1
szavazáson részt veszel 1
bejelentkezés (naponta) 1
más válaszát értékeled 1
+ szavazatot kap egy válaszod 1
ismerősöd regisztrál 3
szabályzattal ellentétes válasz -3