• Csatlakozz!
  • Bejelentkezés
  • Kövesd a memót a twitteren!
  • Bejelentkezés facebookkal

Kategóriák

Válassz kategóriát az egyszerűbb böngészéshez!

 

Hirdetés

lajo

lajo*****
kérdezte több mint egy hónapja

Szerintetek miért utálják az emberek általában a kisegyházak tagjait( pl.:Hit gyülekezete, Jehova Tanúi,Pünkösdisták...stb.)?

címkék – keress hasonló kérdéseket!

vallás, egyházak, hit

  • 11 válasz
 
András

András ** válasza több mint egy hónapja


Tapasztalatom szerint,inkább csak a hit gyülekezetét útálják sokan.
A hit gy.ugyanis,tisztán üzleti vállalkozás,vallási köntösbe burkolva.
'אהבה'

'אהבה' *** válasza több mint egy hónapja


"Ne ítéljetek hogy ne ítéltessetek!Mert amilyen ítélettel ítéltek ,olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek,nektek is olyannal mérnek".

Aki pedig keresztény létére tesz ilyet- az igét nem csak meghallgatni kell , hanem betartani is- az már nem igazhívő ember.
Kelly

Kelly ***** válasza több mint egy hónapja

Még bizonyára él bennük a keresztes háborúk emléke.

Amit az erőszak ural, valóban jobb távol maradni tőle.

/Elég erőszakosan térítgetnek, nem tisztelve mások szabad akaratát./

Future

Future ***** válasza több mint egy hónapja

Azért mert másak a szokásaik.Kevés az olyan ember, aki ilyen irányban elfogadóbb.Én személy szerint nem ítélkezem irányukba.
present

present ***** válasza több mint egy hónapja

Mert amit nem ismernek attól félnek, majd továbbá negatívumként kezelik azt.
Minden vallás egy ugyanazon vallásból eredeztethető, mégpedig a keresztény vallásból, mely Isten tiszteletét,szeretetét hirdeti.
A minket körülvevő világ s annak ránk gyakorolt hatásai azok amik ilyenféle diszkriminációt eredményeznek az emberekben.
(Mégha nem is tudatosodnak bennünk,azért ott egyféle szemléletmódunk kialakult már, holott lehet,hogy nem is ismerjük teljes egészében az adott vallást s annak körülívelő kulturális sajátosságait.)
Zora

Zora *** válasza több mint egy hónapja

Nem tudom, nehéz kérdés. Van valami, ami mindig is távolságtartást oltott belém az ilyenekkel szemben, nyáron viszont alkalmam volt megnézni egy Jehova Tanúi "oktatófilmet" tiniknek. Borzalmas volt. Az egész veleje az volt, hogy a Tanú lány nem akart csak Tanúkkal barátkozni, így végül bekerült egy bandába, ahol drogoztak is, egy srác erőszakoskodott vele, szóval minden megtörtént, ami megtörténhet egy védtelen tinilánnyal. A konzekvencia: ne barátkozz senkivel, aki nem a közösséged tagja, mert attól csak bajod lehet, talán elmehettek néha piknikezni a Tanú barátaiddal (moziba nem, mert a filmek erkölcstelenek).
És ezt kottára ilyen szájbarágósan. Kicsit ledöbbentem. És azóta legalább egy indokot fel tudok hozni magamban, ha a lelkiismeretemnek nem tetszik ez a "rossz hozzállás a kisegyházakhoz".
Amúgy nagyon megtévesztő, hgy ők is kereszténynek vallják magukat, holott biztos vagyok benne, hogy a keresztény egyház (az igazi...) még csak protestánsnak se nevezné egyiket sem.
Egyébként meg nem hinném, hogy ez valóban kiközősítést, nem-elfogadást jelentene, csupán... unszimpátiát (?)
itsze

itsze ***** válasza több mint egy hónapja

Met nem tudják azt elfogadni,hogy más hit ezáltal gyülekezet,vallás is létezik a világon.Sokféle ember, még több féle egyéniséggel.Nehéz mindenkinek elfogadónak lennie a másikkal szemben.De ennek mindentől függetlenül más kiváltó okai is lehetnek.Például a szülők neveltetése a legfőbb referencia központ a család, vagy akinek családnak számítanak bizonyos emberek, ott jellemzőek a családtagokra gyakorolt hatásuk, s ez az ami kiválthat bizonyos elszigetelődést más gondolkodások,vallásokkal szemben.
Máté

Máté **** válasza több mint egy hónapja

ha valaki nagyon hisz valamiben képes harcolni azért hogy azt átadja másnak is tehát érthető, valamilyen szinten. de persze az egész nyílván hamis mivel ez egy emberi dolog teljes egészében tehát nem isteni. ahoz talán több és hitelesebb bizonyíték kéne hogy elfogadják. DE NINCS! mivel semmi köze nincs hozzá istennek. (szomoru talán ezért nem értik meg.)
arany-alma

arany-alma **** válasza több mint egy hónapja

Én egyszerűen fogalmaznám meg: mert az emberek érzik, hogy nem jó.

Isten szabadságot adott mindenkinek, szabad akaratot. Szabad akaratot jóra, rosszra. Aztán egyensúlyt: adok-kapok. És nem az ember dönti el, hogy amit ad, azt honnan kapja vissza.

Az emberek nem hülyék. Aki érzi, hogy ezek az alapvető törvények nem működnek egy közösségben, akkor ösztönösen távoltartja magát tőlük. Akinek pedig ez sajátja, az csatlakozik.

A győzködés, az erőszak, nem szabadság. A teljes vagyont beszolgáltatni, vagy gyermekvállalásról, családi kapcsolatokról parancsra lemondani, nem szabadság és nem egyensúly.

Kb ezért.
Andi

Andi ** válasza több mint egy hónapja

Csatlakozom az előttem szólóhoz, azt hozzátéve, hogy elég erőszakosak tudnak lenni, vagy időnként annyira "fanatikusak" a saját hitüket illetően, hogy elfelejtkeznek a toleranciáról. Arra gondolok, hogy annyira meg akarnak győzni valakit, hogy szinte már elítélik azért, mert nem úgy gondolkodik, ahogy ők, nem fogadja el a tanaikat. Nekem a közvetlen családomban is volt ilyen "megtérés" és nagyon nehéz volt leépíteni a rokonomat, anélkül, hogy megsérteném. Én úgy vagyok ezzel, hogy mindenki abban hisz és úgy él, ahogy akar és ahogy jónak látja, de ne erőltesse rá senkire sem a vallását.
Ami miatt még nem szerethetik őket, azok az utcát járó, nem magyar ajkú hittérítők, akiknek a szavait úgy kell kihámozni és nem akarnak tágítani, hiába látják az elutasítást.
randomface

randomface **** válasza több mint egy hónapja

legfőképp a házaló hittérítők miatt, akik házról házra járnak, és próbálják rávenni az embereket, hogy csatlakozzanak egy-egy valláshoz.... illetve ezt tudom elképzelni, mert én nem utálom őket...

másik lehetséges oknak azt látom (most így belegondolva), hogy az emberek elég nagy része már rendelkezik egy olyan vallással, ami "kitaszítja" a többi vallást, azaz nem fogadja el, eretneknek tartja őket, stb. namármost ha a nagy vallások egyikét nem szereti, akkor egyből ráfogják, hogy rasszista, nem tiszteli a szabad vallásgyakorlást, így csak a kisegyházakat "utálhatja"

A válaszadáshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!

Kérdezz te is!

Csak az email címed és a beceneved szükséges a regisztrációhoz!
Ne csak kérdezz, válaszolj is! Legyél Memo Profi!

Regisztráció »

Pontverseny állása

Kelly

4629 pont

itsze

3835 pont

Future

3787 pont

lajo

3499 pont

pamelacska1

2185 pont

Gergő

1655 pont

oregano

1567 pont

aranyoskám

1463 pont

torpilla

1432 pont

present

1425 pont

Online felhasználók

Jelenleg egy felhasználó sem érhető el.

RSS csatorna


regisztráció 20
kérdés beküldése -2
tiéd a legjobb válasz 4
kérdésedre legjobb választ jelölsz 1
kérdésre válaszolsz 1
szavazáson részt veszel 1
bejelentkezés (naponta) 1
más válaszát értékeled 1
+ szavazatot kap egy válaszod 1
ismerősöd regisztrál 3
szabályzattal ellentétes válasz -3