• Csatlakozz!
  • Bejelentkezés
  • Kövesd a memót a twitteren!
  • Bejelentkezés facebookkal

Kategóriák

Válassz kategóriát az egyszerűbb böngészéshez!

 

Hirdetés

törölt felhasználó

törölt felhasználó****
kérdezte több mint egy hónapja

Miért került Jónás a cethal gyomrába?

címkék – keress hasonló kérdéseket!

Jónás

  • 11 válasz
 
törölt felhasználó

törölt felhasználó ***** válasza több mint egy hónapja

azért mert nem akart megváltani egy pogány várost
'אהבה'

'אהבה' *** válasza több mint egy hónapja

Az Úr szózatot intézett Jónáshoz:"Kelj útra, menj el Ninivébe, a nagy városba! Hirdesd neki, hogy gonoszsága színem elé jutott.".Jónás el is indult,talált is egy hajót, amely Tarsisba készült, hogy elmeneküljön az Úr színe elöl.Az Úr azonban nagy szelet támasztott a tengeren.A hajósok megrémültek,és rakományaikat a tengerbe dobálták .Jónás közben a hajó aljában aludt.A hajóskapitány pedig felszólította hogy imádkozzon velük együtt.Majd sorsot vetettek hogy ki miatt érte őket veszedelem, a sors pedig Jónásra esett.Kérdezősködtek felőle és Ő elmondta hogy az Úr színe elöl menekül.Azok pedig megkérdezték hogy mit tegyenek vele .Erre Jónás azt kérte tőlük hogy vessék a tengerbe mert Ő miatta van mindez. .Aztán megfogták Jónást, és a tengerbe vetették. A tengernek azonnal megszűnt a háborgása.Az Úr pedig halat rendelt hogy elnyelje Jónást .Így Jónás három nap és három éjjel a hal gyomrában volt és az úrhoz imádkozott.Megígérte hogy teljesíteni fogja az Úr akaratát. Az Úr szólt a halnak, és az kivetette Jónást a szárazra.Jónás bement a városba és hírdetni kezdte hogy Ninive elpusztul.Az emberek hittek benne és böjtölni kezdtek.Amikor Isten látta, hogy letérnek gonosz útjaikról, megbánta a rosszat, amivel fenyegette őket, és így nem vesztek el.
atina

atina ** válasza több mint egy hónapja

Szia!
1. Jónás próféta volt, a próféták pedig Istent szolgálták. Jónás azért nem akart Ninivébe menni és megtérést hirdetni, mert tudta Jónás hogy ha megtér Ninive( Babilon fővárosa volt akkor)akkor az Jeruzsálem pusztulása lesz. De a cet gyomrában Isten megtanította Jónást hogy engedelmes legyen és Isten ítélete elöl senki nem bújhat ki.
rita

rita ** válasza több mint egy hónapja

méghogy " nem fogadott szót ", és ezért ?! A tengeren ment egy másik városba, mint ahova őt istenke " rendelte " , ezért nagy hullámok jöttek ? Be kellett dobni őt a tengerbe, h elkussoljon végre ? qq Brávó, meg van a mese! Sőt ez még a mesén is túl tesz xxD A biblia akkora hülyeség ( már bocs ) , mint egy ház! egy mese az egész, élt vki közülünk abban a korban, amikről ír a biblia ?! nem hiszem, szval senki sem tudhatta, h mi is volt, mint ahogyan én sem, de ez azért már túlzás : | honnan tudhatjátok, h egyáltalán létezett az a bizonyos Jónás..Jézus..és a többi " ökör " ?! sehonnan, mind össze egy papírra vetett össze-visszaságból, márpedig ez nem túl meggyőző!
Kelly

Kelly ***** válasza több mint egy hónapja

Önző volt,
azért.

Future

Future ***** válasza több mint egy hónapja

Úgy-úgy,ahogy itsze írta.
itsze

itsze ***** válasza több mint egy hónapja

Ugyanis Isten parancsával szegült szembe.
itsze

itsze ***** válasza több mint egy hónapja

Meggondoltam magam,tovább ragozom.
Miután Isten színe elé került,hogy Ninive városán eluralkodott a gonoszság, szólt Jónásnak menjen s hirdesse,hogy Ninive városa 40 nap múlva elpusztul. Azonban Jónás az Úr parancsával szembeszegülvén, Tarsisba igyekezett hajóval.Persze Isten rájött Jónás csalafintaságára, s nagy hullámokat küldött a tengerre.Később a sorshúzásból kiderült,hogy Jónás miatt tört ki a szerencsétlenség.Megtudták,hogy az Úr színe elől menekül s Jónás felajánlotta,hogy vessék a tengerbe, majd akkor elcsendesül.A férfiak nem tették, de a tenger csaknem akart csendesedni s így végül Jónást, akarata szerint a tengerbe vetették.Ekkor a tenger azonnal elcsendesült.Majd az Úr odarendelt Jónásnak egy cethalat,hogy nyelje el, mire Jónás 3 nap s 3 éjjel a hal gyomrában volt s imátkozott az Úrhoz.
Így került Jónás a cethal gyomrába.
itsze

itsze ***** válasza több mint egy hónapja

ez így van ahogy leírták.nem akarom tovább ragozni.
adryka

adryka **** válasza több mint egy hónapja

Mert csak így tudta Isten "rávenni" arra, hogy elmenjen és "prófétának álljon".A sok szenvedést(ezen kívül más szenvedéseket is át kellett élnie) már nem bírta elviselni és a végén kötélnek állt.
lajo

lajo ***** válasza több mint egy hónapja

Úgy hogy bekapta miután Isten "odarendelte"

A válaszadáshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!

Kérdezz te is!

Csak az email címed és a beceneved szükséges a regisztrációhoz!
Ne csak kérdezz, válaszolj is! Legyél Memo Profi!

Regisztráció »

Pontverseny állása

Kelly

4629 pont

itsze

3835 pont

Future

3787 pont

lajo

3499 pont

pamelacska1

2185 pont

Gergő

1655 pont

oregano

1567 pont

aranyoskám

1463 pont

torpilla

1432 pont

present

1425 pont

Online felhasználók

Jelenleg egy felhasználó sem érhető el.

RSS csatorna


regisztráció 20
kérdés beküldése -2
tiéd a legjobb válasz 4
kérdésedre legjobb választ jelölsz 1
kérdésre válaszolsz 1
szavazáson részt veszel 1
bejelentkezés (naponta) 1
más válaszát értékeled 1
+ szavazatot kap egy válaszod 1
ismerősöd regisztrál 3
szabályzattal ellentétes válasz -3