• Csatlakozz!
  • Bejelentkezés
  • Kövesd a memót a twitteren!
  • Bejelentkezés facebookkal

Kategóriák

Válassz kategóriát az egyszerűbb böngészéshez!

 

Hirdetés

oregano

oregano*****
kérdezte több mint egy hónapja

Milyen magyar kormány alakul 2010-ben a parlamenti választás után?

Szavazás

20%
baloldali
21%
a fene se tudja
51%
jobboldali
8%
nagykoalíciós

címkék – keress hasonló kérdéseket!

politika, kormány, parlament, 2010

  • 61 szavazat, 32 hozzászólás
 
törölt felhasználó

törölt felhasználó ***** válasza több mint egy hónapja

hajrá fidesz
Bej

Bej * válasza több mint egy hónapja

Kedves Honfitársaim! Nagyon remélem, hogy a Jobbik fog nyerni. Hogy miért? "Azt gondolom, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani annak annyi az élete" - jelentette ki Lázár János Hódmezővásárhely FIDESZES polgármestere aki 8 éve irányítja ezt a várost 286 millió forint tartozással vette át, és most több, mint 20 milliárd forint adósságot halmozott fel, úgy hogy nem létesített munkahelyet, de Emlékpont Holocaust Múzeumot csinált több adóssággal, mint haszonnal. Mivel még kiskorú vagyok, nincs vagyonom, és ezek alapján semmit sem jelentek a társadalomnak? Ezek szerint a kortársaim és a nálam fiatalabbak se számítanak Magyarországon? És ez az ember a FIDESZ belügyminiszter jelöltje... Ha ez a város így néz ki, hogy fog kinézni az Ország?
Én itt élek, 16 éves fejjel szeretném, ha nem kéne elhagynom a Hazámat, és nem adóssággal kezdeném a jövőt ilyen emberek miatt. Szeretnék büszke lenni a Hazámra, és azt is, hogy végre tiszteljék a Magyarságot. Lehet, hogy bűn, hogy én így gondolkodom de Drága Embertársam, azért én Szeretlek bárkire is szavazol.
api

api * válasza több mint egy hónapja

addig ne várjon senki olyan nagy változást amig csak a megszokott arcokra szavazunk,és azokat akarjuk látni . frissiteni kéne,nemcsak a tanultakat kellene jelölni,az alsó rétegből is kéne a Parlamentbe,juttatni
sibbinak

sibbinak * válasza több mint egy hónapja

Kedves Wilkinson!

Ha azt akarod, hogy tisztítsák meg a parlamentet, akkor szavazz a JOBBIKra. Nekik pont az a programjuk, amit leírtál. Azt ígérték, hogy börtönbe juttatják Gyurcsányékat, és a többi korrupt politikust.
ildi

ildi * válasza több mint egy hónapja

Egy tiszta párt van csak hini kéne bene egy tiszta multú kormányfö jelölt csak egy együt lüktetö magyarország kénne SZEBB JÖVÖT jöjön VONA GÁBOR
WILKINSON

WILKINSON * válasza több mint egy hónapja

Kedves Kelly

Számomra is fontos a saját Hazám.
De nem áll módomban olyan pártokra szavazni ,akik a jelenlegi Parlamentben tartózkodnak.
Akármelyik párt is kerül hatalomra 2010-ben ,nem ők fogják megváltani a világot.
Kelly

Kelly ***** válasza több mint egy hónapja

WILKINSON *

"Szerintem az is nyílvánvaló ,hogy nem kell elmenni szavazni 2010-ben."

Iszonyú rossz ötlet, a passzivitással azok malmára hajthatod a vizet akaratlanul is, akiére NEM kellene.

Nekem fontos úgy a Hazám, mint a gyermekeim sorsa, tehát szavazok.!!!

WILKINSON

WILKINSON * válasza több mint egy hónapja

Szerintem az is nyílvánvaló ,hogy nem kell elmenni szavazni 2010-ben.
Az egész parlamentet meg kell tisztítani a hulladéktól.
Ide nem csaló emberek kellenek ,akik nem tesznek semmit.
Korrupció és igazságtalanság van ,illetve a szegény emberek kizsákmányolása.
Future

Future ***** válasza több mint egy hónapja

Az a véleményem,hogy a politika nem Orbán Viktor s nem MSZP.Mint tudjuk a Bajnai Gordon nem indul a parlamenti választásokon,tehát ez egy jó pont.Ugyanis ő válságkezelőnek nevezi magát.Én személy szerint örülnék,ha az MDF kerülne kormányra, Dávid Ibolya vezetésével.Nagyon nem tettszett,amikor megvádolták őt s a sajtó tudtára is adták.Ezt majd szeptemberben fogják tárgyalni.De Dávid Ibolya közzé tette,hogy mindent nyilvánosságra fog hozni az üggyel kapcsolatban.Ez most már így van rendjén.Ő tiszta a politikában, ezt tudom,biztos forrásból.Nézzünk csak nyugatra egy picit.Amint látjuk Obama elnök megválasztása mennyi pozitívumot vont maga után.Aztán északra.Nem kívánom megnevezni azt az országot,ahol a közel múlban az egész parlamentet leváltották,s új politikusok kerültek a helyükbe.Ugyanis akiket menesztettek,ők lopták az állam pénzét,vagyonát,értékeit,ők voltak a kommunisták,csak ez a tény kimondatlan maradt.Nálunk is ezt kellett volna tenni.De nem ez történt,mert még van az államnak pénze.De meddig?Kérdem én.Mért avatkozik bele az államfő?Miért?..Ez a válságkezelés eg yideig jó lesz, ahhoz semmi kétségem nem fér,de utána? Még is mi lesz? Mit gondolnak? Tönkre megy az ország és mi meg csak fizetünk mint a bolond. Nem vagyok passzivista, optimista vagyok,de szeretek a dolgok elé nézni,s nem elsimítani azokat.Nem tudom mi lesz velünk?De jó lenne biztos kézben tudni az országot 2010 után már végre valahára.Istenem segíts meg minket!
Kelly

Kelly ***** válasza több mint egy hónapja

Én már a "JÓ"-ra szeretnék szavazni.

Na, erre mennyit kell várnom.

/Én is akarok egy Obamát/. :-)

Future

Future ***** válasza több mint egy hónapja

Politikailag minden szar ebben az országban.Már bocsánat.Fidesz lesz az élen,ez holt biztos.
clarissa7

clarissa7 ** válasza több mint egy hónapja

Végigolvastam a válaszokat, de egy szó sem íródott arról, hogy, mit tegyen az állampolgár, hogy változzon ez a világ. Gondolok itt az adócsalókra, munkakerülőkre, bliccelőkre, szemetelőkre, a gyerekverőkre, a gázolókra stb. Ők is csak Gyurcsány-pártiak?
swad

swad **** válasza több mint egy hónapja

Aki a Magyar Szadista Pártra szavaz az vagy mazohista, vagy megérdemli... Mostanában aggályaim vannak a bel és külpolitikai viszonyokat illetően, olybá tűnik, hogy a helyzet rendezéséhez külföldnek is több évtizedre lesz szüksége.... s mivel mi (köszönhetően a vadkapitalizmusnak illetve a vadprivatizációnak) nem rendelkezünk jelentősebb belgazdasági erővel /jóformán csak az eus támogatás/segély hajtja az ország malmát/ ezért feltételezem, hogy jobb esetben is cirka 50 év mire eljő kis hazánkba is a kánaán o.O Ha addíg el nem kú*nak valamit megint...Szóval hajrá Magyarország! Remélem a gyermekemnek, aki még meg sem született egy szebb jövőt tudunk adni közösen!
itsze

itsze ***** válasza több mint egy hónapja

Tehát ez egy nagyon jó kérdés.
itsze

itsze ***** válasza több mint egy hónapja

Ami ezt illeti, az biztos,hogy megint be leszünk csapva valamilyen részről.Hisz lássuk be egyik fél sem olyan erős,hogy próbálná felemelni az országot a süllyedéséből.Tudom eleinte ez hosszabb folyamat lenne,de hát ki tudja ezt megmondani,hogy mi lesz velünk..(Istent kivéve).Tudjuk,hogy a mostani nem jó,mégis váratnak velünk éveket,(addig meg szívunk mint a borzika) csak azért mert ez így szokás.Ha annyira fontos lenne az országunk ott a Parlamentben, akkor már a Gyurcsányos botrány,-ok után azonnal léptek volna a másik vezetők.De nem,hadják az egészet a pitliben.Mindennap ugyanúgy bemennek szépen dolgozni s úgy csinálnak mintha minden a legnagyobb rendben lenne, holott ez koránt sem így van.Minden hazug ott, ugyanúgy megkapja a fizetését, mintha misem történt volna,csupán csak az országot csapták be ugye-ugye.Kiderülvén, nem vált be az MSZP, de honnan tudjuk azt,hogy a Fidesz majd jó lesz??!!Vagy valami más?!Nem tudjuk.Csak dobálgatják egymásközt az országot, mint valami stafétabotot és csak vannak,mit sem törödve az ország tényleges érdekeivel.Az helyett,hogy összefognának akár a pártok,vagy valaki más,(ami jobb lenne)csak tengődünk,s süllyedünk csendben.Az egyszer biztos,lesz ami változik, s lesz ami lehet,hogy nem fog.De mindenesetre nem szabad feladni a reményt az ország érdekében,hogy hátha jön majd valaki s kiment minket ebből a mocsaras helyzetből.De a mi magyar elnökünk eközben mit csinál???!!!Senki nem mer vele szembeszegülni mert ő a legfelsőbb most az országunk élén, csak csupán azt felejtette el,hogy mi juttatuk oda őt.....
Gergő

Gergő ***** válasza több mint egy hónapja

"csaba" csak a Fidesz-nek van talpraesett vezetője , de amúgy is.
zozo

zozo *** válasza több mint egy hónapja

Remélem, hogy a Fidesz. Jön végre egy olyan ember aki még soha nem hazudott.
Teljes foglalkoztatottság lesz, mint a szocializmusban.
Teljesen ingyenes lesz az egészségügy, mint a szocializmusban.
Nem fog emelkedni a gáz és a benzin ára, mint a szocializmusban.
Ingyenes lesz az oktatás, mint a szocializmusban.
Az adókat csökkentik-lehet, hogy nem is lesz,- mint a szocializmusban.
Egy párt lesz újra 12 évig- talán örökre-,mint a szocializmusban.
Tuti, hogy így lesz, mert mindezt egy államférfi igérte aki még sohasem hazudott.
Köszönöm, hog valaki majd megvalósítja terveimet. Aláírás Kádár János
pocogány

pocogány ** válasza több mint egy hónapja

Nem csak Gyurcsány felelős a mostani állapotokért, hanem az MSZP egész tagsága. "Vétkesek közt cinkos, aki néma". Hagyták, hogy a gazdasági helyzet és az emberek morálishelyzete ilyen mélyre süllyedjen. A magukat szocialistáknak és baloldalinak való MSZP-s párttagok semmilyen szociális érzékenységgel nem rendelkeznek. Nem értenek a gazdaságpolitikához, de csak annyira, hogy töltsék meg a saját zsebüket, hogyan biztosítsanak minél jobb pozíciókat a gazdasági, politikai, kulturális életben. A látszólag koalícióból kilépett SZDSZ-el együtt.
csaba

csaba **** válasza több mint egy hónapja

Nekem teljesen mindegy, hogy milyen alakul ki!
Ezek az elvárásaim a miniszterrel szemben:
-Legyen talpraesett
-Ne lopjon
-Legyen józan gondolkodású
Ennél több nem is kell!
zsuzsi

zsuzsi *** válasza több mint egy hónapja

Kedves bemapoe!
Ugye azt nem gondoltad komolyan, hogy Gyurcsányék helyrerázzák az országot, amikor miattuk ilyen a helyzet? (És akkor még finoman fogalmaztam!)
Nem tudom, milyen kormány alakul 2010-ben, nem rajtam múlik...
pocogány

pocogány ** válasza több mint egy hónapja


A Fidesz kerül hatalomra. De Orbán csak a Fidesz elnökeként dolgozik tovább. A kormányt már nem ő vezeti mint miniszterelnök. Erre a pozícióra a vele koalícióban levő pártok jelölnek ki valakit. De kit? De Fideszes lesz, az biztos.
Anulu

Anulu *** válasza több mint egy hónapja

Nem mindegy, ebből a k@kikupacból senki nem lesz képes élhető országot csinálni 10 éven belül:( ha igen, minden tiszteletem az övé lesz
Máté

Máté **** válasza több mint egy hónapja


az életére rámegy már az embernek a kommunista diktatúra !
elég volt !
az 1. es pont viccnek is rossz !
Zora

Zora *** válasza több mint egy hónapja

Nem akarok politizálni - nem is tudok - de szerintem az embereknek nem fűlik a foguk a baloldali kormányhoz... Mondjuk a jobboldal is olyan, amilyen...
bemapoe

bemapoe ***** válasza több mint egy hónapja

Mindenki a saját zsebét tömi, ez nyilvánvaló. Nagy valószínűséggel 08bmt megállapítása lesz igaz, ezt a hátrányt nem nagyon fogja felhozni az MSZP, bár egyszer már csinált hasonlót, csak akkor nem volt ekkora lemaradás.

Az érdekes eset volt 2006-ban: Akkor, kb. három-négy hétre volt az MSZP támogatottsága magasabb, mint a Fideszé, mégpedig pont a választások alatt. Utána és előtte is évekig messze a Fidesz vezetett... :)
08bmt

08bmt ** válasza több mint egy hónapja

Egyértelmű Fidesz többség lesz, de bejut a Jobbik, viszont Orbánék nem akarnak velük koalíciót kötni.
Az, hogy az SZDSZ be jut-e, azon múlik, mi lesz most a tisztújítás kimenetele; ha Kóka újra nyer és Fodor kilép a pártból, akkor nem, ha Fodor nyer, bejutnak.
Az MDF elég populista ahhoz, hogy elérjen 5,00001%-ot, bár 2006-ban sok szavazatot vesztettek.
Az MSZP ~20-30%-ot kap, de 2014-ben újra esélyes nagypártként kell vele számolni.

Szerintem.
torpilla

torpilla ***** válasza több mint egy hónapja

Biztos nem MSZP-s. Programjuk nincs, hitelük se, eddig csak a saját zsebüket tömték, ez már teljesen nyilvánvaló.
Lujo

Lujo * válasza több mint egy hónapja

Orbánt nem érdekli a Magyarok sorsa csak mindenáron hatalmat akar más nemérdekli.Csak egy kicsit oda kell figyelni,és látható.Milyen dolog,hogy külföldön a magyarságot bemoszerolja?
bucifej

bucifej *** válasza több mint egy hónapja

Lehet eső, lehet hó
paulolajos

paulolajos ** válasza több mint egy hónapja

Bár nagy összegbe azért nem fogadnék, sztem maradnak a mostaniak...
Veriga

Veriga * válasza több mint egy hónapja

Gyurcsány! Fogadtok?
krs

krs ** válasza több mint egy hónapja

Biztos hogy nem lesz még egyszer mszp.
Szerintem elegük van már az embereknek.
És mivel más nincs jönnek orbánék. Szerintem^^
Robesz

Robesz ** válasza több mint egy hónapja

Véleményem szerint Orbánék győznek, akik eddig balosak voltak most kihátráltak az MSP mögül látva az óriási tehetetlenségét a kormánynak, s, hogy a Parlamentet össze keveri Gyurcsány és csapata a színházzal, ill. játszótérrel.
bemapoe

bemapoe ***** válasza több mint egy hónapja

Biztos, hogy nem Gyurcsány. De arra látok esélyt, hogy Gyurcsányék most azt mondják, hogy jól van, most már mindegy, valamelyest rázzuk helyre az országot, a választásokat megnyerni úgyse tudjuk.

És ennek hatására bevezetnek egy sor népszerűtlen intézkedést, rendeleteket hoznak, amelyek hatására a gazdasági mutatók javulnak. Ez már most látszik, két év alatt (2006 óta) csökkent az inflávió (8-ról 5,5%-ra), csökkent az államháztartás hiánya (9,5-ről 5,5%-ra), és a GDP növekedése is elkezdett emelkedni.

Ha ezt folytatják, eljuthatunk oda, hogy 2010-re viszonylag helyre rázódik a gazdaság, és amíg mindenki a Fideszre és Orbán Viktorra figyel, minthogy ők a fő esélyesek, szép csendben, a háttérben a "szegény, kisebbségi MSZP" visszahozza az országot a szarból. Erre komoly esély van, 2 év rengeteg idő, négy éve is mindenki biztos volt Orbánék győzelmében.

Ha pedig ez sikerülne, az ország nagy sikere lenne, hiszen a politikai váltógazdaságot szüntetnénk meg teljesen, hiszen 12 évig ugyanaz a párt kormányozna, ami hatalmas demokratikus siker.

Ezenkívül elkerülnénk a Fidesz populista, demagóg intézkedéseit. Ma már minden szakember egyértelműen a Fideszt hibáztatja, amiért nem folytatta, sőt leállította a Bokros-csomag kiigazító intézkedéseit és mindenféle szociális lépéseket tett az ország megnyerése érdekében. Csakhogy ez vezetett a súlyos gazdasági gondokhoz, amiket Medgyessyék csak növeltek.

Viszont Gyurcsány nem maradhat, hiszen hazudott. Ő nem lesz miniszterelnök többet, az MSZP nem meri bevállalni. Jön helyette a fiatal, ambíciózus Bajnai Gordon, aki talán legyőzheti Orbán Viktort. Én nem vagyok baloldali érzelmű, de még mindig ők a kisebbik rossz.

Szóval szerintem baloldali kormány lesz 2010-től, legalábbis én bízom benne.
zozo

zozo *** válasza több mint egy hónapja

3. Gyurcsány kormány

A válaszadáshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!

Kérdezz te is!

Csak az email címed és a beceneved szükséges a regisztrációhoz!
Ne csak kérdezz, válaszolj is! Legyél Memo Profi!

Regisztráció »

Pontverseny állása

Kelly

4629 pont

itsze

3835 pont

Future

3787 pont

lajo

3499 pont

pamelacska1

2185 pont

Gergő

1655 pont

oregano

1567 pont

aranyoskám

1463 pont

torpilla

1432 pont

present

1425 pont

Online felhasználók

Jelenleg egy felhasználó sem érhető el.

RSS csatorna


regisztráció 20
kérdés beküldése -2
tiéd a legjobb válasz 4
kérdésedre legjobb választ jelölsz 1
kérdésre válaszolsz 1
szavazáson részt veszel 1
bejelentkezés (naponta) 1
más válaszát értékeled 1
+ szavazatot kap egy válaszod 1
ismerősöd regisztrál 3
szabályzattal ellentétes válasz -3