• Csatlakozz!
  • Bejelentkezés
  • Kövesd a memót a twitteren!
  • Bejelentkezés facebookkal

Kategóriák

Válassz kategóriát az egyszerűbb böngészéshez!

 

Hirdetés

Kitti

Kitti**
kérdezte több mint egy hónapja

németjuhász tanítása

Van egy 2 hónapos Németjuhász kutyám.
Félnek tőle,mert harap.Hogyan lehetne megtanítani,vagy érdemes-e még ijen kicsin megtanítani,hogy ne harapjon.Mert nagyon játékos.Meg a többi alap dologra.(ül,fekszik...)Vagy inkább kutyaiskolába kéne járatnom,hogy ott tanulja meg ijeneket.És ha nem is járatnám kutyaiskolába,akkor ugyan ugy meglehetne tanítani,mintha ott tanulta volna.?

címkék – keress hasonló kérdéseket!

Németjuhásszal való tanítási kérdés

  • 9 válasz
 
alex - angyali szolgálat

alex - angyali szolgálat * válasza több mint egy hónapja

Kedves rikkancs!
Nemhogy a másfél éves, de még egy 7 éves kutyát is meg lehet csodás dolgokra tanítani. Csak a módját kell ismerni, és persze sok idő és türelem. Az ugrálás egy rossz beidegződés a kutyánál. Sok okra vezethető vissza. Normál esetben az az eljárás, hogy nem figyelsz oda a kutyára, határozott NEM szót használsz és közben elfordulsz tőle. Ha ezután még mindig ugrál a hátadra, ne vegyél róla tudomást. Esetleg újból add ki a NEM parancsszót. Természetesen megpróbálhat eléd jönni és újból rád ugrani. Ebben a helyzetben is nagyon fontos, hogy miközben ez történik, őrizd meg a nyugalmadat és ne haragudj a kutyádra. Ugyanis ha haragosan, izgatottan, dühösen, vagy félve szólsz rá, ő ezt érzékelni fogja a hangodból és a testtartásodból. Légy nyugodt, magabiztos és határozott. Húzd ki magad és állj egyenesen. Ha feléd ugrik, ne lépj hátra, inkább oldalra, vagy előre. Ha ez a technika nem segít, akkor érdemes lenne ellátogatnod egy kutyaiskolába, ahol további jó tanácsokat tudnak adni, úgy hogy már téged, a kutyádat és a kettőtök közti viszonyt is látják. Ne izgulj, erről a szokásról könnyen le lehet szoktatni, ha egyébként a kettőtök falkán belüli viszonya rendben van és meg van köztetek a szeretet, kötődés és a tisztelet. Ha esetleg sikerült leszoktatnod, megírhatnád, hogyan és mikorra. Köszi és sok sikert!
alex - angyali szolgálat

alex - angyali szolgálat * válasza több mint egy hónapja

Kedves Kitti!
Ha játék közben harap a kutyák és akkorát, hogy azzal már fájdalmat okoz, akkor a legjobb technika, hogy erről leszoktasd, hogy hangosan feljajdulsz, vagy hangosan mondod, hogy NEM, vagy sikkantasz egyet (ezek közül egyet, amelyik neked tetszik) és abbahagyod a játékot és pár percig nem is fogadod az ő további játékra hívását. Ugyanis a kölyök kutyának a legnagyobb büntetés, ha nem játszhat. Meglásd, pár hét alatt leszokik az erős harapásról, ha ezt következetesen végzed. De már hamarabb is tapasztalni fogod a változást. Addig is légy vele türelmes. Egy kölyök kutya tanítása nagyon sok türelmet igényel és nagyon fontos, mert a későbbi viselkedését is megalapozza. Ha szeretnél egy szófogadó, okos kutyát akkor bizony sokat kell foglalkoznod vele. A kutya tartás nagy felelősség, de óriási örömforrás is, ha már sikerült eredményeket elérned a kutyáddal. Azt javaslom, hogy mindenképpen beszélj kutyakiképzőkkel. Az ilyen korú kutyákat még nem lehet kutya suliba vinni. Nekik van úgynevezett kutyaovi, ahol megtanulnak a többi kutyával játszani, kommunikálni (ezt hívják szocializációnak). Ez nagyon fontos része a fejlődésüknek. Itt a gazdáknak is nagyon sok fontos dolgot megtanítanak. Olyan kutyaiskolát keress, ahol a pozitív megerősítés módszerét használják. Azaz nem büntetnek, hanem jutalmazva tanítanak. Nekem is van egy kölyök kutyám, akivel hetente egyszer eljárunk az ingyenes kutyaoviba. Nagyon sokat segített nekem is és a kutyának is. És még pénzbe sem kerül, csak az időt kell rászánni. Keres rá az interneten a kutyaovi kifejezésre. Talán érdemes lehet a Neked ugatok című könyvet is elolvasnod. Sok sikert és örömet kívánok a kutyád neveléséhez! ;)
rikkancs

rikkancs * válasza több mint egy hónapja

másfél éves németjuhász kutyát be lehet tanitani?
rikkancs

rikkancs * válasza több mint egy hónapja

Nekemis van egy másfél éves németjuhász kutyám és nemlehet megsimogatni mert folyton ugráé mit tegyek vele?
Dorci

Dorci * válasza több mint egy hónapja

Szia! Nekem egy 3 éves Beagle-em van. Kiskorában ott tartottunk ,hogy elajándékozzuk mert nem lehetett simogatni mert egyszerűen vörösre harapott a kicsi tű fogaival!DE azért adtunk neki egy esélyt!! :D Mi mindig amikor harapott akkor egy kicsit meglegyintettük az orrát (persze most nem arra kell gondolni ,hogy halálra vertük) és rászóltunk ,hogy nem szabad és hátat fordítottunk a kutyának,ezáltal abbamarad a játék és ebből tanul,hogy hoppá itt történik valami ez így nem jó!! Így te is kapsz egy kis tekintélyt a kutyától!! Most már 3 éves és olyan bulyós kutya állandóan leül mellénk mert igényli a simizést!! De viszont a tiéd morog és úgy harap az már más eset!! Amit még ajánlok,hogy mindenféle rágócsontot labdát botot kötelet beszerezni mert úgy könnyebb leszoktatni illetve lefoglalni!! ( ja és amíg ebbe a kis "cihározós" korszakába van nehéz velük bánni) :)
Future

Future ***** válasza több mint egy hónapja

Majd kinövi.Az enyémeim is kinőtték.Pussz.:)
Kitti

Kitti ** válasza több mint egy hónapja

Köszi!És,hogy ne harapjon?
present

present ***** válasza több mint egy hónapja

Ez egy tökéletes kor,mert ilyenkor van az imprinting(beidegződési) folyamat.
Ha meg akarod tanítani az olyan alapokat mint az ül vagy a marad,esetleg a pacsi nyújtása,legjobb ha most elkezded a foglalkozást.Apró jutalomfalatkákkal kell jutalmaznod ha sikerül s nem szabad görcsösen ragaszkodnod ha még sem.Ugyanis ehhez időre van szükség.Javaslom ne kiabálj vele,ne bánj vele rosszul.Ne aggódj,hisz a németjuhász természeténél fogva is tanuléklony,fegyelmezett s kitűnő házőrző.Legyél végtelenül nyugott,mikor a kutya elé mész, s határozottan fejezd ki neki, h mit akarsz elérni.Ha elkezdesz használni egy szót a tanítás elején, a végéig azt kell használnod.Például: ha ülni akarod tanítani,annyit mondj: Ülj!; ha pedig azt akarod feküdjön,annyit modj: Marad! Én személy szerint a Vissza! szót használom a marad helyett,és ugyanazt érem el.Tudod ezek a vezényszavak. Bár taníthatod te francia,vagy angol vezényszavakra is a kutyádat,ha megérteted vele a szó jelentését.Az viszont létfontosségú, h először a kutya nevét aztán a kívánt vezényszót kell mondanod.De fontos, h sikeresen megértesd vele a szavakat!!De,javaslom,akár milyen vezényszót is használsz,mindig a kutya előtt egyenes testtartásban kell lenned.Hangsúlyoznom kell,h sok időbe telik,de az eredmény kárpótól mindenben.
Velem is ez történt.A pulim,pl az ül-t 3 hétig tanulta,de megtanulta és ez a fontos.Nem azt mondom,h a 3-ik hétben tanulta csak meg,hiszen az már az első 4 napban ment neki,de folyamatosan kellett neki mondani napról napra,h ne felejtse el.De amig ülni tanítottam,addig nem mondtam neki a vissza szót.Így nem zavarodott meg.Csak fokozatosan.A tanítás nálam naponta 10 - 20 percet vett igénybe.Fontos,h a Gazdi részéről is kitartást követel.
Üdv
Kitti

Kitti ** válasza több mint egy hónapja

Légyszíves segítsetek!Mert illemtudó,de játékos kutyát akarok belőle "faragni"és hogy az alapokat megtaníthassam neki!

A válaszadáshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!

Kérdezz te is!

Csak az email címed és a beceneved szükséges a regisztrációhoz!
Ne csak kérdezz, válaszolj is! Legyél Memo Profi!

Regisztráció »

Pontverseny állása

Kelly

4629 pont

itsze

3835 pont

Future

3787 pont

lajo

3499 pont

pamelacska1

2185 pont

Gergő

1655 pont

oregano

1567 pont

aranyoskám

1463 pont

torpilla

1432 pont

present

1425 pont

Online felhasználók

Jelenleg egy felhasználó sem érhető el.

RSS csatorna


regisztráció 20
kérdés beküldése -2
tiéd a legjobb válasz 4
kérdésedre legjobb választ jelölsz 1
kérdésre válaszolsz 1
szavazáson részt veszel 1
bejelentkezés (naponta) 1
más válaszát értékeled 1
+ szavazatot kap egy válaszod 1
ismerősöd regisztrál 3
szabályzattal ellentétes válasz -3